MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod lightblackfox 9. 5. 2024 09:20

Už mají omluvu i na webu. Třeba ale jen madkují to ruční zpracování, při tom množství...

Testovací převod drobné částky ze starého SÚ se nyní podařil.
(Problém jsou zřejmě jen velké částky?)
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 9. 5. 2024 09:24

A po převodu ze strého SÚ se ti snížil zůstatek na starém SÚ o tu drobnou částku?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod lightblackfox 9. 5. 2024 10:01

Ano. Bylo to v haléřích. Stav na obou účtech je ok.

Příchozí platba z jiné banky řádově vyšší je stále ve zpracování. Převod MaxSÚ -> BÚ z noci, zpracovaný, zůstatky stále neovlivnil.

-- 9. 5. 2024 10:58 --

Haléřové převody starý SÚ <-> BÚ jsou prováděny ok do 5 minut.
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 9. 5. 2024 10:04

Jestli tomu rozumím, zůstatky se jim aktualizují na účtech jen u malých částek. Pokud ano, s m r d í to záměrem brzdit odsun peněz, neboť algoritmus pro aktualizaci zůstatků na účtech je snad jeden.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod curvecardik3 9. 5. 2024 10:14

Tak teď se v Max Bank vyplatí založit 1 měsíční termínovaný vklad s 5,3 % a ne vše posílat pryč, ne?
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lightblackfox 9. 5. 2024 10:23

Haléřové převody fungují a zůstatky se aktualizují i u starýSÚ <-> BÚ.

U MaxBanky, narozdíl od Creditas, nelze založit TV s nedostatečným/nulovým zůstatkem na účtu.

-- 9. 5. 2024 11:25 --

Tady se ale přímo nabízí řešení - potřebnou častku převést po haléřích! Geniální, že? :mrgreen:
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 9. 5. 2024 10:37

Zkušebně 1 Kč BÚ na nový SÚ, převedeno, zůstatky aktualizovány o 1Kč.
Naposledy upravil MirekM. dne 9. 5. 2024 14:58, celkově upraveno 1
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod lightblackfox 9. 5. 2024 10:44

Tak u mě už je vše ok.
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chrudimi 9. 5. 2024 10:46

Oni tam snad místo fronty mají zásobník, zadal jsem převod části peněz hned po ránu a nic. Tak jsem pak dopoledne zkusil převést zbytek a povedlo se skoro hned, tak okamžitě odesláno pryč. Poté jsem zkusil zadat stejnou platbu, jako po ránu a také se povedla, takže opět odesláno pryč a banka jde zpět na blacklist. Tímto jsem s přebarvenou Expobank definitivně skončil.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 9. 5. 2024 10:49

curvecardik3 píše:Tak teď se v Max Bank vyplatí založit 1 měsíční termínovaný vklad s 5,3 % a ne vše posílat pryč, ne?

Tak v jiných bankách lze na spořicích účtech získat lepší úrokovou sazbu, než těch 5,3% které nabízí Maxbanka na měsíčním termínovaném vkladu. A se snižováním úrokových sazeb na spořicích účtech by teď snad banky mohly dát pokoj do dalšího zasedání ČNB.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod meme1255 9. 5. 2024 10:51

Mám v MaxBance jen EUR spořák + EUR běžný na platby kartou, mít ten spořák alternativu, tak po dnešku jdu jinam.

Největší klauniáda je, že v appce se i ukáže zeleně příchozí platba, jen se nezvýší disponibilní zůstatek. :D >:-(
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 9. 5. 2024 11:10

Proč vlastně dnes všichni hromadně řešíte převody peněz pryč z Maxbanky, když úroky snižuje až od 13.5.?

@meme1255: Alternativou pro EUR spořák může pro někoho bý EUR vklad s úrokem 3,5% a výpovědní lhůtou 14 dnů u J&T banky.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 9. 5. 2024 11:16

Opačné totéž.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod chrudimi 9. 5. 2024 11:20

Milos: To tak někdy vyjde. V mém případě jsem chtěl převést jen část nad limit, ale po problémech převádím vše. Očekávám, že v pondělí se budou problémy opakovat.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 9. 5. 2024 12:49

Doposud nemam zustatky opravene a tim padem platba mimo Max neodesla a nelze penize vratit ani z BU na novy SU. S h i t!!!
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka