Apple Pay

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MekliCZ 16. 2. 2019 11:49

Podle úniků z bank a podobných institucí se má v úterý 19.2. spustit v ČR Apple Pay s ČS, RB, Monetou, Twistem a dalšími bankami.

Zajímá mě, kdo tu používáte Apple Pay se zahraniční kartou, stalo se vám někdy u terminálu v ČR že by požadoval PIN při platbě větší částky s Apple Pay? Apple o tom píše u sebe na webu, ale nejsem si jistý, jestli je to úplně minoritní případ, když se terminál zblázní, nebo jestli se to stává častěj.
MekliCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jecmenek 16. 2. 2019 12:01

Dobrý den,
toto bude teď bezva téma, tak prosím mám také otázku:

- mohu si do Wallet přidat jakoukoliv platební kartu (podporující banky), i když nejsem majitelem na kartě?

Díky
David
jecmenek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MekliCZ 16. 2. 2019 12:25

Ano, jakmile karta projde ověřením, není důvod, proč by ji Apple neměl povolit. Ale je to potom riziko majitele karty.
MekliCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 16. 2. 2019 18:50

Pouzival jsem Boon, ale uz jsem ho zrusil, protoze mi po roce presel do placene varianty. Vzhledem k tomu, ze si brali % z plateb, tak jsem to pouzival spis jako nouzovku, nez na placeni vetsich castek.

Nicmene, ted uz to nemusime resit, do uterka snad vsichni vydrzime :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod MiASX 16. 2. 2019 18:54

Budete muset.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rad68 17. 3. 2024 13:53

Nevíte, jestli teď někdo dává bonus za platby přes Apple Pay (kromě Raiifky, která nedávno a možná furt dává 140 Kč)?
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavelxcz 3. 10. 2024 10:15

Mám takový blbý dotaz. Jde nějak v ApplePay přejmenovat nebo pojmenovat kartu? Například u kreditní karty si napsat "Bankomat NE"? Manželce se občas podaří vybrat z bankomatu kreditkou :-( Nějak se mi nechce věřit, že by taková základní věc nešla, ale nenašli jsme to.
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 3. 10. 2024 10:46

nejde, jediné co tam lze, je nastavit defaultni kartu
tak zatrhni výběry z bankomatu přímo u té kreditky (pokud to lze)
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 3. 10. 2024 11:08

Ještě že mám Android, tam jde název karty (přezdívka) uživatelsky jednoduše změnit.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 3. 10. 2024 15:46

no tak ses nám pochlubil a něco k věci bys neměl?
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod mojmax 3. 10. 2024 18:53

Však to je k věci, pavelxcz dostal radu, že může přejít na Android, kde si lze kartu libovolně pojmenovat. ;-)
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 3. 10. 2024 19:30

no to by si opravdu pomohl :D
k věci: v ApplePay se karta ukazuje ve skutečném zobrazení a původním názvu u AW vč. označení credit/debit pokud tomu tak je i v reále (např. RB), na rozdíl například od Curve appky, tak nevím co tam jako přejmenovávat
ještě mě napadlo jako řešení, odlišit PIN na kreditce a debetce, párkrát mě to také zachránilo
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod pavelxcz 3. 10. 2024 19:48

pavelxcz Android má, karty má pojmenované, a proto nechtěl věřit tomu, že to na Iphonu nejde :-). Každopádně díky za potvrzení.
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 3. 10. 2024 19:56

mojmax píše:Však to je k věci, pavelxcz dostal radu, že může přejít na Android, kde si lze kartu libovolně pojmenovat. ;-)

Fakt nerozumím tomu, proč by se měla karta nějak přejmenovávat. Je zobrazena dle svého vzhledu. Název jde zobrazit v detailu, pokud by si člověk nebyl jistý. Nedokážu si představit blbuvzdornější řešení. Teda dokážu, štítek přilepenej rovnou na displeji. :-)

Někteří uživatelé reklamního systému Googlu se domnívají, že jsou obecně inteligentnější. Pokud mají ve svém systému možnost měnit popisky a přidávat si varování typu "TÍMTO NEVYBÍREJ ČŮZO", tak si to o nich Google asi nemyslí.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 3. 10. 2024 20:07

Pokud máš například v jedné bance více účtů a tím pádem více karet se stejným designem, tak jak je v ApplePay rozeznáš, aniž by sis je třeba jednoduše přejmenoval dle sebe, jak to umožňuje GooglePay?
Milos
Inventář

Další stránka