Povinné obraty na platebních kartách - řešení

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 24. 9. 2024 12:23

Jaký bonus či jakou kartu máš na mysli?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 24. 9. 2024 13:27

A jakou banku?

Obecne banka nemuze trestat/postihovat klienta za ucelove rozdelenou platbu na vice plateb na pokladne v obchode, protoze to neporusuje zadne podminky. Ani se to nikde nedeje.

Problem ale mohl byt mozna v zaokrouhleni velmi nizke castky (<=0.40Kc) na 0Kc, jak jsem to zde jiz popisoval, tzn. takova platba se sice zablokuje na karte, ale misto zauctovani se pak tato zablokovana castka vrati na kartu (zauctuje se castka 0Kc). Tim pak neni splnena podminka platby kartou, pokud dana banka/akce v podminkach vyhodnocuje zauctovane a ne provedene transakce.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod blackwork 10. 10. 2024 10:33

PRE umožňuje platit zálohy na energie přes portál. Může to stačit např. na bezplatné vedení KK ČS :-))
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mojmax 10. 10. 2024 11:05

To umožňuje i PPAS, ČEZ a myslím že i EON.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 10. 10. 2024 15:18

EON taky.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod bubocz 13. 10. 2024 10:48

mojmax píše:To umožňuje i PPAS, ČEZ a myslím že i EON.

A jak prosím to lze dosáhnout u PPAS? Vím, že se mi to nějak objevilo, když na začátku měli problémy se zaúčtováním jedné platby, ale jinak to nikde nevidím… A nevím ani, co bych měl nastavit jako formu záloh, aby to případně bylo vidět…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 10. 2024 10:51

Normálně se přihlásím na portál, vyjedu si splatné zálohy a zvolím platbu kartou. Ve způsobu úhrady záloh mám asi převod z účtu. Akorát mám pocit, že dříve bylo možné uhradit i více záloh dopředu, teď jen zálohy ve splatnosti.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 13. 10. 2024 10:56

@bubocz: Pokud máš platbu záloh nastavenou na SIPO či inkaso, tak se ti v portálu neobjeví možnost zaplatit zálohu kartou.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 13. 10. 2024 18:28

Miloši, jak píšeš. V E.ONu mám zálohy inkasem a nikde nevidím zaplatit zálohu kartou.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Vasek06 13. 10. 2024 19:10

Na webu EON po přihlášení je určitě možnost platby záloh kartou, dělám to x let.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 13. 10. 2024 19:39

To určitě ano, ale ne v kombinaci nastavení plateb záloh inkasem (kombinaci plateb záloh SIPO a platební kartou nemohu ověřit, již nějaký rok SIPO neprovozuji).
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod mojmax 14. 10. 2024 07:17

Ano, je možné, že pokud máš inkaso, tak platba kartou není možná, je nutno hradit zálohy převodem.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 14. 10. 2024 07:24

Tak zpusob platby zaloh jde urcite zmenit ne?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Urokovy turista 14. 10. 2024 19:43

Když zaplatíš zalohu kartou, pak se ta záloha v SIPU nestrhne. Tak se mi to dělo u záloh elektřiny ČEZ.
Urokovy turista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 14. 10. 2024 20:05

u PPAS je nutné nejdřív SIPO zrušit, což lze v portálu, ale chvíli to trvá, pak se teprv možnost platby záloh kartou zpřístupní.
retron
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka