Trinity Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fc70 8. 2. 2024 20:11

Už ve srovnání s repo sazbou na každé koruně prodělávají. A ještě k tomu pojištění vkladů a provoz.

Takže moje otázka je „proč to dělají“?! Ta nejmíň problematická odpověď je, že doufají, že tím nalákají vklady přes 250t, nebo že teď neberou klienty a pak bude sazba o to nižší. Ale historicky se tak nechovali… tak mě napadají i problematičtější odpovědi.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod bodyczech 8. 2. 2024 20:20

Nad 250k je tedy 5,69% nebo 6,08%? To je zas slušnej guláš 8-P
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 8. 2. 2024 20:25

Nad 250tisíc je sazba 5,69%. Kdo má zvýhodněný účet (zakládaný na nových pobočkách nebo bydlí v určitých krajích), tak to má možná jinak.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Lenka_2 8. 2. 2024 20:39

Průměrná výše depozit na klienta Trinity je 584 000 Kč. Výhoda+ Skvělý účet byla marketingová akce podmíněná novým vkladem - tipuju, že tak polovina klientů má jiný, hůře úročený účet. Reálně vyplácený průměrný úrok bude hluboko pod 6 %.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod A_Delarge 8. 2. 2024 21:24

Zůstatek na účtu Výhoda+ Skvělý účet v CZK Úroková sazba (p.a.)
0 – 250 000 6,30 %
Nad 250 000 6,08 %
A_Delarge
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cpt.Zeman 8. 2. 2024 21:46

Jsem rád, že jsem z tama dal peníze pryč. Plná huba keců, jak si váží stávajících a loajálních zákazníků a ve výsledku jsem měl o 0,3 % nižší úrok než fungl nový klient. Kecy jenom na papíře. To je prostě Lapčík. Navíc co chcete po amatérech? Už přes 3 roky hlásají jak spustí aplikaci a skutek utek. Bankovní karty jakbysmet. To není žádná banka. Kdyby neměli spořák, tak co jiného klientům nabídnou? Nic. Oni vědí, že se jim odlívá kapitál a tak to je to jediné, co je drží při životě. Oblbnout lidi křivárnama na úrok, aby tam nechali prachy. Ale co pak bude s touto přebroušenou kampeličkou až ČNB sníží sazby, kdy už nebude vůbec výhodné spořit? Sorry, ale to raději budu mít spořák ve slušné bance s kartou, appkou a dalšími výhodami, které banky běžně nabízejí...
cpt.Zeman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sasakr 8. 2. 2024 22:10

Účet založený v prosinci. Přišel mail. 6,3 % do 250k, nad 6,08 %. Not bad.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 8. 2. 2024 23:27

cpt.Zeman píše:Jsem rád, že jsem z tama dal peníze pryč.

To je takový problém mít více účtů u více bank? Ano, jako jediná banka je Trinity naprosto nepoužitelná, ale jako spořící účet je občas použitelná...
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lightblackfox 9. 2. 2024 01:07

fc70 píše:Už ve srovnání s repo sazbou na každé koruně prodělávají. A ještě k tomu pojištění vkladů a provoz.

Takže moje otázka je „proč to dělají“?! Ta nejmíň problematická odpověď je, že doufají, že tím nalákají vklady přes 250t, nebo že teď neberou klienty a pak bude sazba o to nižší. Ale historicky se tak nechovali… tak mě napadají i problematičtější odpovědi.

Potřebují hodně menších vkladů, aby je snížení sazby na ne-Skvělých účtech k 1. 3. následně nepoložilo. :hm
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 9. 2. 2024 01:32

Kdyby to udělala univerzální banka typu ČS, tak se takhle nedivím — byla by to marketingová akce pro získání klientů na jiné produkty jako každá jiná, nebo jako rozdávání x000 za založení účtu. Ale to v Trinity jaksi nepřichází v úvahu.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 9. 2. 2024 02:45

Prosim, kdyz prevedu penize z jedne banky do druhe (napr. z Max do Trinity) v ramci D+0:
a) pocita se urok alespon v jedne z banek
b) ani v jedne z banek to nebylo 24h, tak smolik?

Ono, nastradat urok z rozdilu 6,30 vs 6,01 pri ztrate 1 dnu da celkem zabrat, a prakticky pri nejistote “jak dlouho” to nema zadny smysl.

Dekuji :)
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod panPeněženka 9. 2. 2024 06:52

cpt.Zeman píše:Jsem rád, že jsem z tama dal peníze pryč. Plná huba keců, jak si váží stávajících a loajálních zákazníků a ve výsledku jsem měl o 0,3 % nižší úrok než fungl nový klient. Kecy jenom na papíře. To je prostě Lapčík. Navíc co chcete po amatérech? Už přes 3 roky hlásají jak spustí aplikaci a skutek utek. Bankovní karty jakbysmet. To není žádná banka. Kdyby neměli spořák, tak co jiného klientům nabídnou? Nic. Oni vědí, že se jim odlívá kapitál a tak to je to jediné, co je drží při životě. Oblbnout lidi křivárnama na úrok, aby tam nechali prachy. Ale co pak bude s touto přebroušenou kampeličkou až ČNB sníží sazby, kdy už nebude vůbec výhodné spořit? Sorry, ale to raději budu mít spořák ve slušné bance s kartou, appkou a dalšími výhodami, které banky běžně nabízejí...

Přesně stejný názor jsem tu psal pár dnů zpět. Ani na těch 6,30 % mě nedostanou zpět. Je divné, že najednou zvedají, také mi to nepřijde jako normální. A zase je vidět, jak to dělají na koleni - v bankovnictví mi také svítilo neomezeně, pak to opravili. Jsou to fakt amatéři, hlavně honem honem nalákat lidi ještě ten den.
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 9. 2. 2024 07:13

Někteří jsou pořád nespokojení. Nízký úrok - banka je hrozná. Vysoký úrok - banka je hrozná a ještě k tomu podezřelá. Některým dá vyšší úrok, jim nižší - no to je vrchol! Některým dá nižší úrok a jim vyšší - dělají v tom bordel a jsou to zmatkáři. Že banku nemají rádi (ať už z jakéhokoliv důvodu), to je jejich věc, ale vypadá to, že jim to nestačí a snaží se ji zprotivit i ostatním. Ale u některých, třeba jako jsem já, se jim to prostě nepodaří. :D
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod L - Core 9. 2. 2024 07:31

Zakládal jsem včera ve 4 odpoledne. Přišel mi akorát e-mail s potvrzením přijetí žádosti a spoustou dokumentace, ale schválení ani číslo účtu, kam poslat "prozvoňovací" korunu zatím ne. I když dnes snad přijde, nabít spořák bude mít smysl snad až v pondělí ráno (..nevím, jak fungují o víkendu - a aby peníze bezúročně cestovaly 3 dny, riskovat nebudu).
L - Core
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 9. 2. 2024 07:47

O víkendu nefungují, okamžité platby nepodporují.
mate59
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka