Apple Pay

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 3. 10. 2024 21:21

tak to budou naprosté jednotky lidí, ale i tak to má řešení seřadit si je dle priorit, případně nastavit defaultní
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod octaviampi 3. 10. 2024 21:43

Milos píše:Pokud máš například v jedné bance více účtů a tím pádem více karet se stejným designem, tak jak je v ApplePay rozeznáš, aniž by sis je třeba jednoduše přejmenoval dle sebe, jak to umožňuje GooglePay?

Z principu přece nedává smysl mít v jedné bance víc stejných účtů se stejnýma kartama. Proč bych to dělal? Víc účtů mám v různých bankách kvůli různým službám a rizikům. Copak normálních 99 % lidí má u jednoho ústavu víc stejných účtů se stejnýma kartama?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod pavelxcz 3. 10. 2024 21:48

K tomu dotazu proč by se karta měla přejmenovávat. Přejmenování mě napadlo jako jednoduché řešení problému s výběry špatnou kartou. Můj problém se dá samozřejmě řešit i jinak, například pořízením jiné kreditní karty, pořízením chytřejší manželky, případně nahrazením IPhonu Androidem při zachování nechytré manželky, ale všechny tyto varianty mi přijdou komplikovanější :-).
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 3. 10. 2024 21:50

Měl bych jednoznačné a konečné řešení - snížit manželce na dané kartě limit na nulu pro výběry. Zbavovat se manželky je nákladné a pokud nevybere, taky neutratí.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod pavelxcz 3. 10. 2024 22:13

No, to bohužel daná karta (RB Life) neumí.
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 3. 10. 2024 22:22

octaviampi píše:
Milos píše:Pokud máš například v jedné bance více účtů a tím pádem více karet se stejným designem, tak jak je v ApplePay rozeznáš, aniž by sis je třeba jednoduše přejmenoval dle sebe, jak to umožňuje GooglePay?

Z principu přece nedává smysl mít v jedné bance víc stejných účtů se stejnýma kartama. Proč bych to dělal? Víc účtů mám v různých bankách kvůli různým službám a rizikům. Copak normálních 99 % lidí má u jednoho ústavu víc stejných účtů se stejnýma kartama?

Ty účty v jedné bance nejsou stejné (každý má jiné vlastnosti), nicméně banka k nim vydává stejné karty.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 3. 10. 2024 22:44

Nebuďte slušnej, uveďte příklad.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 3. 10. 2024 22:57

Například UCB (Multikonto, Start účet), RB (Chytrý účet, exEqua účet, Ekonto Komplet). Vedle toho pak člověk může mít cizoměnné běžné účty (EUR, USD, GBP) a k nim karty, případně několik stejných kreditek (například ČS, exHB) a podobně.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 3. 10. 2024 23:31

Ale no tak. Multikonto? Ta archivalie po Axe s urokovou sazbou 0,1 % uz asi osm roku a 0,01 nad milion? To nekdo drzi vcetne karty soubezne s dalsim uctem? To same nekolik beznych uctu u RB?

Tak ano, pro takto exoticke zakazniky to asi zasadni funkce bude. Ja patrim ke stastnym zakaznikum, kteri tam popisky nechteji mit.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod mojmax 4. 10. 2024 07:19

octaviampi píše:Nebuďte slušnej, uveďte příklad.

Miloš není jediný, taky mám z exHB u spořky dvě převedené kreditky, které vypadají v Google Pay naprosto stejně, takže jejich pojmenování mi hodně v rozlišení pomůže. V tomto má opravdu Android navrch nad Applem.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 4. 10. 2024 08:17

octaviampi píše:Ja patrim ke stastnym zakaznikum, kteri tam popisky nechteji mit.

Tak hlavně že jsi takto šťastný :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 4. 10. 2024 08:17

Opravdu je normalni a bezne mit dve zcela stejne kreditky? Nevim jak u Googlu, ja u nich mel napsane posledni ctyrcisli. Ale kazdy at si vybere, co mu vyhovuje. Zatim je na vyber.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 4. 10. 2024 08:32

Mít dvě stejné kreditky není nic nenormálního.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Dr.D 4. 10. 2024 09:07

Tak já jsem měl u ČS jednu kreditku od nich a druhou převedenou od HB. V ApplePay vypadaly stejně a přitom měly různé vlastnosti. Tak jsem tu exHB vypověděl a bylo vyřešeno:-)
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 4. 10. 2024 09:10

Milos píše:Mít dvě stejné kreditky není nic nenormálního.

Tak pro cloveka, ktery ma pres deset let porad Multikonto i s kartou mozna :)

DrD: Beru to v pripadech protaceni a cerpani bonusu. Ale kolik nas takovych je?
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka