Obecne banka nemuze trestat/postihovat klienta za ucelove rozdelenou platbu na vice plateb na pokladne v obchode, protoze to neporusuje zadne podminky. Ani se to nikde nedeje.
Problem ale mohl byt mozna v zaokrouhleni velmi nizke castky (<=0.40Kc) na 0Kc, jak jsem to zde jiz popisoval, tzn. takova platba se sice zablokuje na karte, ale misto zauctovani se pak tato zablokovana castka vrati na kartu (zauctuje se castka 0Kc). Tim pak neni splnena podminka platby kartou, pokud dana banka/akce v podminkach vyhodnocuje zauctovane a ne provedene transakce.
mojmax píše:To umožňuje i PPAS, ČEZ a myslím že i EON.
A jak prosím to lze dosáhnout u PPAS? Vím, že se mi to nějak objevilo, když na začátku měli problémy se zaúčtováním jedné platby, ale jinak to nikde nevidím… A nevím ani, co bych měl nastavit jako formu záloh, aby to případně bylo vidět…
Normálně se přihlásím na portál, vyjedu si splatné zálohy a zvolím platbu kartou. Ve způsobu úhrady záloh mám asi převod z účtu. Akorát mám pocit, že dříve bylo možné uhradit i více záloh dopředu, teď jen zálohy ve splatnosti.
To určitě ano, ale ne v kombinaci nastavení plateb záloh inkasem (kombinaci plateb záloh SIPO a platební kartou nemohu ověřit, již nějaký rok SIPO neprovozuji).
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...