Trinity Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 15. 11. 2021 23:25

MirekM. píše:
dr._lukas píše:Tak už mě svítí 2,08%, sice jsem poněkud neasertivně zatlačil, ale je to. Teď ještě, aby koncem měsíce byl úrok správně vypočten 8-)

Já tlačil co mně síly stačily, ale moc brzo ještě před pravděpodobně nezanedbatelným odlivem peněz banky do Creditas, J&T a Expobank. Náš osobní bankéř je asi málo akční a opatrný, takže na téměř vynulovaných účtech nám svítí stále 1,78 %. :-)

Pokud budeš mít chuť a chceš s nimi pokračovat, pošlu ti kontakt na toho, kde to prošlo. Dvě pipiny předtím byly taky důležité, jak mírová smlouva :-))
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 16. 11. 2021 04:52

Jestli má člověk možnost mít 2,01 % u Expobank, je asi zbytečné doprošovat se u TB 2,08 %. Ten rozdíl bude minimální a stejně jen na pár dnů, než ČNB zase zvýší sazby.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bbrother 16. 11. 2021 09:19

Taky jsem se jich ptal, jestli mi to zvednou, přišla dost generická odpověď s odkazem na podmínky. Takže je vše v Expobank. Kvůli rozdílu 2,08 vs 2,01 nemá smysl nic řešit.
bbrother
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ski1961 16. 11. 2021 09:36

Já jsem se taky snažil, aby mi nastavili těch 2,08 na mém účtu..neudělali..na info lince arogantní operátorka, nechtěla o tom ani slyšet, tak jsem napsal na email, který mám v IB jako kontakt, kde jsem jim napsal, že bych rád těch 2,08%, přišla generická odpověd, sice s podpisem nějaké osobní bankéřky,ale byly to jen citace podmínek, odepsal jsem na to, zdali si ze mě dělají srandu, že mi vůbec neodpověděli na to, co jsem se ptal, jen citovali podmínky a přišla úplně stejná generická odpověd. Takhle arogantní jednání, kdy nemají potřebu ani odpovědět na otázku klientovi jsem dlouho nezažil, takže šly všechny peníze okamžitě pryč.
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 11. 2021 10:10

Asi na odpověď na probírané téma mají centrální mustr nejenom v e-mailu, ale i telefonicky. Také jsem obdržel na 1. e-mail osobnímu bankéři generickou odpověď od osobního bankéře bez odpovědí na mé konkrétní otázky a připomínky. Po telefonickém hovoru, který byl zrátou času a energie, jsem osobnímu bankéři napsal ještě jeden e-mail, odpovědí byly opět zaslané podmínky akce ... Doufám, že před spaním si toto vlákno čte i hlavní ekonom banky Kovanda. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod jjrr 16. 11. 2021 13:51

Že vás to baví se jich takhle doprošovat o pár haléřů. Berou vás jako otravný hmyz, proto ty odpovědi. Oni rozumí jen poklesu vkladů, úroky všem zvednou, až jim pořádně klesne výše vkladů.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 11. 2021 17:20

osobne nebaví, vše máme již přesunuto v jiných bankách, jen jsem přilil oleje do ohně ... :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MP007 16. 11. 2021 17:22

Já se nikoho neptal ani nedoprošoval, při první příležitosti peníze odešly do Creditas a Expo. Vyjednávání s takovou bankovní chátrou nemá smysl.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 16. 11. 2021 17:24

Přesně. Kvůli 25 korunám měsíčně z půl milionu oproti Expo se jich doprošovat nebudu. Na druhou stranu chápu, že pokud si někdo chce nebo potřebuje nechávat ležet na účtu větší rezervu, tak to potom už nějaký rozdíl udělá.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 11. 2021 19:07

jjrr píše:Že vás to baví se jich takhle doprošovat o pár haléřů. Berou vás jako otravný hmyz, proto ty odpovědi. Oni rozumí jen poklesu vkladů, úroky všem zvednou, až jim pořádně klesne výše vkladů.

Tak mě rozdíl mezi 1,78 a 2,08 dělá ročně nějaké 3,5 tis. po odečtení daně, takže mě to doprošování za to stálo. Zakládat si účty po 14 dnech jinde se mi nechtělo.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 16. 11. 2021 19:37

Trinity (i Creditas) už si takovouhle epizodkou náhlého přílivu vkladů, když měli nejlepší sazbu, a následného rychlého odlivu, už aspoň jednou nebo dvakrát prošla, takže asi ví, co je čeká.

Buď to ve skutečnosti vůbec není problém (tj. lidí jako tady, co kvůli tomu převádějí peníze je zanedbatelně), nebo jim to i tak za tu námahu vlastních pracovníků a pověst stojí, jen aby vydělali tu úrokovou marži na 14 dnů.

-- 16. 11. 2021 19:38 --

Obecně každá banka, která se rozhodne přitahovat vklady úplně nejvyšší sazbou, musí s takovými situacemi počítat. (A to taky vysvětluje, proč se spousta bank asi drží aspoň 0,5% pod špičkou.)
Naposledy upravil fc70 dne 16. 11. 2021 21:17, celkově upraveno 1
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Roman1989 16. 11. 2021 21:06

Roman1989 píše:Sestřenice si ve středu 3.11. založila online účet. Někdy ve čtvrtek 4.11. ji došlo, že účet byl zřízen ať tam pošle korunu. Tu tam poslala buď ještě 4.11. nebo v pátek 5.11. Přes víkend se jí to celé aktivovalo a když se tam přihlásila včera tak vidí, že ta koruna je úročená 1,78%. Tak říkáme ok, ale jakýkoliv nový vklad nad tu korunu už musí být za těch 2,08. tak si tam včera poslala několik tisíc kč, a dnes jí tam pořád svítí 1,78% i na ty nové peníze. Takže to nechápeme. Podmínky jsme četli několikrát. Psala tam e-,mail ať jí to zvednou. Nevíte co s tím? díky

tak sestrenici dnes teprve odpovedeli e-mailem a to takto:

Na základě Vašeho požadavku o zařazení stávajícího účtu do marketingové akce dle podmínek platných pro zřízené účty a zaslané žádosti o zřízení účtu ode dne 4.11.2021 Vám v příloze zasílám dokument Pravidla a podmínky této marketingové akce. Prosím, seznamte se s uvedenými podmínkami a souhlas se zařazením Vašeho účtu do této marketingové akce potvrďte odesláním e-mailu s níže uvedenou textaci:

„Prohlašuji, že jsem se seznámil/a s podmínkami marketingové akce Dobrý klient platnými od 4.11.2021 a žádám o nastavení úrokové sazby 2,08 % p.a. platné pro tzv. nové vklady na můj účet č. 000xxxxxx/2070.“

E-mail prosím zašlete na e-mailovou adresu akce@trinitybank.cz.

Ted uz tomu teda vubec nerozumim o co jim jde.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 11. 2021 22:15

Chtějí od sestřenice e-mailem souhlas s podmínkami marketingové akce. Poslal bych e-mail na uvedenou adresu s textem, který jsi uvedl v uvozovkách s konkrétním číslem účtu z e-mailové adresy sestřenice v Trinity.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 18. 11. 2021 11:25

Pokud přesunu všechny peníze z Trinity bank jinam a mám tam stále "Nepřipsané úroky před zdaněním", nezmizí to, že? Tzn. nemusím ten vklad tam držet až do připsání, i když chápu, že už se ta částka zvyšovat nebude, když peníze vyberu. Jde mi o to, jestli ale úplně nezmizí. :-)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrholecR 18. 11. 2021 11:30

Můžete všechny peníze převést jinam, o ty "nepřipsané úroky před zdaněním" nepřijdete. Připíšou se na účet na konci měsíce a potom ty úroky můžete také převést jinam.
DrholecR
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka