Google Peněženka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FRENKY33 20. 5. 2025 19:52

Rop: Nebude dal nic. Jen dalsi vopruz. Google jde na ruku imbecilnim uzivatelum, kreri se svoji hlouposti neumi branit podvodum a tak pridava dalsi a dalsi "zabezpeceni" (aktualne si bez nekolikereho opakovaneho overovani nezobrazite ani karticku do knihovny)
Skonci to totalni nepouzitelnosti sluzby a prechodem uzivatelu jinam.
Takovych sluzeb uz google dokurvil mraky...
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 20. 5. 2025 20:06

Tak třeba Family Link se za posledního půlroku významně zlepšil. Ale tohle je fakt opruz. Kdyby to šlo alespoň nějak nastavit, klidně i na principu zaškrtávátka "Zobrazovat pokročilá nastavení" - při jeho zaškrtnutí by se zadal PIN a musela udělat stojka a pak by se zobrazovala pokročilá nastavení, kde by se to po zadání PINu a provedení kotoulu dalo vypnout.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod fc70 21. 5. 2025 02:06

Do toho vstupují pravidla platebních sítí a koneckonců i evropská legislativa.

Vypnout detekci nošení na ruce by znamenalo, že se dá zaplatit odloženými / ztracenými / ukradenými hodinkami bez PINu, to (aspoň nad tradiční bezkontaktní limit) za žádnou cenu nepřipadá v úvahu.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod FRENKY33 21. 5. 2025 08:27

Tak na jiných forech už uživatelé hlásí, že s tímto "novým vylepšením gpay" nejde vybírat z některých bankomatů, protože tamní čtečky si s tímto idiotským re-ověřováním neporadí.
Myslím že konec služby je blíž než si myslíme.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 21. 5. 2025 09:14

Já jsem zkusil napsat stručnou prosbu o opravu této chyby do https://support.google.com/ (kliknul jsem na Google Pay -> pak na "Kontaktujte nás" a napsal jim, ať mi tuto chybu opraví. Pokud to udělá víc lidí, třeba se vzpamatují.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod aaaa 21. 5. 2025 09:43

Skoda ze si uzivatel nemuze nastavit miru zabezpeceni plateb sam.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod kajer 21. 5. 2025 13:55

Tak nevim, nejak se zde kupi problemy s pouzivanim Gpay ...
Mam se zacit obavat ze je jen otazkou casu kdy "narazim" ?
Nebo se mne toto netyka pokud neuzivam biometriku a pouzivam jednoduse -jak jsem psal uz zde?
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 21. 5. 2025 13:58

To je zajimave, me se GooglePay nechtel bez predchoziho nastaveni biometriky vubec spustit.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod tojejedno2 21. 5. 2025 21:52

To asi záleží, jestli se i telefon odemyká biometrikou nebo? Já v tlf čtečku otisku mám, ale nepoužívám, nemám nastaveno, odemykám gestem. Takže když chci platit, odemknu telefon, spustím peněženku a zaplatím. Random to po mě chce ověření gestem při platbě, ale ne vždy. Když si dlouho hraju s telefonem a pak otevřu peněženku, chce to taky gesto.
tojejedno2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 5. 2025 22:14

Dnes při platbě v Bille g-pay vypsal terminál hlášku "Použijte kartu" a nebyla to opakovaná platba! Aniž bychom platbu rušili zaplatil jsem mým g-pay se stejnou podkladovou kartou a to již byl g-pay či terminál spokojený.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod peta809 24. 5. 2025 23:50

Peněženka Google přichází s otravnou novinkou. Na pohodlí vrhá stín bezpečnost

• Aplikace požaduje ověření totožnosti po třech minutách neaktivity
• Novinka přichází po loňském zavedení ověření pro platby
• Ideální by byla možnost volby pomocí přepínače v nastavení

https://www.svetandroida.cz/penezenka-google-overeni-pri-otevreni-test/
peta809
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 25. 5. 2025 00:15

Dělal jsem teď "speciální platby" v Kauflandu 8-) a Google chtěl potvrzení otiskem prstu před každou platbou. A to už je hodně otravný. Nakonec jsem vytáhnul plastovou kartu a s tou už to šlo jako po másle.

V tomhle byly zlatý Apple Watch: jakmile jsem zadal PIN hodinek po nasazení na ruku, už to pak při placení nikdy nechtělo nic potvrzovat. Nedávno jsem opustil Apple ekosystém, všechny Apple produkty jsem prodal. Jsem celkem spokojený, jenom to placení v obchodech byl pro mě dost sešup dolů.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod noi2 25. 5. 2025 01:09

hyper9 píše:V tomhle byly zlatý Apple Watch: jakmile jsem zadal PIN hodinek po nasazení na ruku, už to pak při placení nikdy nechtělo nic potvrzovat. Nedávno jsem opustil Apple ekosystém, všechny Apple produkty jsem prodal. Jsem celkem spokojený, jenom to placení v obchodech byl pro mě dost sešup dolů.
Tohle umí i hodinky pro Android.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 25. 5. 2025 01:54

Věřím tomu. Teď mám období bez chytrých hodinek a hodně mi to vyhovuje.

Jinak podle posledního uvedeného článku Google zvažuje nebo testuje omezení i pro hodinky.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 25. 5. 2025 09:37

Má Google z plateb kartou přes mobil nějaký desátek?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka