Trinity Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 11. 4. 2024 11:00

adeeeee píše:Do kdy myslíte, že Partners udrží úrok 6,03? Protože dle jejich operátorů zůstává do konce dubna a "pak se uvidí". Aby vůbec měl smysl přechod od Trinity a nebyl to pak rozdíl třeba o 0,1% :-)

Nepředpokládám, že sazba 6,03 % zůstane i v květnu, začátkem května je zasedání ČNB, inflační čísla jsou dobrá, takže půjdeme dolů, jde o to kolik. :-) Sám jsem ale peníze do Partners z Trinity poslal. Založení účtu zdarma za 5 minut s BankID a poslání peněz z Trinity je taky otázka pár minut. Není důvod to neudělat, furt jde o 2-3 týdny dobrých úroků.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 4. 2024 11:01

Jinak dle sdělení banky by mělo jít zrušit i BÚ pro jednoho přes aplikaci (ještě během dubna). Ale zřejmě se to dá zadat na dálku prostřednictvím bankéře či infolinky. Doba rušení (tedy asi výpovědní lhůta) 30 dnů.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fines 11. 4. 2024 11:51

jenze partners banka ma jen mobilni aplikaci na vsechno, je to nepohodlne, male, neprehledne, proc nemaji klasicke internetove bankovnictvi?
jak na tom budete hledat, tridit, atd platby,,hruza
navic to nejde zaslat z trinity primo na sporici ucet partners banky, musite na bezny a pak to zase prevest...
fines
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod octaviampi 11. 4. 2024 12:05

Co myslis tridenim plateb?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod technikus 11. 4. 2024 12:14

Tak nikdo nevyžaduje Partners účet využívat jako primární apod.
Stačí si na Spořicí poslat peníze, resp na běžný a peníze si přesunout.
První 3 celé měsíce bez podmínek, pak minimálně uskutečnit 5 plateb měsíčně.
Aplikace je jednoduchá a přehledná.
Jinak taková Max Banka má nový Max spořicí taky nepřímý a nutno z něj/na něj peníze přesouvat přes běžný.
Třídění, vyhledávání apod. má skvělé např Air Bank.
Obecně můžu mít současně účet u dalších X bank.
Naposledy upravil technikus dne 11. 4. 2024 12:43, celkově upraveno 1
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fines 11. 4. 2024 12:41

kdyz budes muset za 3 mesice delat 5 mesicich plateb z bezneho uctu abys mohl mit sporici ucet tak to asi fungovat moc nebude, to sem ani nevedel takze se nema smysl ani vzrusovat mit tam sporici
fines
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod technikus 11. 4. 2024 12:47

Na existenci spořícího platby nemají vliv.
Má to vliv na úročení. Stejné podmínky - nějaký minimální počet platby kartou v průběhu měsíce mají i jiné banky, např. Air Bank, RB, Unicredit apod.
Naposledy upravil technikus dne 11. 4. 2024 12:48, celkově upraveno 1
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 11. 4. 2024 12:48

Neřeš, co bude za 3 měsíce, to už bude po dvou zasedání ČNB a můžou být na spořáku třeba 4% a situace zase bude jiná.. Jestli jsi někam potřeboval dát peníze a nestarat se o to, měl jsi to dát na roční termíňák nebo si využij spořící účet ve své hlavní bance a je to. :-)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 11. 4. 2024 13:19

Pár plateb kvůli úrokům či vedení účtu zdarma je díky samoobslužným pokladnám hračka. Ještě jsem si rozměnil 1000 Kč :D
kaufland.jpg
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod technikus 11. 4. 2024 13:32

Ty pokladny umí definovat kolik z dané karty vzít peněz?

Já jsem podle takové Air Bank provedl za celý březen 41 plateb kartou.
Tedy na těch 5 plateb v dalších měsících nebude problém zvolit jinou kartu, např. Partners pro splnění podmínek.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 11. 4. 2024 13:38

Ano, na samoobslužné pokladně v Kauflandu si při platbě nákupu postupně zadáváš jednotlivé částky podle sebe a postupně je platíš jednotlivými kartami :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 11. 4. 2024 14:47

drkarel píše:Já si to zatím rozmýšlím, ještě se úplně nechystám. :) (Musím překonat odpor k Partners jako poradcům. Nic jiného zatím nemá moc smysl (trochu Maxbanka).)

Jaké negativní zkušenosti s nimi máš?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod adeeeee 11. 4. 2024 16:10

Já třeba sto tisíc mínus díky tipům jejich poradce s akciemi :-D ale to jsem tomu nerozuměl a věřil jemu, že ví, co dělá. No, bohužel. :-)
adeeeee
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 4. 2024 17:31

MirekM. - Nemám s nimi žádné konkrétní negativní zkušenosti, protože se poradců od rané dospělosti straním. :) Pokud se ale nepletu, jejich praktiky byly v minulosti i pokutovány ČNB.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod eur.martin 11. 4. 2024 17:52

Hlavní nedostatky aplikace:

Slabé zabezpečení: Jediným bezpečnostním prvkem je otisk prstu nebo PIN, což je u Android telefonů problematické.
Chybí možnost nastavení dalších autorizátorů pro transakce, jako je aplikace na jiném telefonu, e-mail, SMS apod.

Nedostatečná funkcionalita:
Aplikace postrádá důležité funkce, jako je možnost nastavení plateb pouze na předem schválený seznam čísel účtů s dodatečnou autorizací.
eur.martin
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka