MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod alarmvideo 3. 2. 2022 11:44

Hodíte mi někdo do SZ promo kód pro nového klienta? Dík!
alarmvideo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drummond 4. 2. 2022 21:22

Čistě hypoteticky, kdyby se Putin rozhodl fakt na Ukrajinu vletet a západ pak následně uvalil na Rusko sankce, včetně bankovních, tuší někdo, jak by se to dotklo Expobank? Nechci malovat čerta na zeď, ale Expobank šetřila ČNB již v minulosti pro nějaké praní ruských peněz. Totéž v ještě větší míře platí pro Sberbank.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 4. 2. 2022 21:35

Expobank je právně česká společnost, i když má ruského vlastníka. Není to pobočka zahraniční banky. Bezprostřední dopad by nebyl pravděpodobně žádný. To platí v podstatě i pro Sberbank. Daleko větší problém by znamenalo odpojení Ruska od SWIFT, o němž se uvažuje jako o eventuální sankci.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod zoul 7. 2. 2022 12:37

Ahoj Všem,
Plánuji založit nový účet u ExpoBank. Pokud někdo ještě máte kód, tak do SZ.
Update:
Kódů přišlo už hodně, prosím už neposílejte, jednoho vyberu a samozřejmě mu dám vědět, že použiju jeho kód.
Děkuji Jenda
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, HP ZBook Firefly 16, Nikon D3100
zoul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zoul 8. 2. 2022 13:52

Ahoj,
Založil jsem si nový účet, ale nikde nevidím možnost nastavení výpisů, poradíte kde to tam je?
Dále nevidím ani v detailech účtu jeho úročení, kde je toto schované?

Update:
Tak nastavení výpisů jsem už našel a ta úroková sazba se tam objeví asi až zítra.
Díky Jenda
Naposledy upravil zoul dne 8. 2. 2022 14:30, celkově upraveno 1
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, HP ZBook Firefly 16, Nikon D3100
zoul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 8. 2. 2022 14:27

Úročení: stačí klepnout v IB na i v kroužku u čísla účtu v Přehled na titulní straně, tam to v detailech je. To i je zkratka do menu Účty a vklady - Detaily účtu, tedy lze i takto. Úrok se tam nicméně zobrazí nejspíš až když je vklad nenulový (možná až den po tom), pak už tam je trvale.
Výpisy: menu Účty a vklady - na první kartě Transakce je odkaz Výpisy v PDF, ten použij, pak nahoře ozubené kolečko. Výchozí nastavení je měsíčně do IB, lze tam nastavit třeba na email, jinou frekvenci atd.

Obojí dost možná si "sedne" v IB a bude tam vidět, až bude na účtu aspoň den nenulový zůstatek, tak to bývá i v jiných bankách. Zde už nevím zda to bylo hned nebo až po dni.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod cfc.cfc 8. 2. 2022 18:10

Zdravím všechny, prosím o zaslání kódu do SZ, chci si otevřít účet u ExpoBank. Velmi děkuji.
cfc.cfc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PULPANM 20. 2. 2022 19:42

aktualizace k příspěvku ze 4.2 . Kolegové diskutéři, s ohledem na situaci na Ukrajině mne napadá otázka, jestli nevybrat peníze r Expobank / Sbarbank apod...už to tady někdo nadhazoval, pokud EU uvalí sankce na Rusko...Nevím, třeba je to v dnešním globalizovaném světě lichá obava....ale kdo ví.
Jaký by byl problém se SWIFT?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod drummond 20. 2. 2022 21:41

Mrkni do vlákna Sberbank, tam se to řešilo taky.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 2. 2022 08:37

jj mrknul jsem, ale tady jsme ti co mají EXPOBANK a možná řeší ten samý případný problém, jako já.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 21. 2. 2022 08:52

Expobank vlastní chlapík z Kypru, nikde jsem nezaznamenal, že by měl být na nějakém "protiruském sankčním seznamu".
SWIFT se nás tady nedotkne nijak.
Možná ji Kim bude chtít položit - proč by to dělal? Potom je to problém ČNB, jako u kterékoliv jiné banky. Ale se současnu situací (kromě výmluvy) nesouvísející
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 2. 2022 09:44

Díky, mám podobný názor, samo by se mohlo někde objevit něco o praní ruských peněz v této bance a to by pak problém asi byl.
Blíže tomu je ale Sberbank
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Chercheur 21. 2. 2022 09:57

Souhlas, osobně Expobank používám jako překladiště peněz na přechodnou dobu (cca 18 měsícú) a myslím, že jediné, na čem záleží, je limit 100 000 Eur, jako v kterékoli menší bance.
Chercheur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ota Fink 21. 2. 2022 20:18

Zdravím všechny, chci se zeptat - nevíte jestli ta koupě Expobank litevskou bankou Signet už proběhla a je pro nás nějak směroplatná?
Ota Fink
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka