MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 8. 4. 2022 13:43

Přesně tak, vydat nový úrokový lístek s datem platnosti od 8.4.2022 by bylo naprosto čisté a jednoduché řešení vzniklé chyby. A nikdo by na to nemohl nic říct.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod iglooo 8. 4. 2022 14:23

Ale prominout bychom jim to mohli, ne? Já jsem s tím v pohodě, jsou na světě horší věci.
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 8. 4. 2022 14:32

Já jsem s tím taky naprosto v pohodě :-) Ale měli se k tomu postavit čelem a přiznat vzniklou chybu. Chybovat je lidské, ale na druhou stranu jde o princip.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod obbr 8. 4. 2022 15:38

Ono to taky mohlo být tak, že prostě potřebovali už před víkendem nabrat vklady. Určitě byli lidé, co tam na základě toho včera poslali nějaké peníze(já byl jeden z nich). Jasně, nejde o těch pár stovek, ale o princip. Projde jim to jednou, můžou to zkusit někdy znovu. Proto, jak se říká - žalovat nechci, ale hlásit se to musí :)
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iglooo 8. 4. 2022 17:31

Klienti, kteří s tím mají problém, mohou banku o těch pár desetikorun požádat. Možná kromě těch z nich, kteří banku na možnou chybu neupozornili.
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 8. 4. 2022 19:00

Tak původní rozkaz zněl jasně, zvýšit od 11.4. ... Chybka se stát může, stačí ale dát info, sorry jako, odvolávám, co jsem v úrokovém lístku slíbil, platí, co jsem slíbil původně 8-P, člověk by to pochopil a neměl by s tím problém ... ale "padělat" listiny, tvl. to je balkán, do ničeho takového posílat vatu nebudu, příkaz k úhradě na pondělí zrušen.
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 8. 4. 2022 22:53

Koukám teď do IB a u NEO účtu se mi už zobrazuje ta nová úroková sazba 3,51%, která by oficiálně měla platit až od 11.4.2022.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod iglooo 8. 4. 2022 23:17

Jj, tak to bylo i minule.

Ale co je zobrazeno v IB prý není důležité ;-)
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 9. 4. 2022 08:48

Protože defacto úroky za víkend se připsali již včera podle původní sazby. A podle nové sazby se bude počítat až v pondělí.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Guzma 9. 4. 2022 11:03

Takže už se nebojíme, že Expo lidi položí stejně jako Sber banku? Asi už se taky odhodlam jim to tam vrátit z Monety zpět.
Guzma
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ROlda78 9. 4. 2022 11:29

většina lidí už válku vůbec neřeší, bohužel
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod iglooo 9. 4. 2022 13:09

On se snad někdo bál? :nenapadne
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod obbr 9. 4. 2022 14:24

Včerejší přepisování lístku mi přivedlo na zamyšlení, jak to vlastně u bank může být.
Chápu správně, že banka může změnit úrok s dnešní platností, tedy vydat nový úrokový lístek klidně 23:59 s platností k aktuálnímu datu? A nebo to musí být alespoň den dopředu?
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 9. 4. 2022 14:38

To je věc konkrétních obchodních podmínek.

Existuje výklad, že se úroky můžou snižovat jen s dvouměsíčním oznámením předem, nebo musí být navázané na tržní podmínky. Já mám ještě extrémnější výklad, že to není „na tržní podmínky“, ale „na objektivní index určený třetí stranou“, ale to banky hromadně nesplňují.

No a pak jsou banky, co mají ve smluvně daném úrokovém lístku malou sazbu a vyhlašují „marketingové akce“, které ty úroky zvyšují, a které banka může ukončit víceméně libovolně podle podmínky té konkrétní akce.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod peter23p 9. 4. 2022 15:06

Guzma píše:Takže už se nebojíme, že Expo lidi položí stejně jako Sber banku? Asi už se taky odhodlam jim to tam vrátit z Monety zpět.

Tak myslím že tomu napomáhá i brzký prodej banky a převzetí novým majitelem.
peter23p
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka