Trinity Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod regin 28. 3. 2022 17:16

Přesně tak, tohle je jen a pouze spořící účet. Žádnou aplikaci nebo třeba platební kartu nepotřebuji a ani nechci, na to jsou jiné účty. Okamžité platby by sice byly hezké, ale nejsou potřeba. Obzvlášť, pokud by to mělo být za cenu nižšího úroku. Pokud se přes ně někdo nepřenese, může se na to dívat, jako na termínovaný vklad. A jen málokteré banka má takto úročený termínovaný vklad a navíc s tak krátkou výpovědní lhůtou. :)
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod zvirek 28. 3. 2022 18:29

Přesně, jednou měsíčně po výplatě to tam šoupnu a maximálně párkrát do roka přesunu. Na okamžité platby, notifikace o přesunech atd. je běžný účet, ne spořící.
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 28. 3. 2022 18:49

fc70 píše:Především okamžité platby by byly velká změna; notifikace o transakcích by taky byly užitečné. Pohodlnější přihlašování pro kontrolu zůstatku, ideálně mobilní aplikace s biometrií.

Tady si někdo fakt plete spořicí účet s běžným... Co takhle že jiné banky nemají u spořicích účtů možnost inkasa, to nevadí?
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 28. 3. 2022 21:35

No, jo, nechce se mi nechávat zbytečnou rezervu na neúročeném nebo mizerně úročeném BÚ. Spořicí účet s okamžitými platbami umožňuje tu rezervu na BÚ minimalizovat, takže okamžité platby na SÚ jsou plus. Ano, dá se bez nich žít, ale je to rozhodně větší výhoda než jedna setinka promile na úroku. Než jedna desetinka? To už si nechám pro sebe, jen ať se banka snaží.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod outlier 28. 3. 2022 21:51

Nejen že tam nejsou okamžité platby, ale dokonce tam musíte platbu zadávat den předem, to je velké minus. Pak obskurní podmínky pro maximální úrok nutící dokola zakládat nové účty. To není moc přívětivé chování k zákazníkům.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 29. 3. 2022 03:46

Tomu se dá předejít tím, že před zasedáním ČNB převedeš vše pryč. 8-)
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jir.vesely 29. 3. 2022 08:29

No, jsem zvědavý, jak to bude teď. Já bych si tipnul, že nutnost této praxe už skončila. A zároveň teda nemám přehnaná očekávání.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iglooo 29. 3. 2022 08:39

4,08 % pro nove vklady by mohlo být. Aneb první spořicí účet s úrokovou sazbou vysoko nad čtyři procenta...
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 29. 3. 2022 14:17

Kdy je vhodné to poslat pryč z Trinity? Nevím, jaká byla zkušenost z předchozích akcí, jestli stačí den předem, nebo už třeba nyní.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 29. 3. 2022 14:24

ideálně asi nastavit dnes platbu na zítra, měla by přijít v režimu D+0
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod A1rh- 29. 3. 2022 14:51

můj tip je, že přesouvání bude zbytečné
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod peliculiar 29. 3. 2022 15:35

retron píše:ideálně asi nastavit dnes platbu na zítra, měla by přijít v režimu D+0

Proč na zítra (30.3.) ? ČNB zasedá 31.3. a tím pádem dříve než v průběhu čtvrtka nejspíš nikdo s nějakou změnou úrokových sazeb na SÚ nepřijde. Většinou ty změny nemají okamžitou platnost, tipoval bych že nejdříve se dočkáme na Apríla.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 29. 3. 2022 16:07

A1rh- píše:můj tip je, že přesouvání bude zbytečné

To není nikdy zbytečné, čím méně budou mít vkladů, tím víc zvýší úrok.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 29. 3. 2022 16:25

peliculiar píše:
retron píše:ideálně asi nastavit dnes platbu na zítra, měla by přijít v režimu D+0

Proč na zítra (30.3.) ? ČNB zasedá 31.3. a tím pádem dříve než v průběhu čtvrtka nejspíš nikdo s nějakou změnou úrokových sazeb na SÚ nepřijde. Většinou ty změny nemají okamžitou platnost, tipoval bych že nejdříve se dočkáme na Apríla.

Myslím, že při předposledním zasedání ČNB zvýšila Trinity úroky hned v ten samý den. Byli na to připraveni už předem.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peliculiar 29. 3. 2022 16:32

To je pravda, ale posledně ČNB nezasedala poslední den v měsíci. Taky to byl tuším pátek, takže ti kteří chtěli přesunout po oznámení TB o zvýšení úroků se "dočkali" až v pondělí.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka