Okamžitá platba

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod P_H_ 24. 7. 2023 16:48

.void píše:Ale QR kód Pay by Square má větší podporu, podporuje to i 365.bank nebo UniCredit například. Je ale pravda, že na Slovensku je těch bank málo, narozdíl od nás. :-)

Z českých appek to korektně zpracuje Fio, včetně rozšířených parametrů typu VS, KS, SS (v aplikaci je to jako položky formuláře, ale předpokládám, že to převede na SEPA referenci /VS/1234567890/SS....)
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 28. 7. 2023 10:06

Na rychlé převody peněz si Češi zvykli, nabízí je už většina bank, i tak se najdou výjimky
https://www.novinky.cz/clanek/finance-n ... y-40438091
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod regin 28. 7. 2023 20:44

Klasický článek o OP. Chtělo by to, aby se víc zaměřili na to, co které banka udělá v případě problémů. Nějaký přehled, která banka bez ptaní provede normální platbu (to je špatně), která oznámí, že momentálně OP nejde a jestli platbu zrušit nebo odeslat jako obyčejnou (to je dobře), případně má při zadávání platby nějakou volbu "v případě problémů neprovádět běžnou platbu" (taky přijatelné). Navíc mám dojem, že některé banky mají s OP problém častěji než jiné, nebo že je problém s OP mezi 2 bankami, ale oklikou přes další to jde.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod audiobullys 28. 7. 2023 22:18

Ona jako nefunguje okamžitá platba z KB do ČSOB v pátek večer ? Ze přestože mám zaskrtnuto neodesílat běžnou platbou tak mi to píše.pripsani až v pondělí ?
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 29. 7. 2023 05:34

Platba přijde až v pondělí... pokud nefachčí OP nebo sis ji nenastavil jako zp. platby; a někdy také pokud pokyn zadáš v pátek před půlnocí, tak nefachčí. Pokyn do 20 h projde vždy.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 25. 12. 2023 14:30

Od 8.11.2023 je v systemu okamzitych plateb uvedena i Partners Banka (kod 6363)

viz.
https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/ ... platby.pdf
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod retron 26. 12. 2023 11:05

Už jsem tu chtěl chválit jak je poslední dobou na OP spoleh, ale 24ho minimálně RB>ČSOB nefungovaly : )
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 26. 12. 2023 11:20

V kolik hodin to bylo? To zatržítko "Neprovádět standardní platbu při nefunkčnosti OP" jsi měl vypnuté, zafungovalo to a platba tedy vůbec neproběhla?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 26. 12. 2023 13:27

Bylo to už kolem poledne, zatržítko se vůbec nezobrazilo a rovnou vyskočilo upozornění, že lze zadat datum splatnosti az 27ho a zvolit šla pouze expresní platba, nikoliv okamzita, takže to vidim na poruchu u RB.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lafayette16 26. 12. 2023 22:30

"27ho" jako až za 27 hodin??!
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod vtde295 26. 12. 2023 23:14

retron píše:Bylo to už kolem poledne, zatržítko se vůbec nezobrazilo a rovnou vyskočilo upozornění, že lze zadat datum splatnosti az 27ho a zvolit šla pouze expresní platba, nikoliv okamzita, takže to vidim na poruchu u RB.

Zdravím, problém s OP jsem u RB před pár týdny rovněž řešil (ve vlákně RB). Mrkni se zde, jestli nenarážíš na stejný problém jako já tehdy: https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1308058&st=0&sk=t&sd=a&start=10296, jde o stranu 687.
vtde295
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 26. 12. 2023 23:27

Lafayette16 píše:"27ho" jako až za 27 hodin??!

27ho = dvacátéhosedmého = datum 27.12.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka