MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod myšpulín 4. 10. 2024 11:07

Zatím raději nechávám peníze u RB a další u Partners.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod lightblackfox 4. 10. 2024 11:20

cz01 píše:Mě dnes z mBank platba zadaná 1.10. V 7:00, ale pořád mi chybí zrovna ta velká část z ČSOB taky z 1.10. 7:00, tak jsem zvědav. Za ty dny už začíná pěkně naskakovat nerealizovaný úrok...

Na AML kontrolu je výjimka, ne?
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirka.2 4. 10. 2024 11:53

A k čemu je AML mezi vlastními účty?
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cz01 4. 10. 2024 19:43

Dnes odpoledne už připsáno, takže od 1.10. 7h do 4.10. odpoledne, trochu to předčilo mé očekávání, že tak dlouho to trvat nebude :D
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 5. 10. 2024 18:35

Jen zajimavost ohledne tech okamzitych plateb od 1.10.2024:

V oficialnim seznamu podporovanych bank nepribyla Max banka (prestoze jeji kod banky zatim nezanikl a tvari se jako by primo Max mela podporovat OP), je tam stale jen Creditas:
https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/ ... platby.pdf
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 10. 2024 18:38

A funguji vubec okamzite platby na kod MaxBanky? Mne fungovaly okamzite platby z RB do MaxBanky, ale pouzil jsem kod banky Creditas. Snad to maji v Creditas vychytane tak, aby si u nich nemohl nikdo zalozit ucet se stejnym cislem, jako mam ja u MaxBanky.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod hyper9 5. 10. 2024 18:46

Pro mě to není ani tak zajímavost, jako jediná možnost, protože společnost Max banka a.s., IČO 14893649, už neexistuje, k výmazu došlo 1. 10. 2024.

Na kód banky 4000 nejde poslat okamžitou platbu.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 10. 2024 18:54

Kazdopadne funguje stale maxbanking.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod hyper9 5. 10. 2024 18:58

Ano, toto bylo oznámeno už dopředu. Proces slučování byl pro Creditas banku natolik složitý, že se rozhodli teď provést jen ty nejnutnější věci (právní sloučení, kód banky, okamžité platby). Ke sloučení obou bankovních systémů do jednoho dojde později. Když jsme teď začátkem týdne viděli, jak to probíhalo, buďme rádi za to. Kdyby došlo ke sloučení bankovních systémů, místo D+3 plateb po odstávce jsme mohli mít D+10 nebo D+30 platby. ;-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 10. 2024 19:02

Ktere IB je uzivatelsky lepsi, MaxBanky nebo Creditas?
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 10. 2024 19:18

aaaa píše:Kazdopadne funguje stale maxbanking.

Nefunguje ale pod Max bankou, si tu appku otevři a pořádně čti - jaké je tam při startu logo? A vida, Creditas, s malým podtitulkem Produktová řada Max, že :D. Maxbanka prostě zanikla kódem banky i názvem, většina online bankovnictví českých bank už kód 4000 nemá vůbec v nabídce kódů bank (a některé ho při manuálním zadání už ani neakceptují). Nechává se doběhnout kód 4000 jen pro ty staré zadané transakce (z trvalých příkazů či svolení k inkasu).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 5. 10. 2024 21:05

aaaa: IB Creditas a bývalé Max banky jsou obě nic moc a vyjde to tak přiblížně nastejno. SB je ale o hodně kepší to z bývalé Max banky než to od Creditasu.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Perrund 5. 10. 2024 23:50

minarjo píše:Maxbanka prostě zanikla kódem banky i názvem, většina online bankovnictví českých bank už kód 4000 nemá vůbec v nabídce kódů bank (a některé ho při manuálním zadání už ani neakceptují).

Zaujímavé je, že v SR jedna banka zatiaľ uniká zániku kódu banky. ČSOB kúpila OTP a behom roka bol kód preč a klienti dostali nové čísla účtov. Ale Primabanka používa kód Sberbanku (predtým Volksbank) 3100 popri svojom kóde 5600. NBS to má označené ako Prima banka Slovensko, a.s. – kód pre dobeh platieb. Ale trvá to už 7 rokov.
Perrund
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 6. 10. 2024 05:25

A ono Vám přišlo nějaké upozornění, že máte používat místo kódu 4000, kód 2250? Já si nevšiml a bál bych se toho, že některá čísla účtů mohly být v obou bankách. Ale v SB už je 2250, takže to asi bude OK.
edit: OK ta informace byla v přílohách, do kterých jsem se ani nedíval.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Jouda.III 6. 10. 2024 07:33

Stejná čísla účtů v obou bankách být nemůžou, max používá 10 místná čísla (u mně začínající číslicí osm), creditas 9 místná (číslice jedna).
Proto zřejmě mohli hned používat kód 2250.
Z RB odchozí platba jako okamžitá, z Fio jako okamžitá nejde zadat a zaúčtuje se jako standardní.
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka