Chytrý náramek na placení

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ROlda78 7. 12. 2019 00:01

Jaké jsou cenově nejdostupnější chytré náramky či hodinky s NFC, s kterými může našinec běžně platit?
:?: Je něco třeba do 2 tisíc?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 12. 2019 10:55

A co "hloupý" náramek od Twista? Nemám, ale přijde mi to zajímavé. Nepotřebuje to baterie, je to vodovzdorné, škoda, že to nenabízí i někdo jiný.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod libol 7. 12. 2019 11:04

Hloupý náramek z Twista zvládá ohužel jen Twisto kartu, jinak by to bylo dobré řešení. Taky sháním něco "pouze" na placení a nic :-(.
Jo hloupý náramek od Curve- za ten bych i kačku pustil ;-)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod redhaven 7. 12. 2019 11:07

Náramek Twisto má nevýhodu, že za něj (kartu) chtějí platit po nějakém asi měsíci. Nehledě na to, že může dojít k jeho ztracení při oblékaní a svlékání, zejména ted v zimě. Stejné to je s hodinkami a ještě horší s platícími "cihlami" smart mobily, které někdy ve zmatku a frontě u pokladen dojdou úrazu, viděl jsem. Nejvýhodnější jsou stále karty nebo leda čip pod vlastní kůži.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod noi2 7. 12. 2019 11:18

Jo, Twisto náramek jsem ztratil hned první den nošení. Mají to blbě udělaný tak, že se snadno rozepne.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 7. 12. 2019 12:03

Aspoň aby to ukazovalo čas :-) takže proto "chytrý". Twisto náramak sice mám, ale..
chtělo by to něco takového: https://www.euronics.cz/fitness-naramek ... u/p531184/, v ceně Mi Band 3nfc ;-)
Mi band (Xiaomi) platby umí, ale nejspíš jen v Číně
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod redhaven 7. 12. 2019 12:15

Stejně chce Twisto za ten čip měsíční platby jako za kartu. Mě se nejefektivnější jeví nějaký univerzální (neeexistující) čip pod kůži, který půjde bezkontaktně modifikovat. Ze zdravotního hlediska však pochybuju v dlouhodobou nezávadnost takového čipu ve vztahu k uvolnování nežádoucích látek a také v možnosti zneužití Velkým bratrem.
Naposledy upravil redhaven dne 7. 12. 2019 12:18, celkově upraveno 1
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod milink 7. 12. 2019 12:16

Twisto náramek je jen gumový pásek, do kterého se vkládá bezkontaktní "nálepka" o rozměrech cca 3 x 2.5 cm.
Nemám teď u sebe žádnou nálepku jiné banky, ale třeba by se tam vešla...
milink
Návštěvník

Odeslat příspěvekod suram 7. 12. 2019 12:52

Tak to by teoreticky stačilo ustřihnout do toho správný kousek Curve karty.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod taylor729 7. 12. 2019 15:35

To asi ne, dratek anteny je tazeny napric temer celou plochou karty.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod redhaven 7. 12. 2019 16:56

"anténa" BPK je ve skutečnosti smyčka indukčního napájení mikročipu karty, paranoici smyčku provrtávají aby kartou nešlo platit nekontrolovaně bezkontaktně. :D
Naposledy upravil redhaven dne 7. 12. 2019 17:11, celkově upraveno 1
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 12. 2019 17:02

Ustřihnout kartu by nešlo, ale už jsem viděl video, jak ji někdo rozpustil v acetonu a když zůstal jen čip s dráty, tak to stále fungovalo i když s tím různě kroutil. Ale doma bych to raději nezkoušel:).
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 7. 12. 2019 19:32

Teda ceho vseho jsme jako majitele Apple Watch usetreni...
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 7. 12. 2019 20:14

Nechápu - pokud splňují Apple Watch požadavky tazatele - tak je to OK ne? Pokud nesplňují, tak prostě nesplňují a majitelé Apple Watch nejsou ničeho ušetřeni - jsou na tom stejně blbě.
libol
Diskutér

Další stránka