Skip Pay

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod beet 20. 5. 2024 08:35

Nikdo nemá žádný postřeh ohledně rychlosti odesílání plateb ze SP na bankovní účet?

Mě tento měsíc přišly peníze hned, resp. v řádech minut. Posílal jsem SkipPay -> ČSOB.
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ninaa 20. 5. 2024 11:42

peliculiar píše: Konkrétně jsem posílal peníze ze SkipPay ve čtvrtek 2. května někdy před 15h na účet u Partners Banky, přišly až v pátek.

Já posílám do AirB, vždy přes den, a z ní pak, kam potřebuju a připsání není okamžitě=ihned. Nesleduju to přesně, dejme tomu se platba připíše za hodinu, a vím, že u jiných bank než ČSOB to funguje podobně. PB je stále nováček, takže to bych viděla jako důvod, proč si s tím buď PB nebo ČSOB na cestě neporadila a přišlo to standardně.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 20. 5. 2024 15:31

beet píše:Mě tento měsíc přišly peníze hned, resp. v řádech minut. Posílal jsem SkipPay -> ČSOB.
SkipPay je ČSOB, takže by to mělo být opravdu hned, ne za několik minut. Jinak z mé zkušenosti je ČSOB snad nejpomalejší banka. Tím myslím, že stejný typ transakce je v jiných bankách výrazně rychlejší. Např. pošlu si z ČSOB okamžitou platbu někam jinam. Do cílové banky dorazí peníze hned, ale v ČSOB se změna na účtu projeví ve zmíněném "řádu minut". Jinak já sleduju opačný směr, tedy okamžité platby z jiné banky do ČSOB (na účet SkipPay). Trvá to od 15 minut do 2 hodin, nejčastěji mezi 15 a 20 minutami.
Naposledy upravil regin dne 20. 5. 2024 20:43, celkově upraveno 1
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod peliculiar 20. 5. 2024 17:26

To vysvětlení od Ninaa (výše) mi dává smysl. Dnes krátce po půlnoci jsem zaplatil vyúčtování SkipPay a ihned poslal peníze zpět na SÚ, tentokrát MMB Extra namísto Partners Banky a peníze tam byly (ne skoro, ale v podstatě úplně) okamžitě.
To se mi nikdy před tím nestalo, obvykle se připsání realizovalo plus-mínus do hodiny.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 20. 5. 2024 20:09

MirekM. píše:Kde najdu v IB připojené telefony pro SB?

Na chatu jsem se dozvěděl: telefony s instalací SB nelze ze systému odebrat ani zcela deaktivovat - po přihlášení na novém telefonu (stane se primárním) se starý stane pasivním. Nelze na něm nic potvrzovat, tedy ani potvrdit přihlášení do IB, jen se pasivně podívat do účtu. V IB není vidět seznam připojených telefonů, natožtak je zcela deaktivovat nebo odstranit. :-(
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 1. 6. 2024 18:56

Dnes (sobota) opět jako před měsícem nefunguji okamžité platby do banky, co je bez problémů přijímá. Myslel jsem si, že okamžité platby fungují 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu a nejsou ovlivněny pracovní dobou pracovníků banky. :-)

-- 1. 6. 2024 20:01 --

MirekM. píše:
MirekM. píše:Kde najdu v IB připojené telefony pro SB?

Na chatu jsem se dozvěděl: telefony s instalací SB nelze ze systému odebrat ani zcela deaktivovat - po přihlášení na novém telefonu (stane se primárním) se starý stane pasivním. Nelze na něm nic potvrzovat, tedy ani potvrdit přihlášení do IB, jen se pasivně podívat do účtu. V IB není vidět seznam připojených telefonů, natožtak je zcela deaktivovat nebo odstranit. :-(

Dostal jsem i odpověď přes e-mail, bohužel do SPAMu, takže jsem ji četl až nějaký den po dotazu na infolince ...
Bylo mně e-mailem odpovězeno, že je dobrý nápad, aby si mohl klient zobrazit seznam připojených telefonu, deaktivovat nebo odstranit je a předají jej technikům. Vzhledem přítomnosti této služby u řady bank nevím, jestli mně jen chtěli zalepit e-mailem hubu, nebo si dělali se mě dobrý den. :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 6. 2024 07:34

Tak to vypadá na "okamžitou platbu" v pondělí dopoledne až nastoupi pracovníci SkipPay. Žíly mně to netrhá, moje peníze to nejsou, ale pokud něco mají v IB napsáno o okamžitých platbách u převodu peněz do jiné banky, měli by to dodržovat a nebo připsat, že se v nepracovních dnech nekonají. Ve stejnou dobu jsem do stejné cílové banky posílal peníze z jiné banky a platba byla skutečně okamžitá, tedy problém v cílové bance asi nebyl. :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod 123123123 2. 6. 2024 07:46

Me vcera 20000 Kc do MMB poslali, takze tam nejaky pracovnik byl.
;-)
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 6. 2024 08:23

MirekM. píše:Dnes (sobota) opět jako před měsícem nefunguji okamžité platby do banky, co je bez problémů přijímá.

Do jake banky?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 6. 2024 08:27

osobne: Asi vrátný při ranní obchůzce viděl Tvůj požadavek o převod z brzkých ranních hodin na monitoru, tak to odfajknul. :-)

Mě ani manželce peníze do Partners prozatím nedorazily a to jsem je posílali včera mezi 9 a 10 hodinou dopoledne. Stejný případ jako 1. 5. :-(
PS: KK SkipPay oba téměř vše nakupujeme, tedy nejenom převádíme peníze do jiné banky, když to banka nabízí ...

-- 2. 6. 2024 09:28 --

slavo963 píše:
MirekM. píše:Dnes (sobota) opět jako před měsícem nefunguji okamžité platby do banky, co je bez problémů přijímá.

Do jake banky?

Partners
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 6. 2024 08:40

jsem si myslel...

minuly mesic sem posilal v prac. den ze SP do CSOB, CS a Partners, v prvnich dvou to byly "okamizite"(v SP mysleno do hodiny) a do Partners prisly za nekolik hodin, predpokladam, ze to slo jako standardni platba...
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 6. 2024 10:24

Jestli bude nejake priste, tak nekam jinam nez primo do PB.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ninaa 2. 6. 2024 12:12

Do AirBank přišel převod ze Skip Pay včera také ihned.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 6. 2024 13:39

Shrnutí včera:
SP -> MMB a Air "okamžitě".
SP -> PB asi standardní platba.
MMB -> PB okamžitě (cca ve stejnou dobu jako SP -> PB).
Tak kde byl (je) zakopaný pes?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod fijosh 2. 6. 2024 14:08

Okamžité platby sice teoreticky fungují 24/7/365, ale jen teoreticky. V praxi nikdo negarantuje 100% dostupnost okamžitých plateb, protože s ohledem na to, jak celý ten systém funguje, to prostě není možné. :)

Citace ze stránek ČNB:
Z důvodu náhodných mikrovýpadků na komunikační trase může občas dojít ke zpoždění platby či k jejímu odmítnutí. K odmítnutí platby z těchto důvodů dochází v 0,1 až 0,2 procentech případů (1 až 2 platby z tisíce okamžitých plateb).

Mimo to jsou (alespoň z mé zkušenosti) OP v praxi spíše ovlivněné krátce či déle trvajícími výpadky nebo odstávkami (údržba systémů apod.) na straně jedné nebo druhé banky.

Tj. obecně existuje větší šance, že OP neprojde právě o víkendech nebo během večerních/nočních hodin, kdy většinou probíhají plánované odstávky.
Byť už se mi taky párkrát stalo, že mi OP neprošla uprostřed pracovního týdne během dne. Zkrátka nelze se na to na 100% spolehnout.

Další info viz: https://www.cnb.cz/cs/platebni-styk/cer ... ch-plateb/
A pro detailní popis celého systému viz: https://cbaonline.cz/okamzite-platby-pravidla-schematu
fijosh
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka