MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jisy 6. 10. 2024 14:06

Ano, z Fio odejde platba jako "standardní", ale po rozkliknutí detailu platby ve Fio vidím:
"Okamžitá platba doručena do cílové banky 05.10.2024 11:14:54" - tedy ve Fio IB je to jenom formální chybka. (Doplněk - testovací platba šlo do Maxbanky, doručena byla v řádu desítek vteřin, přesně jsem to nestopoval.) .
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JoKaHo 7. 10. 2024 07:56

Dnes se mi na účet připsaly opakovaně platby z minulosti. O chybě prej vědí a řeší to.
JoKaHo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 7. 10. 2024 08:48

Jejej. Taky mám podruhé připsanou platbu z 1. 10. To je slušný bonusový úrok.

Každopádně jak tak na to koukám, tak i v pásmu nad 500 tis. Kč jsou 4 % zatím jedna z lepších sazeb.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod jenda_s 7. 10. 2024 08:54

to je ale pěkný dárek, taky to mám já i manželka...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod honzafr 7. 10. 2024 08:57

Také se mi platby z 1.10. dnes zopakovaly a to jak u Maxbanky tak i přímo u Creditas. Je vidět, že sloučení systémů proběhlo úspěšně a chyby se tedy projevují u obou současně ;-]
honzafr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod davsopl 7. 10. 2024 09:25

Stejné i u mě. Platba z 2.10 byla dnes opět připsána znova. Infolinka o problému se zdablovanými platbami ví, pracují na odstranění problému. Následně se částky odúčtují zpět.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod EmPí 7. 10. 2024 09:28

Je to mazec, dubl plateb připsán dnes ve 4 ráno, ale info přišlo již včera 6.10. a to ve stejný čas, kdy byla vytvořena a čekala na zpracování ke dni splatnosti ...
Mysleli, že to měli zvládnuté k pátku a on je systém přes víkend překvapil ... U mě jde o dublování plateb z 3.10. :-D

Na úroky bych nesázel, dnes to jistě odúčtují, navíc přesun na neplatební spořák s 4,2% by asi nešlo označit ze neúmyslné ... A Neo uročený není :-)
EmPí
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 10. 2024 10:02

Tak u mne dnes k žádnému opakovanému připsaní platek nedošlo a vše je tak jak má být. Minuký týden jsem nějaké příchozí platby z FIO měl a platby mezi vlastními účty.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fanyn3 7. 10. 2024 10:18

Mně pro změnu nejdou odeslat platby jinam.
Platby su-bu visí už čtyři hodiny "ve zpracování"
fanyn3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EmPí 7. 10. 2024 10:44

Já tedy FB nemám rád, ale když to používaj jako kumunikační kanál, místo svého webu ...
Info z 11:09
Pěkný den, aktuálně evidujeme situaci s duplicitním připsáním plateb, které byly zadány během fúze. Na situaci pracujeme. Jakmile dojde k nápravě duplicitní transakce budou z Vašeho bankovnictví vymazány. Okamžité platby, budou poté opětovně zapnuty. Bude-li potřeba cokoliv doplnit, neváhejte se na nás obrátit na naší bezplatné nonstop lince 800 888 009. Banka CREDTIAS
EmPí
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 7. 10. 2024 11:07

Já mám u Creditas taky dnes znovu připsané 2 platby z minulého týdne...
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 7. 10. 2024 11:18

Zkusili jste to někdo vybrat z bankomatu?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod regin 7. 10. 2024 12:49

Taky mám dvojí platbu, akorát škoda, že na běžný účet. Mohlo to přijít na spořicí. :D
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Bond2 7. 10. 2024 14:24

Tak to máte asi něco mého :-D , já dnes ráno posílal z mBank do 4 různých bank a všude už to bylo kolem poledne jen v MaxBank pořád nic.... ani po týdnu nezprovoznili, katastrofa :roll: .
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 7. 10. 2024 14:42

Jsem docela rád, že v Creditas ani Maxbance nic nemám a ani se tam aktuálně nechystám nic posílat :nenapadne
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka