Skip Pay

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ninaa 22. 4. 2024 09:51

123123123 píše:Mně to připadá, že ne každý notář ví, že existuje nějaký centrální registr účtů, kde si múže zjistit všechny účty zesnulého

Já jsem si myslela, že ve 21.století mají notáři víceméně stejnou proceduru zjišťování, a čekala bych, že notář obešle dotazy úvěrové registry BRKI A NRKI.Jakoby ho nezajímaly úvěry zemřelé osoby.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 123123123 22. 4. 2024 15:58

Tak je to pro ně práce navíc, obeslala pouze ty banky, ktere jsem jí jako pozůstalý nahlásil.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod 123123123 22. 4. 2024 16:04

obbr píše:Takže až z tu KK vycucneš a nesplatíš, tak banka půjde za někým, kdo neexistuje. A když to zjistí, tak to odepíše jako ztrátu.

Proč bych ji měl vycucnout a nesplatit? Naopak v době úmrtí uživatele byla kreditka čerpaná, bylo vyčerpáno 20000 Kč, které jsem splatil. Ja kreditku jen používám, čerpám, splácím 100 % v bezúročném období a inkasuji bonusy za platby, stejně jako jsem to dělal za jeho života. To samě jsem dělal i se SkipPay kartou, dokud ji neblokli. Tam byl každý měsíc bonus 100 Kč za 5 nákupů celkem v hodnotě 10000 Kč. Mým úmyslem bylo vždy jen čerpat bonusy za platby, nikoliv vyčerpat úvěrový rámec a nesplatit ho.
;-)
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Persbrandt 30. 4. 2024 18:22

chci se zeptat, ten Skip Pay funguje vždycky nutně jako kreditní karta, nebo ho lze používat i jako klasickou debetní kartu nebo řekněme předplacenou kartu, která se nabije určitou částkou a pak se z ní platí?
Tedy dá se s kartou Skip Pay platit tak, aby člověk přitom nečerpal úvěr?

Jde mi o ten bonus 1500 Kč za první nákup na eshopu czc.cz, nevíte za jak dlouho po zřízení té karty se ten nákup na czc.cz musí provést, aby ten bonus byl přiznán? je na to nějaký časový limit?
není dnes, posledního dubna, náhodou poslední možnost si tu kartu s bonusem objednat? díky

-- 30. 4. 2024 18:37 --

Resp. možná bych se ještě zeptal takto: prověřuje se při žádosti o Skip Pay kartu nějak příjem žadatele, jeho další úvěry apod. (tak jako u kreditní karty)?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 123123123 30. 4. 2024 18:45

Určité provedou dotaz do úvěrových registrů.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod 123123123 30. 4. 2024 18:54

Jde při platbě vyúčtování nějak uplatnit najednou víc těch slevových kódú na slevu 50 Kč získaných v kole štěstí??
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 30. 4. 2024 19:00

@Persbrandt: SkipPay karta je kreditní karta, nejedná se o předplacenou/debetní kartu. Při žádosti o SkipPay kartu (revolvingový úvěr) si tě bude ČSOB prověřovat.

Pro získání odměny 1500Kč za nákup na czc.cz se musí jako úplně první nákup provést nákup na czc.cz. Termín pro provedení nákupu stanoven není, nicméně akce platí od 7.3.2024 do odvolání, viz. http://tc.skippay.cz/SP_Podminky_pro_up ... CZC.cz.pdf
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 30. 4. 2024 19:33

Tak to asi nebudou stejní lidé co prověřují žádosti o KK ČSOB. Mně v ČSOB opakovaně odmítli vydat KK na 30 kKč, i když jsem po předchozím zrušení splňoval všechny podmínky pro opakované vydání a po několika dnech od posledního zamítnutí žádosti v ČSOB mně SkipPay (MallPay) napoprvé schválil KK přes net, dokonce na vyšší rámec než jsem žádal v ČSOB.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 4. 2024 20:26

Stejní lidé to klidně můžou být, ale asi se bude jednat o jiný schvalovací proces :-) A problémem pro vydání KK ČSOB u tebe byl nejspíše fakt, že už jsi před tím tuto KK jednou měl a zrušil ji. V tomto ohledu nejsi jediný, komu KK ČSOB po zrušení už znovu nevydali.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 30. 4. 2024 20:30

ČSOB deklarovanou podmínku k vydání nové KK tuším minimálně rok či 6 měsíců od posledního zrušení KK, již si to přesně nepamatuji, jsem ale tehdy s přehledem splňoval. :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Persbrandt 30. 4. 2024 20:56

děkuji, hlavně Milošovi. takže je to kreditní karta. A při žádosti o ní bude ČSOB spíš požadovat stálý příjem nebo prověřovat v registrech další úvěry žadatele? Bude se banka žadatele ptát na příjem, zaměstnavatele atd.?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 30. 4. 2024 21:05

Nevím jak proces schvalování SkipPay KK probíhá nyní, jak jsem psal, vyplnil jsem žádost přes několika roky na jejich webu a za krátkou dobu (hodinu?) jsem měl KK schválenou bez dokládání příjmů od zaměstnavatele. Jaké všechny údaje jsem uváděl do žádosti si již ale nepamatuji.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 4. 2024 21:48

@Persbrandt: Při žádosti o KK se běžně vyplňují údaje jako je typ příjmů, velikost příjmů a výdajů, zaměstnavatel atd. a zároveň probíhá i prověřování klienta v registrech.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 30. 4. 2024 21:53

A v některých bankách musíš deklarované příjmy od zaměstnavatele si nechat potvrdit v účtárně (má první KK ČSOB před několika roky).
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 4. 2024 22:06

Potvrzení příjmů od zaměstnavatele se obvykle vyžaduje až od kreditních rámců nad 100tisíc, pro nižší částky postačují většinou tři poslední bankovní výpisy, někdy dokonce vůbec nic.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka