podmínky pro výběr ze zahraničních bankomatů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 5. 2025 21:11

Aldadol píše:Ano, v Thajsku všechny za 220THB, ale liší se maximální částkou pro výběr. Jak jsem psal, berte to jako tip, nikomu nenutím, ovšem Patrikovi by to asi ušetřilo čas hledání toho správného bankomatu.

Jo, díky, už jsem to nasdílel v naší cestovatelské partě, může se někdy hodit. I ta maximální částka - v Guatemale jsme kvůli nízkému limitu vybírali hned několikrát
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod barnyss 7. 6. 2025 13:08

Slovensko, letiště Bratislava, bankomat Unicredit: výběr 200 EUR kartou Partners bez poplatku, bez DCC, kurz 24,757 Kč/EUR
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jantars 15. 6. 2025 12:28

Lze v nějaké síti bankomatů vybírat bez poplatků v USA? Dítko mi jede na rok na zkušenou, bude mít Raiifesen debetku k Aktivnímu účtu takže výběry zdarma ale poplatek za výběr majitele bankomatu mi dělá vrásky na čele....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 15. 6. 2025 14:14

Kudla nemelo by si toto zjistovat “dite” samo?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod SamerLP 15. 6. 2025 14:41

@octaviampi - a to je problém, že rodič chce pomôcť? Aj keď ja osobne nie som rodič tak keby som bol tak urobím rovnako a pomôžem keď sa dá.

K téme. Nie som síce nejaký odborník alebo takto, ale nebolo by lepšie v takomto prípade skôr mať účet priamo v USA? Určite takáto možnosť vytvoriť si u nich účet existuje a bude aj určite výhodnejšia, zároveň keď sa jedná o dlhší pobyt.

Napadá ma tiež ak teda by aj vyberal tou Raiifesen z bankomatu bez poplatku, tak nebude tam nevýhodný kurz? Pochybujem, že tá banka ide podľa kurzu VISA/Mastercard.

Ešte by možno nebolo zlé riešenie Curve, Revolut, Wise napríklad. Všade majú určitý objem výberu zdarma, a určite by bol lepší kurz.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 6. 2025 14:51

Není účet a karta v RB multiměnový(á)?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 15. 6. 2025 15:28

SamerLP píše:@octaviampi - a to je problém, že rodič chce pomôcť? Aj keď ja osobne nie som rodič tak keby som bol tak urobím rovnako a pomôžem keď sa dá.

Nejlepsi vec je vstepit diteti samostatnost.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 6. 2025 18:29

Egypt, banka MISR bez poplatku.
misr.JPG

Byli jsme v Dahabu a tam je snad nejvěžší koncentrace zlodějskch bankomatů, co jsem viděl. Banc Agricole (cobrand s Euronetem) a na peší zóně jsem z jednoho místa viděl i 5 jejich bankomatů! Taková modrozelená barva, tak pozor na ně. Ale samotný nápis euronet hovoří za vše.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Aldadol 15. 6. 2025 22:38

Jantars píše:Lze v nějaké síti bankomatů vybírat bez poplatků v USA? Dítko mi jede na rok na zkušenou, bude mít Raiifesen debetku k Aktivnímu účtu takže výběry zdarma ale poplatek za výběr majitele bankomatu mi dělá vrásky na čele....

Většinou je poplatek 3 a víc dolarů. Bez poplatku by měl být bankomat od Capitol CU.
A jak už někteří psali, nechceš zvážit jinou banku? Partners zatím drží solidní kurz, takže by to trochu zmírnilo ten dopad poplatku za výběr.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jantars 16. 6. 2025 10:11

Pro info stipendijní program vylučuje např. vlastnění bankovního účtu v USA. Protože jsem vše platil dolary a používal směnárnu tak jsem mu založil konto v RB. Primárně bude vše platit kartou.

@drkarel jasně že má multiměnu a bude tam mít nasypaný dolary takže při výběru nebude žádná konverze - to ale nemá žádný vliv na poplatek bankomatové síti, ne?
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 6. 2025 10:11

Včera Partners na Slovensku v bankomatu i vkladomatu VÚB s nabídkou DCC, ale bez poplatku. Jen mě dojal v bankomatu i u vedlejšího vkladomatu limit jen 200 EUR na výběr a to pro virtuální kartu přes g-pay i pro plastovou kartu.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 6. 2025 17:44

Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod jisy 18. 6. 2025 15:00

Aktuální stav s výběry v Tunisku:

Bez poplatku jsou výběry u bank STB ( = Société Tunisienne de Banque ) - dobře se pamatuje ;-)
a TSB ( = Tunisian Saudi Bank ) . DCC v Tunisku jsem nepotkal.
Zkoušel jsem ještě asi 4 jiné banky, s poplatky od 10 DT výše.
(Doplněno:)
Výběry s kartami Partners a Mbank Svět (VISA), vždy vložením do bankomatu. Bezkontaktně jsem to zkoušel 1x, nevzalo. V Monastiru problémy s placením kartami v Magasin General, místní platili bez problémů.
jisy
Mírně pokročilý

Předchozí stránka