Trinity Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 11. 2023 17:16

Chci se zeptat, pri zasilani 1kc chteji uvest zpravu pro prijemce a to...
Otevření účtu u TRINITY BANK

Jaky toto ma pro ne smysl? Copak driv ty ucty kde se to nepsalo, vznikali lidem anonymne? Nebo je snad tezko dohledavaji? :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fc70 19. 11. 2023 18:44

Brání to určitým druhům podvodů s identitou majitele účtu.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rop 19. 11. 2023 19:01

viz § 11 odst. 7 písm. g) AML zákona:
Povinná osoba, s výjimkou povinné osoby podle § 2 odst. 1 písm. c), může postup podle § 8 odst. 1 až 4 nahradit provedením identifikace fyzické osoby, která je klientem, nebo fyzické osoby jednající za klienta, tak, že
g) umožňuje-li to daný platební systém, bude tuto platbu doprovázet informace o účelu identifikace a označení povinné osoby, spolu se jménem a příjmením fyzické osoby, která dala platební příkaz k provedení platby podle písmene f);
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod zelvotron 19. 11. 2023 20:32

By mě zajímalo, jestli je úplně legální určovat úrok podle trvalýho bydliště, jestli to náhodou trochu není nějaká ta "diškriminácia"...
zelvotron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lightblackfox 19. 11. 2023 23:11

Je to v pořádku. Můžeš se přestěhovat. Stejný případ, jako když se stanoví, že k holiči můžeš jen v případě, že budeš mít zelené vlasy.
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lenka_2 20. 11. 2023 00:24

Ona ta úrokova sazba především nijak nesouvisí s adresou trvalého pobytu, ale jen s tím, ve které pobočce si založíš účet. Klientům z Aše nikdo nebrání, aby si jeli založit účet do Liberce.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 20. 11. 2023 00:41

S adresou trvalého pobytu ta zvýhodněná varianta SÚ souvisí, pokud si ho chce člověk založit online, bez návštěvy některé z nových poboček :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 20. 11. 2023 06:16

Je to takova legalni diskriminace. Me by zajimalo, kdyz by si na spravne pobocce zalozil osobne ucet clovek z jineho kraje, jestli mu pak umozni zakladat dalsi akcni ucty online, kdyz je sice z jineho kraje, ale je uz na te pobocce veden.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 11. 2023 14:09

To jsem nikdy neslysel, to je nejaka novinka? Jako ze ten urok je jiny podle zalozeni na te ktere pobocce v CR?
Kde je tedy potom nejvyhodnejsi? :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod pulmann 20. 11. 2023 14:33

Co to je za blbost ?
V různých městech různá sazba ?

-- 20. 11. 2023 13:36 --

Já jsem to zakládal z domova.
Nevím, do jaké lokality mě přiřadili.
Jestli podle trvalého bydliště, nebo podle zasílací adresy, nebo podle lokality internetového připojení.
Každopádně mám sazbu, co byla v reklamě.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 20. 11. 2023 14:54

@ripper6: Ty ses teď probudil z komatu? :-) O těch výhodnějších úrokových sazbách platných pro nové pobočky Trinity nebo pro lidi s trvalým bydlištěm v určitém kraji se zde s přestávkami diskutuje už od února.

@pulmann: Sazbu ti přiřadili primárně podle toho, přes jaký odkaz jsi účet zakládal:
Standardní sazba 6,28%/5,68% (pro všechny) https://www.trinitybank.cz/lide-sporici ... -ucet-628/
Zvýhodněná sazba 6,28%/6,08% (nové pobočky) https://www.trinitybank.cz/lide-sporici ... 8-nabidka/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Prcek 20. 11. 2023 15:24

Milos píše:Zajímavé tedy je, že @gaabi sdělili, že stávající účet nejde transformovat, viz. viewtopic.php?p=13614045#p13614045
Ten stávající účet jsi měl vynulovaný?

Já jim zkusil napsat, jestli by mi jeden ze starších spořáků nepřevedli na ten "Skvělý účet", aby se mi tam ty účty nekupily. Odpálkovali mě odkazem na podmínky akce a to bylo všechno. Nic konkrétního mi paní neřekla, asi jsem si z toho měl vyvodit, že ten účet převést nejde. Jestli to tady někomu prošlo, tak asi záleží, na koho z podpory člověk narazí, nebo jak se ten den vyspí :-).
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 20. 11. 2023 15:39

Jo, Trinity je děsně striktní, "máme to takto a jinak to nejde". Já si jeden účet zkoušel založit přes datovou schránku, protože jsem byl zrovna mimo ČR, místo osobní návštěvy banky s občankou, a nešlo :)

Oproti tomu třeba bankéřka z ČSOB zařídí cokoliv i přes e-mail :) (samozřejmě, po nějakém ověření)

Škoda, že nemají trošku flexibilnější IT, třeba ten další účet by si člověk fakt mohl založit v bankovnictví po přihlášení "na kliknutí".
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bodyczech 20. 11. 2023 17:13

Jsou sami proti sobě, teď rozesílají omluvné maily, že nestíhají zpracovávat žádosti... trochu Kocourkov...
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod EmPí 20. 11. 2023 19:08

Prcek píše:
Milos píše:Zajímavé tedy je, že @gaabi sdělili, že stávající účet nejde transformovat, viz. viewtopic.php?p=13614045#p13614045
Ten stávající účet jsi měl vynulovaný?

Já jim zkusil napsat, jestli by mi jeden ze starších spořáků nepřevedli na ten "Skvělý účet", aby se mi tam ty účty nekupily. Odpálkovali mě odkazem na podmínky akce a to bylo všechno. Nic konkrétního mi paní neřekla, asi jsem si z toho měl vyvodit, že ten účet převést nejde. Jestli to tady někomu prošlo, tak asi záleží, na koho z podpory člověk narazí, nebo jak se ten den vyspí :-).

Když ono taky záleží, co tu diskutující tím převedením/transformací měl vlastně na mysli a jak to mělo proběhnout ;-)
mate59 píše:Zvládají.Včera jsem žádal o tranformaci stávajícího účtu,dnes už svítí úrok 6,28%Zítra už bude plný.
viewtopic.php?p=13614526#p13614526
EmPí
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka