MaxBanka (fúze s Creditas k 1. 10. 2024)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mate59 12. 3. 2025 18:26

Psal si ..je to spořák na manželku,ten první je na mě.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod brumak 12. 3. 2025 23:41

Mně taky ještě nepřišla okamžitá platba z/do maxcreditas okamžitě. Zpoždění zhruba mezi deseti minutami a 24 hodinami. Stejně ji ruším, ale jejich představa "okamžitých" plateb je podivná. I převody mezi vlastními účty trvají v řádu minut (ač reloaduju jako divej), snad už se aspoň nemusí po 19h čekat do dalšího pracovního dne, jako před spojenim, to byla taky dobrá vychytávka...
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tramin 13. 3. 2025 11:12

technikus píše:Potom je potřeba se na toto zeptat banky, ne nás.

Dobrá rada nad zlato :tleskani
Jinak peníze dorazily až dnes po 9 hodině...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 13. 3. 2025 11:25

Tak co chceš slyšet. Banka ti potvrdí, kde uvízly tvé peníze.
My tu můžeme jen hádat X různých scénářů.

Ale očividně ta druhá platba z ČSOB neodešla jako okamžitá.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 13. 3. 2025 17:52

tramin píše:Dobrá rada nad zlato :tleskani ...

Vynulovat v Maxbance všechny účty. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod petr.novak888 1. 4. 2025 13:23

Od 8. 4. 2025 budou sníženy úrokové sazby u produktu Max spořicí účet:
pro zůstatek do 500 000 CZK z 3,20 % p.a. na 3,00 % p.a.
pro zůstatek nad 500 000 CZK z 3,10 % p.a. na 2,80 % p.a.
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Katore Inescu 1. 4. 2025 17:05

A má někdo tip, kam uložit?

Máme vyplacenu pojistku z domu a začínáme stavět nový, takže peníze budou odcházet do 12-18 měsíců. Část máme ve VBÚ a zbytek jsme uložili do MAX. Má smysl nyní někam přesunovat? Děkuji
Katore Inescu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 1. 4. 2025 17:07

Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Katore Inescu 1. 4. 2025 17:57

Děkuji za odkaz. Určitě z něj budu vycházet, ale nabídek je hromada a všude jsou limity a omezení. Například jsem koukl na RB, kde je spořící účet ve třech variantách, takže když potřebuji řešit 1,7 milionu, tak se mi vyplatí Exclusive účet s měsíční platbou 299 Kč, protože má vyšší úrok.

A takto rozdělené levely mají i další banky, takže mě napadlo, že podobnou situaci už někdo řešil a poradí přímo produkt, který je nejvhodnější a na který bych se koukl. Ale chápu, že je to o preferencích dotyčného a jinak uvažuje člověk, kdo chce peníze řešit dlouhodoběji.
Katore Inescu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 1. 4. 2025 18:20

Založil bych si v RB dva běžné účty (Chytrý a Exkluzivní, který lze mít také zdarma) a k nim dva Bonusové SÚ, takže uložíš 2x500tisíc s úrokem 4% a 2x350tisíc s úrokem 3,5%. Podmínkou je provést 5 plateb kartou měsíčně. A jako nový klient můžeš navíc získat odměnu 6x500Kč, případně i 7x500Kč díky doporučení, které ti v případě zájmu mohu zaslat.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 1. 4. 2025 18:59

Ehm - ten odkaz byl možná od toho, aby se jiné spořící účty neřešili v tématu MaxBanky :roll:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 4. 2025 01:09

Konečně jeden z důvodů, proč zúžit portfolio bankovních účtů, naposledy jsem měl reálně v Expobank peníze loni a od té doby ji přeběhla Raifka i Čobka..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod outlier 2. 4. 2025 08:35

LaNov píše:

Kromě Partners a VÚB (která je specifická) vše omezené marketingové nabídky. Maxbanka/Creditas vede po Partners v neomezených (podmínkami i výší vkladu) výhodných vkladech, takže je logické, že snížila sazby. Stejně jako předtím Trinity.

Přesně tak. Já si třeba podmínky ohlídám, pokud nejsou nějaké šílené, ale pro typ zákazníka, který chce jen peníze někam zaparkovat a zapomenout na ně, dokud je nebude potřebovat, a jinak používat jen svou hlavní banku, to byl ideální produkt. A takových klientů není málo. I u Partners se musí platit kartou a ještě prodáte údaje jejim otravným poradcům.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 10. 4. 2025 21:20

V úterý 8. dubna 2025 končí platnost směrového kódu banky 4000, dříve používaného pro Max banku a.s.
-> to mi prislo emailem od Trinity, kde mam sablony do Max banky

na webu MaxBanky pisou:
https://www.maxbanka.eu/novinky/od-dubn ... banky-4000
Dovolujeme si vám připomenout, že ke dni 31. 3. 2025 zanikne bankovní kód 4000 (bývalá Max banka) a platit bude pouze kód 2250 (Banka CREDITAS). Ke stejnému datu dojde k zániku SWIFT/BIC EXPNCZPP, který bude nahrazen kódem CTASCZ22.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka