MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod katrops 11. 2. 2025 21:14

Takže zákon z roku 2008. Vždyť říkám, že by ten limit měl být kvůli inflaci podstatně vyšší. Takové dotazy mě otravují, zvlášť když si peníze posílám na jiný ale svůj účet. Podle mě musí vidět komu účet patří. U některých došlých plateb vidím majitele účtu.
katrops
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 11. 2. 2025 21:37

U došlých plateb je vždy vidět název (majitel) účtu, ze kterého platba přišla. U odchozích plateb ale není vidět, komu člověk peníze odesílá (částečnou výjimkou jsou platby odesílané z Airbank).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod katrops 11. 2. 2025 21:54

Škoda, že to nemají všechny banky jako Air bank.
katrops
Návštěvník

Odeslat příspěvekod petr.novak888 12. 2. 2025 11:20

katrops píše:Dnes jsem odesílal platbu 400 000 Kč. Musel jsem to zdůvodnit. Prý je to povinnost když odesílám v přepočtu platbu vyšší než 15 000 Eur.
To tak mají všechny banky ? Neměli by ten limit po velké inflaci aspoň zvýšit ? Za ty peníze si dnes ani slušnější auto nekoupíš.

Hodně také záleží, jak si vyplnil KYC dotazník pro AML kontrolu (výše obratů, příjmy, zaměstnání, zdroje finančních prostředků, vklady hotovosti atd.). Nejpřísnější je asi Trinity Bank, pokud u ní zadáváš platbu vyšší než ekvivalent 1000 €, vždy chce banka zdůvodnit účel platby!
petr.novak888
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Drejkou 23. 2. 2025 12:16

Když převedu peníze z MAX spořícího účtu nepřijdu o úroky za část měsíce, neboli nemusí tam být peníze celý měsíc?
Drejkou
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bodyczech 23. 2. 2025 12:26

O nic nepřijdeš, je to normální spořící účet. Ale tohle patří do tématu Creditas/Maxbanka...
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 1. 3. 2025 20:02

Jak je možné zrušit automatickou obnovu DK v Maxbance? V IB ani SB jsem nic k rušení automatické obnovy nenašel.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 3. 2025 11:06

Odpovím si sám na podkladě dnešní informce z infolinky: Poslat zprávu z IB s žádostí o zrušení automatické obnovy karty.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 2. 3. 2025 12:04

A proč tu kartu rušit když je zdarma a někdy v budoucnu se možná může ještě k něčemu hodit?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod aaaa 2. 3. 2025 13:08

V dnesni dobe se kartou a hotovosti neplati, plati se mobilem apod., staci karta virtualni.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod vlazy 2. 3. 2025 13:35

aaaa:
Ne každý má na to ale vhodný mobil a ne každému tento způsob platby mobilem vyhovuje. Navíc když to při placení nebo výběru někdy vyjímečně chce vložít kartu tak mobil do terminálu nebo bankomatu asi těžko vložíš.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 2. 3. 2025 13:38

Ale plati. Uz to umi MaxBanka v ApplePay?
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod outlier 2. 3. 2025 13:42

Tak myslím, že tuhle banku má většina lidí hlavně na spoření a k tomu kartu prostě nepotřebujete.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 3. 2025 15:35

vlazy píše:A proč tu kartu rušit když je zdarma a někdy v budoucnu se možná může ještě k něčemu hodit?

Předpokládám výhledové sloučení s Creditasem, kde mám plastovou kartu. Tedy 2 karty ke 2 BÚ po sloučení v Creditasu nebudu potřebovat.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 2. 3. 2025 16:59

outlier:
Ano asi většina lidí má tuto banku hlavně na spoření. To ale neznamená, že by ji nemohli využívat i na jiné nespořící účely (platby kartou, výběry z bankomatu, převody) když už tam mají peníze na SÚ a ktomu mají i BÚ s kartou. Alespoň tak to občas využívám já.

MirekM.:
To je sice pravda, ale to výhledově je za jak dlouho? Je to za půl roku, rok, dva? Než to nastane tak ta karta ještě nějakou dobu může občas posloužít a zrušít ji jde snad kdykoliv, třeba až to nastane. Navíc taková jedna karta není až tak velký krám který by hodně překážel když leží někde uložená v šuplíku a čeká na případné možné využití. Tím tě nemám v úmyslu jakkoliv přesvědčovat aby jsi tu kartu nerušil. Je to tvoje věc a mne je to jredcno.
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka