MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Chercheur 22. 2. 2022 08:53

Podle všeho by mělo být už hotovo, což je dvakrát dobrá zpráva - pro vklady i svědomí:

https://expobank.eu/en/articles/expoban ... s-expobank
Chercheur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noi2 22. 2. 2022 11:27

Dík za info, už jsem se chystal stáhnout odtamtud peníze. Ani ne tak kvůli rizikům, ale kvůli tomu svědomí.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod filas81 22. 2. 2022 13:55

uff, tak to přišlo v pravej čas, ještě takovej pěknej paradox, že to mají Litevci, tak jsem také rád, že kvůli svědomí nemusím přesouvat...
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 2. 2022 14:07

Ota Fink píše:Zdravím všechny, chci se zeptat - nevíte jestli ta koupě Expobank litevskou bankou Signet už proběhla a je pro nás nějak směroplatná?

Akorát se mi zdá ("latvija"), že je to banka lotyšská, což na podstatě věci nic nemění.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod filip893 22. 2. 2022 16:00

AS Expobank v Lotyšsku je samostatná banka. To že ji koupila jiná lotyšská banka nemá s českou Expobank nic společného. :pozor
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod eetg 22. 2. 2022 16:53

Tak teď jsi jim ale zasadil ránu do jejich svědomí. :-)
eetg
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod A1rh- 22. 2. 2022 16:57

no já se ráno probudil s divným pocitem a lehkou nervozitou a radši jsem zadal příkaz. Chvíli vyčkám co se bude dít. Když mi odborníci vysvětlí že je vše ok, tak to pošlu zpět :)
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod noi2 22. 2. 2022 17:56

OK, převádím to pryč.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rechercheur 22. 2. 2022 20:14

Sebekriticky uznávám, že se zjevně jedná pouze o akvizici lotyšské "sestry", s níž má ta česká společný název a bývalého majitele. O prodeji té české se delší dobu mluví, zatím k ní ale nedošlo.
Rechercheur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PULPANM 22. 2. 2022 20:23

A1rh- píše:no já se ráno probudil s divným pocitem a lehkou nervozitou a radši jsem zadal příkaz. Chvíli vyčkám co se bude dít. Když mi odborníci vysvětlí že je vše ok, tak to pošlu zpět :)

a co by se mělo dít? Expobank CZ je prostě CZ banka jako jina, JT,Creditas, RB apod ne? Členem nějaké skupiny ale v CZ je registrovaná včetně vedení a včetně povolení od ČNB.Proč obavy ?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod iglooo 22. 2. 2022 20:38

Obavy jsou ok, povede to ke zvýšení úrokové sazby :-).
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ota Fink 22. 2. 2022 21:11

Díky za odpovědi (a omlouvám se za záměnu s Litvou). Takže ohledně ČR žádná změna...zbývá doufat, že v případě event. sankcí bude EB CZ fakt považována za samostatnou českou banku :) Asi by nebylo od věci, kdyby si banka něco v tom smyslu napsala na stránky...
Ota Fink
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PULPANM 22. 2. 2022 22:01

Já bych se nějak zásadně neplašil. Snad u nás platí CZ zákony, dozor ČNB a případně pojištění vkladů do 100 tis EUR
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 22. 2. 2022 22:03

Na zablokování z EU nebo USA, ani na stáhnutí prostředků do Ruska nemůže mít ČNB vliv. A pojištění vkladů na to neplatí.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 22. 2. 2022 22:04

jistě?
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka