Google Pay

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ard3ne 24. 4. 2024 20:35

overiť platbu odomknutím telefónu len cez pin alebo odtlačok, nie? mám pocit, že keď vytiahnem telefón a odomkne sa mi tvárou, že vtedy je nutné ešte overiť odtlačkom. alebo sa mýlim? lebo tak sa mi zdá, že tá tvár proste nestačí.
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 27. 4. 2024 17:51

Nevyhodou androidu prave bylo, ze slo platit do 500kc bez odemceni telefonu!
No a konecne to uz nebude mozne...

Jinak tvuj mobil umi zabezpeceni tvari i otiskem najednou!? Ja takovy mobil jeste nevidel. Co to je za znacku???
Co vim, tak je tvar a pin NEBO otisk a pin NEBO gesto a pin NEBO jen pin
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 123123123 27. 4. 2024 19:50

To je snad výhoda, možnost platit jednodušeji. Mně to jde stále.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod P_H_ 27. 4. 2024 21:05

ard3ne píše:overiť platbu odomknutím telefónu len cez pin alebo odtlačok, nie? mám pocit, že keď vytiahnem telefón a odomkne sa mi tvárou, že vtedy je nutné ešte overiť odtlačkom. alebo sa mýlim? lebo tak sa mi zdá, že tá tvár proste nestačí.

Pokud se jedná o Android, tak ano. Kromě několika modelů Pixelů se rozeznávání tváře nepovažuje za dostatečně bezpečné pro přihlašování/potvrzování plateb v bankovních aplikacích (klíčové slovo Class 3 biometric), takže otisk nebo PIN.
milanBrno píše:Jinak tvuj mobil umi zabezpeceni tvari i otiskem najednou!? Ja takovy mobil jeste nevidel. Co to je za znacku???

Třeba Xiaomi (důvod pravděpodobně viz výše, tvář nestačí).
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 4. 2024 21:43

Samsung Note 8 šel odemknout obličejem, zorničkami, otiskem, ale potvrzení platby nebo hesla bral jen zorničky, otisk či heslo, obličej ne.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod ard3ne 1. 5. 2024 07:07

milanBrno píše:Jinak tvuj mobil umi zabezpeceni tvari i otiskem najednou!? Ja takovy mobil jeste nevidel. Co to je za znacku???

S24 ultra
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mojmax 20. 5. 2024 08:24

Od června bude nutné mít minimálně Android 9 pro Google Peněženku, viz:

https://mobilmania.zive.cz/clanky/penez ... fault.aspx
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 10. 9. 2024 11:27

Právě mi přišli dva e-maily z MaxBanky:
Karetní transakce 0,00 CZK z karty **************** u Google St. Louis US v 10.09.2024 11:06:55

To si jen google pay dělá nějaké ověření, že karta žije? Protože já ji mám jen v GooglePay a jinak je v šuplíku.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod hyper9 10. 9. 2024 11:37

To se mi nikdo nestalo, že by si Google takhle sám od sebe testoval kartu.

Teoreticky může jít o podvodníka, který si do popisku obchodníka dal falešné jméno Google, aby působil věrohodněji. Mně letos takhle ukradli přes kartu peníze s popisem Facebook, ale hned jsem věděl, že je to podvod, protože jsem na FB nic neobjednával. A taky skutečný FB mi vždy účtuje v CZK, kdežto ta podvodná transakce byla v USD.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 9. 2024 11:44

O jakou částku v CZK šlo?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 10. 9. 2024 11:49

Rop uvedl: "Karetní transakce 0,00 CZK ..."
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 10. 9. 2024 11:53

Aha, tak mě přišlo to samé, do aplikace i do emailu.
viewtopic.php?p=13781278#p13781278
Karta použitá tak 3x ročně jen aby mi ji nezrušili kdyby náhodou byla k něčemu dobrá. Na běžném účtu leží asi 130 Kč.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zdenk2 10. 9. 2024 16:18

Taky mi dnes přišlo to samé. Na Google Pay mám víc karet, ale tohle mi přišlo jen z MaxBanky.

Trochu mě překvapuje, že se GP neobtěžuje poslat nějakou zprávu, že provádí karetní transakci. Někteří lidé jsou dost paranoidní na to, aby to této zprávě zablokovali kartu...
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 10. 9. 2024 17:01

Jde o to, jestli je to nějaká standardní operace, kterou Google provádí s kartami běžně (nějaké ověřování?) a jen Maxbanka to takhle zpracuje a nebo je to vůbec nějaký proces na straně banky?
Nemyslím si, že si v Google řekli, že otestujeme zrovna karty téhle jedné banky. :D
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 9. 2024 17:38

Tohle spíše dělá Max banka pro "oživení"/otestování funkce jejich karty v Google pay, ne? Totéž mi občas udělala v minulosti třeba Curve, prostě test, nic víc.
Viděl bych tu souvislost s fúzí do Creditas (sjednocení do karetního systému od Creditas).
Naposledy upravil minarjo dne 10. 9. 2024 17:51, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka