Okamžitá platba

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrumSession 2. 2. 2024 09:53

Je někde přehled horních limitů pro odeslání OP u jednotlivých bank pro r. 2024? Příjem je předpokládám bez problémů.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 2. 2. 2024 10:57

Zde je přehled z roku 2022 https://www.top.cz/13-bank-ktere-umi-ok ... de-ta-vase. Měl by být platný i pro rok 2024, pouze u Airbank došlo ke snížení limitu ze 400tisíc na 50tisíc.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 2. 2. 2024 12:22

RB uz umí víc asi 200
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 2. 2. 2024 12:42

Hmm, tak RB má aktuálně limit 400tisíc https://www.rb.cz/informacni-servis/pla ... ite-platby
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 24. 2. 2024 19:55

tak dnes celý den mi nešla poslat OP RB>ČSOB nejbližší datum splatnosti hlásila apka 26.2., přitom OP RB>ČS>ČSOB prošla 2x bez problémů okamžitě. Tak to by mě zajímalo na čí straně přijímače je chyba.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod milanBrno 24. 2. 2024 21:38

RB (hlasena odstavka do 12 hod., ale nefungovalo plnohodnotne cely den)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ... 25. 2. 2024 03:20

Me se zda, ze ted mivaji skoro vsechny banky skoro kazdy vikend odstavky.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod retron 25. 2. 2024 11:44

tipoval jsem to na RB, ale divné je, že do ČSOB OP neprošla a do ČS a z té následně do ČSOB ano
také mi to tak přijde a přitom nic nového se neobjeví, většinou to teda není ani omezující
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod DrumSession 9. 7. 2024 12:19

PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 9. 7. 2024 12:22

U Partners Banky tam mají chybu, limit je 100tisíc a nikoliv 2,5mil.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod LaNov 26. 8. 2024 19:51

Obliba rychlých mezibankovních převodů mezi lidmi každým rokem roste. Svědčí o tom i počet okamžitých plateb, který každodenně zpracovává zúčtovací centrum CERTIS České národní banky. Celkem jich zpracovalo již přes 800 milionů.

Platba je odeslána z banky plátce do banky příjemce okamžitě po zadání příkazu. Podmínkou je, aby se banka k této službě připojila.

Zpracování okamžitých plateb probíhá neustále, v noci i o víkendech, a velmi rychle a spolehlivě. V 99 procentech případů trvá odeslání méně než 1,5 vteřiny, přičemž celá transakce obvykle proběhne během několika vteřin.

Citace z https://x.com/CNB_cz/status/1826906701074686286
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 27. 8. 2024 11:51

Sice jsem si to nepočítal, ale řekl bych, že mnohem víc než 1 okamžitá platba ze sta se mi provedla jako běžná.
regin
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka