Tak dnes jsem byl na pobočce. Co mne poměrně zarazilo je přístup pracovnice. Zprvu, že nic není problém a účet založíme i když jsem stávající zákazník. Pak při dotazu na rozhodný den a jak se bude reálně přistupovat k tomu, když tam byl nějaký zůstatek konečně dostávám a studuji podmínky.
Rozhodný den pro založení na pobočce je dle předložených podmínek totiž 21.2. Tj. pro ty, kdo měli k danému dni nějaký zůstatek může (v podmínkách mají že nenárokově lze z jejich strany přiznat i tak) banka pro nesplnění podmínek (nový vklad) dané zvýhodnění odejmout. Reálně vůbec neví jak, ale dle ní to Trinity kontroluje a již dříve pár tisíc účtů "údajně přesouvali" (zřejmě pod 5,68%).
Následně přišla na to, že jsem tam měl mezi 21.2 až 1.3 zůstatek a že neví jestli může vůbec v takovém případě účet založit (v podmínkách s tím v kolizi nic není)?! Argumentace jako ohraná deska. Banka cílí na nové klienty a potřebuje kapitál (zřejmě rozdíl u 6,08 a 5,68% pro stávající vklady) použít jinde. Stávající klienti s bankou zůstatek zhodnocují přeci jinak. Vybraní a oslovení byli pouze někteří, atpod.. Někdy v této fázi jí asi začaly docházet argumenty a začala to hned označovat za "spekulace" a přešla do až podle mého názoru velmi hrubě neslušné defenzivní pozice, která by se při jednání s klienty stávat neměla.
Odešel jsem nicméně s účtem. Když se dívám do IB, tak ten účet nemá pásmové úročení, tj. doufejme, že to reálně nevynucují a zůstane 6,08%. Hlavně by se měl podle mého názoru o přesunu na nižší úročení v takovém případě člověk dozvědět dopředu.
Pozn.: Na pobočce 3 zcela volné pracovnice, ale čekal jsem stejně 15-20 min než si udělala čas ta ke které jsem byl objednán. Zavzpomínal jsem si na mučení privátním bankéřem u spořky a "výhody" s tím spojené.

Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).