MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 7. 10. 2024 14:50

Tak oni zprovoznili, v pátek 4 jsem okamžitými platbami přes NEO spořák naládoval a korunové předchozí zkušební platby z 2 a 3 odeslal OP zpět. O weekendu už to bylo rozbité, to jsem OP stačil stornovat a k odeslání z jiných bank jako běžná platba nedošlo. Jen mě dnes opět přišly ony zkušební prošťouchávací korunové platby ze dne 2 a 3 ... 8-P ... No jsou to nervy v CreditoMax :D ... a jak teď koukám, dnešní (podruhé)připsané platby se samovolně odepsaly na účet 6000001/2250 jako "interní platba elektronicky" 8-). Mě už se snad funkčnost ani nechce nově testovat, setrvám v motlitbách, že až to jednou budu chtít převést pryč, že se dílo podaří 8-P
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Bond2 7. 10. 2024 15:07

....asi najali Bartoše, když je ted na volné noze.. :D
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 7. 10. 2024 15:14

Tak u mne si to asi už taky stáhli. Ještě jsem nekoukal do IB, jen mi přišla SMS o platbě. Ale to číslo účtu 6000001/2250 sedí.

Kdyby si najali Bartoše, tak by se v lepším případě nikdo k penězům několik měsíců nedostal. V horším případě by se k nim nikdo několik měsíců nedostal a navíc by se záhadně a nechtěně objevily na účtech pirátů a jejich příbuzných. ;-)
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod ddaveid 7. 10. 2024 18:09

Tak mě třeba příchozí SEPA platbu zaúčtovali jako SWIFT platbu s příslušným poplatkem…

Po mé připomínce poplatek stornovali s dodatkem, že platba dorazila jako SWIFT platba. Což není pravda, protože platba byla odeslána jako SEPA platba.

Takže tak. �
ddaveid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 7. 10. 2024 18:15

Oni museli vědět už před odstávkou, že to bude průšvih. Interní testy hodně naznačí. Jenže pokud je předem známý pevný termín, nedá se nic dělat. Nedodělek prostě jde do produkce. Vůbec jim nezávidím to, co teď musí řešit.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LaNov 7. 10. 2024 18:43

Tady je dneska zase veselo ... Vyvažování musí být, takže:
- na žádném z účtů Creditas ani Ex-Max nemám žádné zdvojené platby
- všechny platby vč. těch z 1.10. přišly a odešly jak měly
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 7. 10. 2024 21:11

Tak já zase přidám trochu té aviváže. Doteď mně z Trinity nedošly dvě dnešní platby.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrholecR 7. 10. 2024 22:30

Od cca 11:00 neproběhl interní převod z běžného na spořící účet (Stav: Probíhá zpracování) :tleskani
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod culti 7. 10. 2024 22:37

Potřebuji zadat teď OP z Creditas nebo Maxbanky. Co je lepší zvolit? Předpokládám, že Creditas bude spíš funkční že?
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pivinecek 8. 10. 2024 04:07

Tak douctovali mi pul mega a uvedli tam ze je to POPLATEK :-). Ja to prevedl do jine banky vcera.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pivinecek 8. 10. 2024 04:07

Tak douctovali mi pul mega a uvedli tam ze je to POPLATEK :-). Ja to prevedl do jine banky vcera.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Bond2 8. 10. 2024 06:25

včera mi telefonicky tvrdili, že do konce dne vše zaúčtují, ale realita je jiná, stále nic... 8-P.
takže kdo si myslí, že si pošle během jednoho dne něco na NEO běžný účet a hned na spořící účet, tak se mýlí... :pozor
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 10. 2024 06:42

Tak to mam asi stesti tedy, me vse mezi RB, MMB a MaxBank i v ramci MaxBank funguje a okamzite.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod TommasCZ 8. 10. 2024 08:56

Já o víkendu omylem poslal na starý kód banky Maxbank /4000 (uložené v adresáři účtů) a ještě nemám připsáno ☹️ (chtěl jsem dát na spořák). Hned jak jsem si to uvědomil, tak jsem ještě o vikendu zkusil okamžitou platbu 1kč na /2250 a připsalo se hned.

Tak pozor na ten změněný kód! Starý sice ještě bude platit půl roku, ale nepodporuje okamžité platby a převod trvá dlouho!
TommasCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 1bebe1 8. 10. 2024 09:00

jsem na tom stejně, to ale nic nemění na skutečnosti, že již včera platbu obdrželi z clearingu a měli ji připsat! A že tomu není ani ráno, kdy se jedná o větší obnos, je mimořádně znepokojivé - zejména s ohledem na lhůty dle zákona o platebním styku.
1bebe1
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka