MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 30. 9. 2024 14:42

@regin: V rámci toho omezení služeb se nikde neuvádí, že by neměly fungovat standardní příchozí či standardní odchozí naplánované platby. Zítra ráno bych tedy klidně poslal peníze standardní platbou z mBank napřímo do Creditas (exMaxBanky).

Bankovnictví obou bank bude i nadále fungovat odděleně, sloučení bankovnictví mají v plánu až později.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 30. 9. 2024 19:07

Taky bych rad prevedl z MMB na MB sporak, ale radsi pockam … maji problemy 1. dne v mesici, natoz pri takovehl razantni zmene.
Az bude, prihlasim a testnu 1 Kc :)
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 08:14

Přišlo mi platební avízo z MaxBanky, banka se teď označuje jako Banka CREDITAS - divize Max :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 1. 10. 2024 09:13

Právě probíhá plánovaná odstávka. Aplikace ale píše:

Nejste on-line. Detekovali jsme problémy s připojením k internetu. Zkontrolujte připojení k internetu na vašem zařízení.

Tohle mi přijde mimo. Ten, kdo nesleduje aktuální dění, tak může být zmatený. Creditas apka má tohle vyřešeno mnohem líp.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 1. 10. 2024 09:21

Milos píše:Přišlo mi platební avízo z MaxBanky, banka se teď označuje jako Banka CREDITAS - divize Max :-)
Jo také mi přišlo info o zůstatku s již připsanými úroky. Ale doména ze které byl email odeslán je pořád maxbanka.eu. V tom bude ještě asi dobrej bordel sem zvědavej jak bude vypadat IB dnes odpoledne až to spustí.

Na webu už je k dispozici list úrokových sazeb, sazebník s dnešní platností v designu creditas. A webovky jsou sice v původním designu max banky ale logo už je Creditas produktová řada Max.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jouda.III 1. 10. 2024 12:58

Ajajaj, nejdřív ve 13.00, teď 15.00. Asi se nedaří.
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 13:05

Něco takového se dalo očekávat ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 1. 10. 2024 13:16

Slučování bank je výjimečná situace, dopřejme jim čas.

Já u nich nemám žádné peníze od té doby, co měli problémy s převody mezi vlastními účty a zaváděním nového typu účtu, to nevrhá dobré světlo na finanční ústav.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Vasek06 1. 10. 2024 13:33

Co to meleš, jaký dopřejte jim čas? Kdybych toto udělal ve firmě, už jsem napůl zbaleny. Aby to nedopadlo jak digitalizace u Bartoše....
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 1. 10. 2024 13:41

Creditas v IB stejná hláška...
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 13:54

To je celkem logické, ne? :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 1. 10. 2024 14:24

Vasek06: Já už od nich nemám žádná očekávání. A ani tam nemám peníze, to je nejlepší řešení. Tenhle finanční ústav v minulosti ukázal hodně o sobě, v minulosti ty nefunkční převody mezi vlastními účty dávali dohromady celkem dlouho. Úplně jim nevěřím i z toho důvodu, že nedodržovali garantované úroky, zamítali reklamace na toto téma, až FA to dokázal vyřešit, a při příští reklamaci to opět zamítli. Takže "zřejmě slušnej oddíl" bych hledal asi jinde. Ať si to teď svým tempem dokončí. Dnešní IT systémy jsou hodně složité. Navíc banky fungují v regulovaném prostředí, kde je ještě více požadavků na to, co a jak má fungovat. Zpoždění budou vždy. Nemám z toho radost, na druhou stranu mých 0 Kč tím není nijak omezeno.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 10. 2024 14:38

nemaji byt skrti a meli zaplatit par prescasu a provest to pres vikend, aby to postihlo co nejmene klientu
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Vasek06 1. 10. 2024 14:40

Já jsem to nemyslel osobně, ale něco vím o testování systémů, princip bude stejný i u bank. Existuje něco jako živá a neživá data .. atd.Ano problémy jsou a budou vždy, mensi nebo i větší, ale nesmí to být fatal error. Jinak to vypadá na garazovou banku. Bohužel tam nějaké love mám, ale asi je to poučení.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jouda.III 1. 10. 2024 14:59

Zírám, platba odešla jako okamžitá.
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka