MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomas3 2. 5. 2019 18:57

Jedná se o ten neo účet? Asi měli v podmínkách mezírku, tak to řeší takhle. Bude to na finančního arbitra?
Tomas3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 3. 5. 2019 07:33

Vypadá to, že mě Neo účet zatím funguje, karta se tváří jako aktivní. Ale nemám žádný bonusový program, vlastně ani nevím co to je.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 5. 2019 08:07

To je dobrý šméčko

PatrikChrz píše:Nasbírání určitého počtu věrnostních bodů? Zdá se.Prostě když už máš cca na první letenku.

-- 2. 5. 2019 18:12 --

Kamarád to popsal docela přesně:

1) Sbíráte míle. Hodnota mil v Kč je přibližně jedno procento z nákupu.
2) Míle expirují po třech letech
3) Abyste nasbírali za tři roky na letenku za 10000 Kč (na lowcosty to nefunguje, mají to ošetřené chybou v kódu tak, aby se lowcost letenky nedaly koupit), potřebujete utratit milión peněz, tj. průměrně cca 28000 měsíčně.
Samozřejmě můžete nasbírat třeba mile v hodnotě 4000 Kč na letenku do Londýna, ale to je snazší si ji za 1000 Kč koupit u lowcostu.
4) Míle vám může banka zrušit, pokud jste šest měsíců žádnou neutratili (takže nenasbíráte nikdy nic)
Je to podobné, jako když za nákup v Kauflandu nad 1000 Kč dostanete nálepku. Za 100 nálepek dostanete plyšového ufouna. Máte na to tři měsíce, pak akce skončí. Tudíž byste museli každý den udělat nákup za tisícovku. A pokud začnete moc utrácet:
5) Banka bez udání důvodu účet vypoví a míle vám zablokuje (asi - systém už čtyři dny hlásí chybu při placení, na které se prý pracuje).
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 5. 2019 08:10

Lafayette16 píše:Vypadá to, že mě Neo účet zatím funguje, karta se tváří jako aktivní. Ale nemám žádný bonusový program, vlastně ani nevím co to je.

https://www.expobank-hellocashback.cz/

Ale jak píšu níže, je prakticky nemožné z toho ty letenky dostat.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tomas3 3. 5. 2019 08:17

A co cashback ten funguje? Zajímalo by mne zda těch 5% na bookingu je slučitelných s jinými slevami.

-- 3. 5. 2019 08:25 --

PatrikChrz píše:Tak je to výpověď, tedy konkrétně "Oznámení o odstoupení od smlouvy o vedení účtu"

Takže ruší celý NEO účet a za měsíc přestávají úročit a vyzvou k vybrání vložených prostředků?
Tomas3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 5. 2019 08:27

Těžko říct, celé je to takové divné.

Já jsem začal už vybírat. Blbé je, že tam mám skoro milion a jde převést maximálně 200 000 Kč denně, tak mi to bude trvat týden :(
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Vlaj 3. 5. 2019 17:33

Limit určitě půjde zvýšit, bohužel ne přes víkend. Limit se zobrazuje v IB (zrovna nefuguje) a jde tam podat žádost. V úterý bys ho mohl mít zvýšený, pokud se IB rozběhne.
Vlaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 5. 2019 18:28

takže ve výsledku, než by mi něco schválili, tak budu mít peníze stejně vycucané :D
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tomason87 6. 5. 2019 08:36

Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomas3 9. 5. 2019 13:22

PatrikChrz píše:takže ve výsledku, než by mi něco schválili, tak budu mít peníze stejně vycucané :D

Jak to vypadá? Už máš nějaké info, zda budou plnit?
Tomas3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 5. 2019 13:40

Peníze jsem z účtu vytáhl, o víkendu budu sestavovat návrh na zahájení řízení s finančním arbitrem, pokud se banka to té doby neozve.

Udělám to podobně jako s Unicredit, mám nějaká želízka v ohni :).
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fc70 11. 5. 2019 00:09

Expobank zvýšila úročení i obyčejného spořicího účtu (takže narozdíl od NEO není měsíční poplatek) na 1,2%. (Premium spořicí účet a TV byly taky někdy zvýšeny, ale nesleduji to a nevím kdy přesně.) Ale asi se nedá založit online, takže jen v Praze.

Z 1,2% na spořicím účtu se začíná stávat častý standard…
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 5. 2019 08:30

To vypadá spíše jako kampaň zaměřená na nové klienty...
Urokove_sazby-ALL-CZ-20190510-182240.pdf píše:Sazba je platná pro účty založené od 10. 5. 2019 a pouze pro nové vklady, které převýší součet Vašich zůstatků na ostatních účtech vedených Bankou ke dni 9. 5. 2019
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 5. 2019 08:50

lol, tak to nasleduji kroky ING, ale i tak to bude nic proti trinity s 1,38% neomezene od 15.5.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod y2key 14. 5. 2019 10:40

fc70 píše:Expobank zvýšila úročení i obyčejného spořicího účtu (takže narozdíl od NEO není měsíční poplatek) na 1,2%. (Premium spořicí účet a TV byly taky někdy zvýšeny, ale nesleduji to a nevím kdy přesně.) Ale asi se nedá založit online, takže jen v Praze.

Z 1,2% na spořicím účtu se začíná stávat častý standard…

NEO je do konce roku bez poplatku.
y2key
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka