Povinné obraty na platebních kartách - řešení

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 9. 2024 19:27

Já to chápu stejně jako Ty. Jenom tam cítím velký potenciál na to, že se tam budou zákazníci budou zdržovat. To může být důvod to nenabízet.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 20. 9. 2024 20:02

No, většinou na automatické kasy nahání hlášením "palubního rozhlasu", málo kdy je u automatických kas nějaká řada na rozdíl od klasických pokladen. Uvádím supermarket Albert.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 20. 9. 2024 20:13

Myslím, že rozdělení platby v Kauflandu stejně moc obyčejných smrtelníků nevyužívá, protože buď nemají tušení, že to jde nebo jsou vůbec rádi, že kasu zvládnou jakž takž použít a do žádných větších akcí se nepouští. A kdo to využívá, tak ten bude spíš z těch rychlejších (pokud tam teda zrovna nebouchá 200 plateb do soutěže :) )Ale třeba se pletu. Každopádně je to fajn fíčura a uvítal bych ji i v Lidlu. V Kaufu platím prakticky vždy kartou na 2x a je to otázka pár vteřin.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 21. 9. 2024 05:15

Ja v Kauflandu jednou provadel asi 8 plateb 1 Kc dvema SkipPay kartami a vsimla si toho obsluha, prisla se me v prubehu plateb zeptat, jestli to delam schvalne. Mela obavu, ze neumim zaplatit celu castku najednou.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod blackwork 21. 9. 2024 09:10

Občas tu motáte počet plateb vs. obrat na kartě ... Já na počet plateb používám Aukro po 3 Kč - by mě mohlo někam chodit. Vracecích už snad není ani tolik abych nezvládl udělat obrat normálně - ČS + 2x mBank ...
Jinak Revolut ...
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 21. 9. 2024 09:55

Snad bys nechtel zakladat nove tema na pocet plateb? :D
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Lenka_2 21. 9. 2024 11:13

Na mě se zase v Kauflandu divně koukal zaměstnanec ostrahy. Nějak se mu nezdálo, že si nesu dva rohlíky a k nim metr dlouhou účtenku. :-)
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 9. 2024 00:22

Ale to přeci vůbec není třeba, mít dlouhou, nebo jakoukoliv jinou, Kaufland účtenku. Stačí u (samoobslužné i běžné) kasy načíst QR kód Kaufland card z jejich appky Kaufland a pak místo dlouhé účtenky vyjíždí jen čárový kód pro otevření branky k opuštění samoobslužné zóny, tedy papír jen cca 5cm dlouhý (nebo nic, pokud jde o běžnou kasu s obsluhou). Šetřeme naše lesy, no ne snad? Ostatně co s tím papírem, že, stejně je to termo a brzy písmo zesvětlá (klid by si to třeba někdo schovával), narozdíl od historie v appce, vázané na uživatelský účet v daném obchodě, tam jsou tedy účtenky "navždy". Ty elektronické účtenky ostatně umí i další obchody, od kterých má člověk appku, třeba Globus, Albert, Lidl a další (někde je třeba to v appce zapnout, jinde je elektronická účtenka výchozí).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 23. 9. 2024 02:35

Nevidim tedy nikde v appce Kauflandu moznost vypnout tisk uctenek. Digitalni uctenky v appce ulozeny jsou, ale stejne se mi na samoobsluzne pokladne tisknou.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 23. 9. 2024 05:55

Když dole v appce klikneš na červené tlačítko Kaufland Card, tak tam máš volbu Chci jen digitální účtenku.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 23. 9. 2024 09:41

na samoobslužné se tisknou abys mohl projít přes turnikety, ne?
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 23. 9. 2024 09:57

Když máš aktivovanou volbu "Chci jen digitální účtenku", tak se ti na samoobslužné pokladně vytiskne jen čárový kód pro otevření turniketu a nevytiskne se ti celá (metrová) účtenka, jak už psal Minarjo.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 9. 2024 10:05

Tak tak, paperless řešení s aplikací daného obchodu nemá jen Kaufland, ale jak už jsem psal, třeba i Albert, Lidl či Globus. U řady z nich není třeba ani ten odchodový čárový kód tisknout, pokud na odchodu ze samoobslužných zón není zavírací branka - Kaufland tyto branky má snad všude, kde má samoobslužné kasy, ostatní sítě buď vůbec, či jen někde.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Lenka_2 23. 9. 2024 16:21

Lidl měl kdysi takovou akci a za zapnutí digitálních účtenek dával jakousi odměnu. Od té doby čekám, kdy se podobně zachová i Kaufland. Jestli jim mám šetřit náklady, tak ať se se mnou o tu úsporu rozdělí.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod eur.martin 24. 9. 2024 11:40

Stalo se někomu, že mu banka neuznala bonus za platbu kartou, například při placení u samoobslužné pokladny? Myslím, že víte, o čem mluvím.
eur.martin
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka