Google Peněženka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 4. 3. 2022 17:12

Nemyslím Mirku že tvůj email do ČD to urychlil - bez tvého dotazu/reklamace by to nejspíš proběhlo úplně stejně. Prostě když tam mají transakce, které nelze spárovat s eShop obchodem, tak to systém vrátí. Tobě na reklamaci jen odpověděli jak to funguje technicky, ale pochybuji že by to v systému nějak urychlili. Ano teoreticky mohou tyto vratky trvat třeba až těch 14 dní, ale z praxe dobře víme (třeba z gbit Curve), že to bývá nejčastěji do tří pracovních dnů.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 3. 2022 18:17

Obdržel jsem e-mailem odpověď, v které je tabulka: čas vytvoření objednávky, číslo objednávky a jestli se vytvořil či nevytvořil doklad (jízdenka). Dále z výpisu z jejich banky dohledali, ke kterým objednávkám měli příjem a ze zaplacených objednávek, u nichž se nevytvořil doklad, provedli vratku.
Pastav údajně mohl dle ČD nastat z těchto důvodů:
"Uvedená situace může nastat z mnoha důvodů, jako je například nekvalitní internetové připojení, problém v komunikaci mezi platební bránou a bankou, na straně vydavatele karty, a podobně."
Nekvalitní internetové připojení a stranu vydavatele karty, pokud je tím myšlena vydávající banka (použity 2 karty od 2 bank) vetuji.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod peliculiar 22. 5. 2022 15:45

minarjo píše:Google pay je také platba kartou, si myslíš že u Twisto pracují hlupáci? :) Vliv to má na to, že není třeba danou kartu ukládat do brány Twista, tedy jednodušší platba (jako všude, kde Gpay lze použít, třeba Revolut).
milanBrno píše:Jestli platis GPay v mobilu nebo v PC je naprosto to same. Kliknes a mas zaplaceno...
A vyhodou je to, ze nemusis opisovat cisla z karty (jak jiz bylo receno).

... tak jsem asi objevil Ameriku ... Může mi někdo vysvětlit jak na PC pomocí Google Pay zaplatím?

Vím, že je aplikace v mobilu. Vím že karty jdou do Google Pay nastrkat i na PC, ale nějak mi uniká jak můžu jakékoliv platební bráně na PC říct, ať použije Google Pay. Poradíte mi prosím?
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod libol 22. 5. 2022 16:03

Když vybíráš platební metodu, tak jedna z možností může být GPay (takže platební bráně (pokud to umí) to řekneš úplně stejně, jak ji říkáš, že chceš platit kartou)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 5. 2022 21:30

@peliculiar:
Klíčem je tvůj Google účet (používaný v Android mobilu pro všechny služby Google), do kterého se karty přidané v mobilní Google pay appce přidávají. Pokud jsi tímto Google účtem přihlášený i ve svém webovém prohlížeči (ideálně Chrome tím, že je také od Google, ale klidně může být jiný), pak při volbě platby Google pay budeš mít na výběr z karet uložených v této službě od Google (a pokud v prohlížeči do Google účtu přihlášen nejsi, tak tě to k tomu vyzve). Služby Google lze zkrátka používat nejen ve tvém android mobilu (totéž platí pro další jako Google Disk, fotky Google, Google kalendář... vše je jak appka v mobilu, tak stránka v prohlížeči PC). No a zda daná webová brána umožňuje Google pay jako formu platby místo klasik zadání čísla karty, to je na jejím provozovateli, jak to s provozovatelem brány domluvil. Daný eshop to zkrátka v možnostech plateb buď má či nemá.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MP007 29. 6. 2022 09:26

Omlouvám se za triviální dotaz, jen si chci ověřit, jestli jsem informaci na supp. Google správně porozuměl. Dosud jsem v GoPay měl jedinou KK a nemusel to řešit, teď jsem přidal další 2 karty.

Ta původní se automaticky stává "výchozí plat. metodou". Pokud bych chtěl tuto výchozí změnit, vyberu jednoduše jinou a nastavím ji jako výchozí. A pokud nechci konkrétní platbu platit výchozí kartou, ale jednorázově jinou, tak postačí jen předmětnou kartu přesunout do prostřední polohy v zobrazení na displeji aplikace a přiložit mobil k terminálu nebo ji musím ještě ťuknutím otevřít nebo je možné obojí?
Děkuji předem a za potvrzení správnosti informace a zodpovězení závěrečného dotazu.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 29. 6. 2022 18:34

Možné je obojí.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 6. 2022 23:49

Přesně tak, pokud chceš platit tou kartou, kterou máš nastavenu jako výchozí, nemusíš vůbec appku Google pay otevírat, stačí mobil přiložit (klidně i zamčený jen s rozsvíceným displejem, až nad 500 Kč musí být i odemčený např. otiskem či gestem, toto zcela nahrazuje zadávání PINu karty) a je to. Google pay appku je třeba otevřít jen pro platbu jinou kartou než výchozí (tu zobrazit na displeji a pak přiložit - tj. není třeba detaily karty klepnutím otevírat, ale může být).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod peliculiar 1. 7. 2022 22:44

Děkuju za odpovědi. Co mě překvapuje je, že obsah Google Pay v mobilu a v prohlížeči není stejný - nechápu jak je to možné. Konkrétně v mobilu mám navíc Revolut kartu, v prohlížeči chybí a mám zato, že jsem se minulosti pokoušel v prohlížeči Revolut přidat ručně, přesto tam absentuje. Také mi v prohlížeči vždy píše ...
No activity yet
Once you start using Google Pay, you can keep track of all your purchases and other activity here
... a to jak po placení mobilem, tak i použitím GP na placení v prohlížeči.

Samozřejmě, že v prohlížeči i v mobilu používám stejný gůgl účet.

Tuším že i když jsem platil mobilem nad 500 Kč pomocí KK v Google Pay, tak jsem musel potvrzovat otiskem prstu v SB aplikaci MMB (snad si to vybavuju správně). To není zrovna dvakrát uživatelsky přívětivé ...
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 7. 2022 22:59

Taky mám rozdíl mezi appkou a webem GP. Jiné karty k výběru mám při placení mobilem v obchodech (na terminálu) a jiné mám při online nákupech.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 7. 2022 06:15

Aby byly karty v APP i na webu Gpay, je nutné je přidávat přímo přes APP Gpay, nikoliv přes funkci přidání karty do Gpay v IB, SB banky nebo v APP (Revolut, Curve, ...).
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod tx999 2. 7. 2022 06:56

Hlavne ne vsechny karty je mozne pouzit pro platby na terminalu. Ty se pak nezobrazuji v mobilni aplikaci.
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lenny__ 2. 7. 2022 11:26

Karty, kterými se dá platit přes google pay na webu (mimo android) se dají spravovat zde: https://pay.google.com/gp/w/u/0/home/paymentmethods
Lenny__
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 7. 2022 15:09

tx999 píše:Hlavne ne vsechny karty je mozne pouzit pro platby na terminalu. Ty se pak nezobrazuji v mobilni aplikaci.

Mám karet jak do mariáše, ale takovou, kterou nemohu platit na terminálu ještě nemám. Jaké karty to jsou?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 2. 7. 2022 15:31

tx999 píše:Hlavne ne vsechny karty je mozne pouzit pro platby na terminalu. Ty se pak nezobrazuji v mobilni aplikaci.

Já to mám obráceně, v appce mám na výběr 22 karet, které mohu použít pro platby na terminálu. Na webu GP se mi pak ale zobrazuje pouze 18 karet a tyto se mi nabízejí i při online platbách. Jinak internetové platby mám povolené na všech kartách.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka