No, kontaktoval jsem teď zákaznickou linku 800 700 800, ověřili mě pro možnost změny hesla v IB, to jsem změnil (zadal nové a zopakoval), chtělo to přihlásit do mobilního bankovnictví, tam jsem zadal jméno a (nové) heslo (uvědomuju si teď, že je to blbost potvrzovat změnu hesla přihlášením tímto novým heslem). Mobilní aplikace poslala SMS na jiný telefon, jiné mobilní číslo zaregistrované u banky, ten nedorazil. V IB jsem tedy zadal, že chci poslat kód přes SMS na mobil, ten dorazil. IB po zadání kódu ze SMS oznámilo že změna hesla proběhla úspěšně. A pokud se nyní pokouším přihlásit do IB uživatelským jménem, tak po zadání mobilního čísla mi to napíše, že některý z údajů je chybný.
Edit: Tak chyba byla pokus o dokončení změny hesla do IB přes (dříve navázané) mobilní bankovnictví. V této fázi se mobilní bankovnictví vůbec nepoužívá, ale nechá se zaslat sms. Kód z sms se zadá v procesu změny hesla. Heslo se změní. Při následujícím přihlášení se zvolí zas systém SMS, na telefon přijde kód, ten se zadá v IB, dále se zadá aktuální heslo (to, před chvílí nově zadané) do IB a hurá, jsem v IB. Mobilní bankovnictví si pak doregistruju přes nastavení v IB, tentokrát se již do MB přihlásím uživatelským jménem a (novým) heslem, pošle mi to SMS na mobil, kód ze SMS zadám v MB, pak to chce dvakrát zadat přístupový pin a nastavit FaceID. A pak už je mobilní aplikace opět spárována s IB. Ještě zruším staré spárování MB s IB v IB (odeberu starší registraci mobilu). Uff.
Problém prý nastal po nějaké aktualizaci appky MB.
(Pozn. IB = internetové bankovnictví, MB = mobilní bankovnictví.)
MaxBanka (pod Bankou Creditas) a Banka Creditas jsou prý stále autentikační/účtové oddělené systémy.