MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Jouda.III 1. 7. 2024 17:17

hyper9 píše:Zaujalo mě, že Max Banka neuvedla omluvu jako nový příspěvek, ale objevilo se to tam jen jako zanořený komentář u staršího článku z 28.6.2024. Asi je chápu, tohle jsou věci, kterými se člověk nechlubí. A zvlášť, když problémy jsou tak často jako tady.

No hodně štěstí při spojování bank.

Co při spojování bank, ale už příští pondělí po změně úroků
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Návštěvník

Odeslat příspěvekod obbr 2. 7. 2024 13:48

Ahoj,

jak to je podle pravidel? Musí převést v rámci převodu ze spořicího účtu na běžný a opačně platbu ihned (ten den) nebo mohou uplatnit D+1 ?
Ví někdo? Než to s nimi začnu řešit.

Mně totiž včera uplatnili D+1 na převod mezi svými účty.

Děkuji
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 2. 7. 2024 14:21

Za normálních okolností převody mezi vlastními účty fungují "okamžitě" a to celý den i o víkendech. Jestli jsi ale ten převod zadával po 19. hodině, tak mohou uplatnit D+1, viz. jejich podmínky pro provádění platebního styku https://www.maxbanka.eu/files/podminky- ... 4-2024.pdf
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 7. 2024 14:31

Dnes rano prevody ze SU na BU max. do par minut. Do jine banky za cca hodinu.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 2. 7. 2024 14:37

@obbr
Nevim, jestli jsi to zachytil, podivej se na muj predchozi prispevek v tomto vlakne (na predchozi strance):
viewtopic.php?p=13745554#p13745554
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milos 2. 7. 2024 14:41

Já včera převáděl 500tisíc z BÚ na SÚ Max. Platbu jsem zadal v 15:10 a peníze na SÚ dorazily v 15:36 (dle e-mailové notifikace).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod obbr 2. 7. 2024 14:55

Milos: Díky. Tím se to vysvětluje. Já zadával převod v rámci svých účtů včera kolem 20.hod. a platba připsána až dnes 00:20. Takže tedy dle podmínek v pořádku si to podrželi.

Zedna1: Díky.
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EmPí 2. 7. 2024 17:45

Lhůty jsou různé, viz od str.9. V rámci Maxe je třeba pro D stihnout do 19 hodiny.
https://www.maxbanka.eu/files/podminky- ... 4-2024.pdf
EmPí
Návštěvník

Odeslat příspěvekod culti 2. 7. 2024 21:22

Od zítra na Spořicím účtu 3,4.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod EmPí 3. 7. 2024 07:20

Spořící účet už je mrtev od doby, co v MaxBank zavedli Max spořící účet ;-) Ať žije mBank :-)
EmPí
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 3. 7. 2024 09:12

Do konce týdne je v Max ještě pěkná sazba 5,1%, ale já jsem se rozhodnul spořit u jiných bank, s nižší sazbou, nechce se mi podporovat banku, kde drhnou už jen převody uvnitř.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod technikus 9. 7. 2024 06:55

Lze zrušit kompletně účty u Max Banky v rámci jedné výpovědní lhůty?
U Max spořicího účtu jsem dal zrušit účet. Přišla zpráva, že účet zruší za 30 dní.
U běžného účtu je v menu zrušení účtu: Tento účet není možné zrušit, jelikož je navázaný na neplatební spořicí účet. Pokud si přesto přejete tento účet zavřít, nejdříve zrušte neplatební spořicí účet.

Tzn. je nutno čekat 30d a teprve potom lze dát výpověď i na běžný účet a čekat dalších 30d?
Snad kvůli tomu nemusí člověk na pobočku. 8-S
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod technikus 11. 7. 2024 15:57

Tak výpověď v rámci IB se zdá se je formou 30d spořicí a teprve pak pustí IB zrušit běžný účet, tedy dalších 30d.

Poslal jsem tak výpověď přes Datovou schránku a zdá se, že najednou je možné zrušit shodně spořicí i běžný účet.

Tak se uvidí za měsíc.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tatatoooo 12. 7. 2024 10:25

Já v Maxbance zrušil SU i BU minulý týden v IB.
Nejdříve SU s převodem peněz na účet u RB a pak to samé s BU.
Na obou mi běží výpovědní lhůta...
Tatatoooo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 12. 7. 2024 11:13

Pokud máš Max spořicí účet, běžný účet ti šel z IB zrušit jak?
Mně to píše:
Tento účet není možné zrušit, jelikož je navázaný na neplatební spořicí účet. Pokud si přesto přejete tento účet zavřít, nejdříve zrušte neplatební spořicí účet.
technikus
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka