Trinity Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod VVNP 12. 2. 2024 23:42

Před pár minutama mi aktivace přišla (23:35).
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 2. 2024 00:09

vtde295 píše:Jinak ta rychlost u Trinity Bank je celkem mizerná, to je normální? Brzy ráno odeslána aktivační platba na nový účet a stále bez reakce.
V e-mailu ze soboty s informacemí k první platbě mj. psali, že
Jakmile bude první platba včetně výše uvedené Zprávy pro příjemce úspěšně připsána na účet, dojde ve večerních hodinách k úplné aktivaci účtu, o které Vás budeme informovat e-mailem. Od té chvíle budou Vaše prostředky úročeny příslušnou úrokovou sazbou. Následující pracovní den Vám bude v ranních hodinách zaslána SMS s heslem k přihlášení do internetového bankovnictví
Dnes ve 23:27 přišel e-mail s informaci, že
Dovolujeme si Vás však informovat, že u Vašeho účtu číslo 000000-00XXXXXXXX/2070 nemohlo dojít k jeho plné aktivaci. Důvodem je nutnost individuálního posouzení, zda byly u Vaší platby dodržené stanovené legislativní podmínky pro zaslání první platby, o kterých jsme Vás informovali v předchozím e-mailu.

O dalším postupu dokončení procesu založení Vašeho účtu Vás budeme informovat nejpozději do dvou pracovních dnů, a to opět e-mailem. Z Vaší strany není tedy nutná žádná součinnost, vyčkejte prosím na uvedený e-mail s dalšími informacemi.
První platbu jsem zadal včera v neděli s dnešním datem splatnosti a dnes ráno ta platba odešla z banky Creditas. Čekal jsem, že dnes budu mít ten účet aktívní a zítra tam budu moct zaslat peníze, ale bohužel jsem se mýlil. Prodloužili to do dalších dvou pracovních dnů.

vtde295 píše:Skoro to vypada, ze nez se mi podari na ucet dostat penize, tak mezitim stihnou provest i zmenu teto urokove sazby. :D
Také mne to tak připadá. Hlavně aby ta změna úroků nebyla taková, že se tam ty peníze už neoplatí zasílat a důvod kvůli kterému jsem ten účet zakládal pomine.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Peta-x 13. 2. 2024 05:54

U té první platby je třeba dávat pozor aby u ní byla poznámka pro příjemce "otevření účtu u Trinity Bank Jméno Příjmení" jinak tu aktivační platbu neuznají a otevření účtu se zdrží. Taky jsem to tam zapomněl dopsat a stejný problém se založením.
Peta-x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ski1961 13. 2. 2024 09:29

Prosím o radu ty zkušenější, moc se v tom neorientuji. Občas se tady objevují reakce typu, zdali se nulovaly na konci účty apod..
Moje konkrétné situace. Včera jsem obdržel nějaké peníze za prodej auta. Mám v bance spořák na 6,08% a okamžitě poté, co jsem na spořák tyhle peníze odeslal jsem si uvědomil,že jsem udělal chybu, že existuje ještě ta nová možnost toho spořáku 6,3% do 250K...už se to ale zastavit nedalo. Na infolince Trinity už mi jen řekli, že mám bohužel smůlu, že už se s tím nedá nic dělat a že bych porušil podmínky,kdybych chtěl z toho 6,08% přeposlat na těch 6,3%.
Existuje nějaká možnost jak toho využít třeba od nového měsíce,pokud ten účet ještě bude k mání ? Kdybych ted z toho 6,08% odeslal těch 250K zase z banky pryč a založil ten 6,3% a třeba v březnu tam těch 250K poslal zpátky bude to tak OK nebo už to takhle fungovat nebude ? nedokážu se v tomhle bohužel správně zorientovat..děkuji
Naposledy upravil ski1961 dne 13. 2. 2024 09:51, celkově upraveno 1
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 13. 2. 2024 09:36

Kvůli těm pár drobnejm to dle mého názoru nemá cenu vůbec řešit. Stejně to za pár týdnů všechno zamíří jak kámen dolů.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 13. 2. 2024 10:03

@ski1961: V prvním kole bych zkusil požádat bankéře, jestli ti ten účet s 6,08% nepřemigruje na účet s 6,30%. Pokud ne, tak bych si ten účet s 6,30% normálně založil, po jeho aktivování na něj poslal třeba 1000Kč z jiné banky (aby došlo k navýšení celkového zůstatku v TB) a po pár dnech na něj převedl peníze z toho starého účtu s 6,08%. Mělo by to být sice "porušení podmínek", ale několikrát jsem toto už udělal a vyšší úrok mi byl na novém účtu přiznán i na takto převedený vklad.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 2. 2024 10:43

Peta-x píše:U té první platby je třeba dávat pozor aby u ní byla poznámka pro příjemce "otevření účtu u Trinity Bank Jméno Příjmení" jinak tu aktivační platbu neuznají a otevření účtu se zdrží. Taky jsem to tam zapomněl dopsat a stejný problém se založením.
Zprávu pro příjemce jsem u té platby samozřejmě měl vloženou tak jak mi ji napsali a i přes to mi ten účet neaktivovali. Jak dlouho u tebe pak trvalo než se ti banka ozvala a aktivovali ti ten účet a jak to probíhalo?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Peta-x 13. 2. 2024 12:45

vlazy píše:
Peta-x píše:U té první platby je třeba dávat pozor aby u ní byla poznámka pro příjemce "otevření účtu u Trinity Bank Jméno Příjmení" jinak tu aktivační platbu neuznají a otevření účtu se zdrží. Taky jsem to tam zapomněl dopsat a stejný problém se založením.
Zprávu pro příjemce jsem u té platby samozřejmě měl vloženou tak jak mi ji napsali a i přes to mi ten účet neaktivovali. Jak dlouho u tebe pak trvalo než se ti banka ozvala a aktivovali ti ten účet a jak to probíhalo?
Za dva dny se ozvali, že nemám vyplněnou zprávu pro příjemce, tak jsem to opravil, poslal znovu a další den už měl účet aktivní.
Peta-x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod technikus 13. 2. 2024 12:52

Pokud nejsem Novák, Svoboda apod., tak by snad mohli srovnat jméno a příjmení u nově zakládaného účtu vs. odesílatele ověřovací platby.

Nebo než eventuálně zamítnou žádost o nový účet s nějakými nekompletními informacemi, nebylo by možné si nechat doložit např. výpis z jiné banky vedený na stejné jméno apod.?
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 2. 2024 13:03

Už to tu Rop někdy uváděl, že pro zakládání účtu na dálku jsou nějaká pravidla (zákon), takže by sice mohi srovnat jméno a příjmení, ale bylo by jim to k prdu, identifikaci by neprovedli.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 13. 2. 2024 13:15

Předně, pokud už jeden účet u Trinity mám, tak identifikace je nesmysl. Pouze mohou ověřit identifikační údaje (viz § 8 odst. 9 AML zákona - https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2008-253#p8-9 )

Pokud účet nemám (tedy nebyl jsem identifikován), tak postup je tento:
1. zašlu dva doklady
2. zašlu výpis z bankovního účtu
3. z tohoto účtu zašlu ověřovací platbu, ve které musím uvést důvod platby
Viz § 11 odst. 7 AML zákona - https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2008-253#p11-7
Upozorňuji, že tento postup se týká i právnických osob a týká se i plateb z EU (a nově se bude týkat plateb z celého světa mimo vysoce rizikové třetí země).

Já jsem klientem Trinity a teď jsem dělal
1. zaslal jsem jeden doklad
2. zaslal jsem ověřovací platbu, ve které jsem musel uvést důvod platby
To je takové něco mezi ... :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 13. 2. 2024 13:34

vlazy píše:

Zkusil bych jim tam tu aktivační platbu 1Kč se správnou poznámkou poslat znovu a třeba z jiné banky. Vůbec nic tím nepokazíš, získáš tím ale větší šanci na dřívější aktivaci účtu :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 13. 2. 2024 13:36

Není třeba aby byla platba odeslána z banky ve které je klient plně ověřen, tj. byl na pobočce? Někde tahle podmínky byla.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 13. 2. 2024 13:53

To se týká jen bankovní identity. V § 11 odst. 7 žádná taková podmínka není.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod myšpulín 13. 2. 2024 15:04

Já věděl, že jsem to někde četl.
myšpulín
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka