Trinity Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 4. 2023 09:07

LaNov: Asi nemáš pravdu a pravdu má osobne.

§ 175
Připsání a odepsání částky platební transakce
(1) Poskytovatel plátce odepíše částku platební transakce z platebního účtu plátce nejdříve zároveň s okamžikem přijetí platebního příkazu.

§ 169
Lhůta pro provedení platební transakce poskytovatelem plátce
(1) Poskytovatel plátce zajistí, aby částka platební transakce byla připsána na účet poskytovatele příjemce nejpozději do konce následujícího pracovního dne po přijetí platebního příkazu.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod vlkoslav 16. 4. 2023 10:38

octr píše:Co bys na tom chtěl ověřovat? Zadáš platbu se splatností v pátek, banka jí odečte z účtu (zaúčtuje) v pátek, zákon jí umožňuje odeslat platbu až v pondělí. Když se koukneš do historie transakcí, uvidíš, že byla platba zaúčtována správně v pátek, na protiúčtu připsána v pondělí. LaNov zaměňuje mezi sebou dva pojmy odečtení (zaúčtování) a odeslání.

Orgáne, já tě mám celkem rád, na to, čeho jsi součástí, ale jsi schopen chápat jednoduchý psaný text? Je snad jasné, že nepochybuji o tom, že peníze by v pondělí odešly, ale ptal jsem se na úročení (po odepsání platby). S něčím takovým jsem se ještě nesetkal.
vlkoslav
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 4. 2023 10:53

Problém není v osobnem, ale ve Tvém chápání. LaNov si to popletl. Co bys chtěl ověřovat, ale hlavně, co bys chtěl úročit, když jsou peníze odepsány? Záleží na tom, kdy Trinity částku odúčtuje z účtu, a to se předpokládám stane v den, na kdy je zadán příkaz. A rád Tě rozhodně nemám, aby sis nemyslel. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod vlkoslav 16. 4. 2023 12:07

Proč mi vysvětluješ, co chápu nebo nechápu? Seš taky orgán? :nenapadne
LaNov napsal, že "je úplně jedno, jestli peníze odejdou v pátek nebo v pondělí, Trinity je bude až do odepsání úročit podle podmínek účtu, takže jakákoliv "ztráta úroku" je kravina". Já tomu nevěřím a proto jsem se ptal. Když dám v pátek příkaz s okamžitou platností a prachy odejdou až v pondělí, ta "kravina" se, podle mě, stane. Co tu řešíte vy dva orgáni, to nevím.
vlkoslav
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 16. 4. 2023 12:26

Jak ale psal @goropes, tak peníze z jeho Trinity účtu v pátek odešly (snížil se mu zůstatek), nicméně na cílový účet VÚB ještě nedošly. Takže se přikláním taky k názoru, že přijde o úroky za tři dny.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pulmann 16. 4. 2023 15:41

V pátek je podle pokynu odepsali z účtu.
Posílat pryč je pak budou asi až v pondělí.

-- 16. 4. 2023 15:42 --

A když je v pátek odepsali z účtu, tak se tam logicky nebudou úročit.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 16. 4. 2023 15:56

vlkoslav píše:Když dám v pátek příkaz s okamžitou platností a prachy odejdou až v pondělí, ta "kravina" se, podle mě, stane.
Pokud je příkaz zadán s okamžitou platností v pátek (pracovní den a v "normálním" čase - ne např. v 23:59), tak se částka v účtu také v pátek strhne a tím pádem se už od toho pátku neúročí. Jiná věc je, kdy dorazí na cílový účet. Pokud ještě ten pátek, tak se úrok "neztratí", jen se v pátek přestane úročit na zdrojovém účtu a začne na cílovém. Pokud ale dorazí až v pondělí, začne se pochopitelně úročit až v pondělí. Mezitím v pátek, sobotu a neděli jsou peníze "v luftu" a neúročí se. Tedy ne klientovi, bance nejspíš ano. ;-)

Možná to bude lépe vidět v tabulce. Červeně je den odeslání, zeleně den přijetí a žlutě jsou "ztracené" úroky:
Dplus1-.png
U obou účtů je počítáno s úrokem 6% a je už odečtena daň.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlkoslav 16. 4. 2023 18:10

Jo. A je to podle mě ještě horší, pže trinity umí při správném zacházení i d+0.
A taky u VÚB nemusíš odečítat daň :lol:
A o tom už tady tři stránky krafáme :roll:
vlkoslav
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod area52 30. 4. 2023 16:09

Nulujete ke 2. 5.? :nenapadne :tleskani
area52
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stepano 30. 4. 2023 17:12

Nemám to v plánu. Pročpak? Neco mi uniklo?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 30. 4. 2023 17:41

Area52 je přesvědčen, ze CNB zvedne sazby a Trinity udělá další akci na nové vklady.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 30. 4. 2023 17:42

Ale prd.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod area52 1. 5. 2023 19:44

Je to tak. 7,5 % bude realitou. Nulovat se vyplatí. Tady není o čem! :nenapadne :idea: :tleskani
area52
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 5. 2023 21:00

Zvýšení na 7,5% je jen tvé krásné přání, realita bude jiná.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod LaNov 2. 5. 2023 07:34

Místo planých spekulací by spíš bylo zajímavé, jestli někdo byl na valné hromadě, jestli tam nezmínili nějaké plánované novinky ...
LaNov
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka