Ideální kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 12341234 20. 6. 2024 22:14

Nedokazes nijak vizualne propojit kartu ze SmartBanky s GooglePay. Google pay neukazuje cislo karty, pri registraci kartu ztokenizuje a pak pracuje jen s tokenem.
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Martinski 22. 6. 2024 14:25

Nemáte někdo zkušenosti se zřizováním kreditní karty v v Německu, případně po Evropě, pokud má člověk příjem ze závislé činnosti jen z ČR? Některé kreditky tam vypadají zajímavě.
Martinski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goropes 24. 6. 2024 16:21

kdysi jsem se potom pídil, ale prý bez šance, kreditky prý dávají pouze residentům (podmínkou fyzická adresa v dané zemi + místní účet)
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eur.martin 7. 7. 2024 19:20

Rád bych požádal o radu ohledně výběru kreditní karty. Kvůli hypotéce mám u některých bank a společností ČSOB, FIO, Skip Pay problém s jejím získáním. Mým cílem je využívat bezúročné období, splácet vše včas a volné prostředky držet na spořicím účtu.
Většina zatím oslovených bank tvrdí, že jsem přeúvěrován hypotékou, a že i když vše řádně splácím, nemohou mi nic nabídnout.
Máte podobné zkušenosti s kreditními kartami od ČS, ČSOB, KB, Monety, Fio, Raiffeisenbank, mBank, UniCredit?
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 7. 7. 2024 19:32

A jakou radu očekáváš? :hm Pokud jsi požádal v několika bankách o KK a v rámci schvalovacího procesu ti řekli, že ti KK bohužel nedají jelikož jsi přeúvěrován, tak s tím bohužel nic nenaděláš. Jedině bys zkusil při žádosti uvádět vyšší příjmy, než které skutečně máš, což je ale podvod.

Klidně zkus o KK požádat i v těch dalších bankách a uvidíš, jestli uspěješ nebo ne. Každá banka má schvalovací procesy nastavené trochu odlišně. Jinak ČSOB a SkipPay je defakto jedna společnost, tudíž zatím ti KK vlastně neschválily jen dvě banky :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 7. 7. 2024 21:21

ČSOB a SkipPay je sice vpodstatě jedna společnost, ale v minulosti mně ČSOB odmítla vydat KK, i když jsem spňoval všechny jejich podmínky k vydání a poté obratem mně napoprvé SkipPay KK schválila s větším rámcem než jsem žádal v ČSOB.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod tojejedno2 10. 7. 2024 15:14

Existuje u nás KK se zajímavou nabídkou i pro lidi, kteří příliš neutrácejí? KK platím běžné věci, potraviny, benzín, sem tam nákup na e-shopu. Měsíčně tak protočím průměrně 15-25 000. Momentálně mám KK od ČSOB, která pro mě byla zajímavá v době, kdy šlo nasbírané body ze světa odměn vložit zpět na kartu. No už nyní nelze a z té ubohé nabídky, která se teď nabízí, nevyužiji nic. Šlo to ještě použít na mall.cz, ale od července už nevidím ani to. Nevím, jestli změnili nabídku, nebo to byla jednorázová akce, která po nákupu slevového kuponu zmizela. Ještě mám v záloze lekarna.cz, ale to je nouzovka, protože léky nakupujeme v zahraničí. Našlo by se něco zajímavějšího?
tojejedno2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 10. 7. 2024 15:43

Nojo, poukázky Mall zmizely ze Světa odměn. To není potěšující změna :roll:

Pro běžné platby je celkem ideální mKreditka Plus, která vrací 1% ze všech plateb provedených mobilem nebo hodinkami, maximální vratka je 200Kč měsíčně.
Případně mKreditka Shop nebo kreditka ČS, které vracejí 1% z internetových plateb, tudíž neinternetové platby je potřeba provádět prostřednictvím Curve karty. Maximální vratka u mKreditky Shop je 200Kč měsíčně, u kreditky ČS je to 350Kč měsíčně.
Naposledy upravil Milos dne 11. 7. 2024 09:57, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 10. 7. 2024 16:11

Teď je dobrá nabídka od Monety, na půl roku 5 % zpět z nákupů potravin.
https://www.moneta.cz/ucty-a-karty/kreditni-karta
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 10. 7. 2024 16:18

Plati to i na nakup darkovych karet v Penny Marketu nebo Kauflandu?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 10. 7. 2024 16:28

Jestli ta vratka 5% platí i pro dárkové karty se řešilo už ve vláknu Moneta viewtopic.php?p=13739879#p13739879, ale odpovědi a názory se různily.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 10. 7. 2024 16:50

To to jeste nikdo neotestoval?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 10. 7. 2024 17:18

O2 RB karta - až 411 měsíčně
JakubAsgard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 10. 7. 2024 17:31

Pro získání těch 411Kč (vratka 500Kč mínus měsíční poplatek 89Kč za vedení KK) by ale člověk musel měsíčně utratit 5000Kč za služby O2.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 10. 7. 2024 17:34

To není vůbec pravda :)
Při útratě nad 20000 je sleva z vyúčtování 40 %, takže stačí mít vyúčtování 1250 Kč a více... a nikoliv 5000.
JakubAsgard
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka