Google Peněženka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hannys85 2. 7. 2022 17:51

Když platíte přes google pay na webu, tak lze nějak docílit, aby šli vidět náhledy karet ? Mám tam asi 15 karet a nepamatuju si dle koncovky (poslední 4 čísla), která je která..
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 4. 7. 2022 21:13

A proč si ty karty v GP nepřejmenuješ (nenastavíš u nich přezdívky)? Zobrazit náhledy karet při placení na webu nejde.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod stepano 9. 7. 2022 19:13

S Google Pay teprve začínám, nejde mi přidat mBank Svět karta. Je potřeba mít v telefonu SIMkartu s číslem registrovaným v bance? Rád bych používal Gpay na jiném telefonu, kde mám jinou SIMku. Jinak nevím, v čem je problém, kolečko se točí, a když se to dostane do stavu "ověřuji s bankou" tak to banka zatrhne
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 9. 7. 2022 19:24

Se koukni, jaké máš nastaveny transakční limity u karty.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod stepano 9. 7. 2022 19:47

Limity mám dostatečné, jen dodám, že se nejedná o platbu, ale zatím o pouhé přidání karty do GPay

edit: Tak už nic. Už se mi to povedlo. Byla asi nekompletně vyplněná adresa.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lafayette16 16. 7. 2022 09:05

Milos píše:A proč si ty karty v GP nepřejmenuješ (nenastavíš u nich přezdívky)? Zobrazit náhledy karet při placení na webu nejde.

Nefunguje mi přejmenování. Pokaždé to hodí něco jako "Jejda! Chyba!"
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod mareka 16. 7. 2022 10:42

Pokud nefunguje přejmenování karty - odebrat a navést kartu znova ALE přímo v aplikaci Google play.

Pokud je karta vložena přes aplikaci vydavatele karty, v Google play lze platit, ale některé funkce (přejmenování karty, dodatečná volba při při platbě apod není funkční).
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 16. 7. 2022 14:34

Tak to není, žádné takové pravidlo není, to byla u tebe jen náhoda. Kromě stravenkové karty, která logicky nejde přidat přes nějakou aplikaci, jsem vše přidal přes internet bankingy a vše mi funguje.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 7. 2022 17:03

Přesně tak, přidání karty do Google pay nepřímo, tedy přes API rozhraní appkou banky, nemusí být plnohodnotné. Ono asi hodně záleží i na tom, jak má konkrétní banka to přidání před jejich appku naprogramované. Ale kromě (občasné) nemožnosti platit takto přidanou kartou online bývá dalším omezením třeba to, že je takto přes appku banky přidaná karta často dostupná jen a pouze v appce Google Pay na daném mobilu, ne už na webu Google pay (pay.google.com) jinde, třeba v prohlížeči na počítači (při aktivním přihlášení do svého Google účtu), což opět komplikuje placení přes Google pay na eshopech mimo mobil. Prostě to má (může mít) svá omezení a já když jsem se s nimi setkal minimálně dvakrát, vždy už přidávám karty jedině přímo, tedy v appce Google Pay.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 18. 7. 2022 06:33

Potvrzuji, také mně chyběly některé karty přidané přes APP banky při placení na Internetu přes G-pay v internetovém prohlížeči na PC či NB.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lafayette16 19. 7. 2022 08:56

Nefunkční přejmenování je i u karet přidaných přímo v Google Pay.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 7. 2022 11:39

Stačí zkusit později/další den a jde to přejmenovat, vlastní zkušenost. Systém Gpay nejspíš nesmí být přetížený.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 21. 7. 2022 19:35

Aplikace Google Pay se mění na Peněženku Google https://www.lupa.cz/aktuality/aplikace- ... -jizdenky/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 21. 7. 2022 19:45

No tvl, dnes se mě z ikony GP stala skoro jak nějaká UK vlajka peněženky a z apky jsou pomalu vopruz omalovánky jak mBank ... :-( :-S :'(
Alfréd z hor
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka