Ideální kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ... 20. 9. 2023 15:15

Spousta ne, jen par.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 20. 9. 2023 20:32

Asi záleží na úhlu pohledu :-) Za mě naprostá většina kreditek, které jsou v ČR dostupné, nabízí nějakou výhodu (cashback, půjčení peněz zdarma, dobré kurzy při placení,..) nebo přidanou hodnotu (pojištění, letištní salonky, asistenční služby, ...). Jmenovitě jsou to například:

ČS
ČSOB Standard, ČSOB Premium (World Elite)
HB
KB World Elite, KB A karta
mBank eShop, mBank Plus
Moneta Smart, Moneta podnikatelská
RB Mall, RB Life, RB Style
SkipPay
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 21. 9. 2023 03:17

Nojo, ale mas tam minimakne 3 kreditky, ktere uz nejdou objednat, o tech se tady nema cenu bavit, tady lide teprve hledaji, zatim nemaji, proto se ptaji, zustava jich jen par.

http://superforum.zive.cz/viewtopic.php?p=13566669#p13566669
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kecinzer 21. 9. 2023 09:22

octr píše:Dnes se už žádné dobré bonusové kreditky nenabízejí, může za to regulace EU, která zastropovala provizi bank z plateb kartou. Kdo má z minulosti RB Life (původně Citi Life), tak si může pískat s bonusem 1 % ze všech plateb do 350 Kč měsíčně.

No nevím. Začínal jsem s Citi Life a pak chvíli používal když přešlo pod RB a docela mě štvalo vybírání těch nasbíraných bonusů. Pokud si pamatuji dobře, dalo se vybírat zpět jen po 500 Kč. Navíc se platil nějaký měsíční či roční poplatek za vedení té karty (to šlo zaplatit z těch bonusů).
Výběr z bankomatu byl okamžitě úročen.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Surik4t4 21. 9. 2023 13:30

Milos píše:Asi záleží na úhlu pohledu :-) Za mě naprostá většina kreditek, které jsou v ČR dostupné, nabízí nějakou výhodu (cashback, půjčení peněz zdarma, dobré kurzy při placení,..) nebo přidanou hodnotu (pojištění, letištní salonky, asistenční služby, ...). Jmenovitě jsou to například:

ČS
ČSOB Standard, ČSOB Premium (World Elite)
HB
KB World Elite, KB A karta
mBank eShop, mBank Plus
Moneta Smart, Moneta podnikatelská
RB Mall, RB Life, RB Style
SkipPay

Docela bych uvítal, kdyby autor příspěvku ten seznam karet upravil o konkrétní výhody/bonusy u jednotlivých karet.
Surik4t4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 21. 9. 2023 20:10

Základní vlastnosti a výhody uvedených KK lze přece jednoduše dohledat na webech jednotlivých bank 8-) A jak ty výhody vytěžit na maximum, to už zde na fóru bylo x-krát diskutováno v rámci příslušných témat :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 22. 9. 2023 04:32

Lepsi to nesirit, jak se to rozsiri, tak to banky zkrouhnou. Ono uz tak vetsinou neni o co stat. Ja kdybych bonusove kreditky nemel, tak bych se na jejich zakladani vykaslal, ale kdyz uz je mam, tak je pouzivam.
:D
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jayD 13. 2. 2024 15:36

Jakou kreditní kartu na platby USD,EUR bez poplatku za vedení? Nebo všichni jedou Revolu atd.?
jayD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 13. 2. 2024 16:59

Chceš-li mít při platbách dobrý kurz USD a EUR, tak po zrušení kreditky HB už žádná vhodná kreditka není.

V rámci debetek se pak podívej na jejich srovnávací test https://www.mesec.cz/clanky/kurzy-plate ... -usetrite/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 15. 2. 2024 19:12

Tak UniCredit Bank pořád kreditky vydává - už ne MC, ale Visa (kurz karetní asociace + 0,4 % tuším, což ještě jde)... a taky už nejsou bez poplatku (ledaže by klient měl z minulosti získané U konto Premium, kde šlo do tarifu navázat vedení kreditky). Ale v podstatě srovnatelná je i debetka mBank Svět, takže pakliže zadání nezní specificky kreditka, tak debetka bude patrně vhodnější.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod stepano 19. 2. 2024 22:00

Já z kreditky naláduju Revolut, a platím pak Revolutem, čili vlastně kreditkou, ale nepřímo.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bugr virbl 20. 6. 2024 19:27

Zdravím, máte někdo zkušenost s předložením kreditní karty v Google Pay v MOBILNIM TELEFONU při blokaci částky při vypůjčení vozu v zahraničí? Dotázal jsem se u konkrétní půjčovny, která má v rámci nabídky v dané destinací solidní ceny i recenze na nutnost předložení kreditní karty při výpůjčce vozu, a bylo odpovězeno na mail doslova: Vezměte prosím na vědomí, že předložení kreditní karty na jméno
hlavní řidič je povinný k vyzvednutí vozidla.
Můžeme přijmout kartu jiné osoby, která cestuje s vámi, pokud
jsou přidáni do rezervace jako sekundární řidič (toto něco stojí
ve výši 4,50 EUR za den).

Takže jsem si ihned sjednal kreditní kartu, nahrál do Google Pay a začal využívat, jenže mi stále fyzicky nepřišla. Prý na to mají až deset dní.

Bylo mi nabídnuto, zda si ji chci vyzvednout na pobočce nebo doručit do poštovní schránky. Na dotaz jakým způsobem je dodani rychlejší mi bylo bankerkou odpovězeno že neví, evidentně ji bylo jedno ze ji potřebuji nejpozději devátý pracovní den od sjednenani 0

-- 20. 6. 2024 20:32 --

*Bylo mi nabídnuto, zda si ji chci vyzvednout na pobočce nebo doručit do poštovní schránky. Na dotaz jakým způsobem je dodani rychlejší mi bylo bankerkou odpovězeno že neví, evidentně ji bylo jedno, že ji potřebuji nejpozději devátý pracovní den od sjednání včetně. O distribuci karet prý podrobněji neví nic. Dnes je to šestý pracovní den.

-- 20. 6. 2024 20:35 --

Kartu jsem sjednal a ihned mi v internetovém bankovnictví poskytli minulou středu dopoledne.

-- 20. 6. 2024 20:38 --

Víte, zda si nějak pomohu když budu kontaktovat infolinku? Kartu bych si potřeboval převzít během ponděli.
bugr virbl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tmx643 20. 6. 2024 20:00

No můžeš mít štěstí a uznají ti kartu v mobilu, kde na obrázku bude vidět credit, ale řekl bych, že na 95 % to akceptovat nebudou a budeš si muset dokoupit plné pojištění, na kterém skvěle vydělávají (takže by byli sami proti sobě ti dělat nějaké výjimky). Nebo druhého řidiče, pokud ten má kreditku.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod 12341234 20. 6. 2024 20:22

Pisou mu, ze na kreditce musi byt uvedeno jmeno, ktere se shoduje se jmenem ridice nebo spolucestujiciho, to je na karte v GooglePay vylouceno. Jednoduse a proste takto potrebuje autopujcovna overit, ze nepujcuje auto na kradenou kartu.
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bugr virbl 20. 6. 2024 20:57

Tak můžu jim ukázat čísla karet pod mým jménem podřazené v mém ib/smart bankinngu. Evidentně kreditní stejně tak nápis Credit na kartě v Google Pay. Ale asi to dle mail odpovědi bude o politice půjčovny/benevolenci konkrétního pracovníka...
Nechapu když např creditas či raifka uvádí doručení do pěti prácovncich dnů, csob garantuje dní 10.. Kdyz jsem nad tím přemýšlel stejně ty karty posílaj asi z nějaké centraly karetní asociace někde v EU si myslím. A kdo ví jesli to pošlou rovnou na pobočku nebo zas na nějakou centrálu v Praze, která to přeposílá na pobočky...holt mám cdaob hlavní účet, tak ji vzal bez prodlev u nich.. Safra
bugr virbl
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka