Google Peněženka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Zedna1 27. 3. 2024 18:33

Zmena: nyni bude pri platbe pres Google Pay vzdy (i pro male castky) vyzadovano odemceni telefonu (otisk/PIN):
https://www.chip.cz/platite-s-telefonem ... e-prekvapi
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 3. 2024 18:58

Ani jsem netušil, že šlo nastavit placení bez odemčení telefonu.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 3. 2024 19:26

Vždy jsem platil s odemčeným telefonem - zapnutí vypnutého NFC, popřípadě změna výchozí karty, tedy předpokládám pro mě žádná změna.
Naposledy upravil MirekM. dne 27. 3. 2024 20:07, celkově upraveno 1
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod hyper9 27. 3. 2024 19:34

To už je takový trend dnešní doby, něco se vymyslí a pak se to zdůvodní bezpečností. Naposledy třeba absence IB u Partners banky.

Já mám všech 13 karet nahraných v hodinkách, vždycky si placení musím ručně aktivovat, a to mi svým způsobem vyhovuje, protože si díky tomu nezapomenu dělat optimalizace kvůli bonusům. ;-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 27. 3. 2024 20:03

Dosud to fungovalo takto:
- stacilo sice jen rozsvitit displej (neodemykat), ale pak to pri platbach nad 500Kc vyzadovalo PIN a nekdy/nahodne i u nizsich castek
- pokud se pred platbou telefon odemcel, pak to NIKDY (tedy ani u castek nad 500 Kc) nevyzadovalo PIN (a to ani v nahodnych/bezpecnostnich intervalech)

Takze pro ty, kteri byli i dosud zvykli pred platbou odemykat telefon (jistota ze nebude nutne zadavat PIN) zadna zmena.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hyper9 27. 3. 2024 20:08

Za mě jedinou volbou jsou hodinky. Musím zadat PIN jednou po nasazení hodinek na ruku. Pak už jsou všechny platby kartou bez PINu, bez ohledu na výši platby. To je luxusní.

Telefonem jsem neplatil snad nikdy.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 3. 2024 20:31

Tak to máš nějaké superhodinky, musím po kratší době PIN zadávat opakovaně, i když jsem hodinky nesundal z ruky, což mě síří při nevhodném dotyku pro zobrazení času, kdy se zobrazí druhá obrazovka - zadání PINu a musím čekat než zmizí, abych si pak zobrazil čas. Zedna měl stejné hodinky a stejně klel.:-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod dalich 27. 3. 2024 21:09

hyper9 píše:Za mě jedinou volbou jsou hodinky. Musím zadat PIN jednou po nasazení hodinek na ruku. Pak už jsou všechny platby kartou bez PINu, bez ohledu na výši platby. To je luxusní.

Telefonem jsem neplatil snad nikdy.

A co máte za hodinky?

Já já mám dvoje.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro
Mám v nich všechny karty (25+), ale mají svoji hlavu. Vyžadují PIN náhodně, což je OK, on to zobrazí i terminál, ale poté spadnou do nějakého mezirežimu, kdy terminálu už nesdělí, že PIN byl zadán. Jedna takováto transakce klidně 2 minuty, než se terminál a hodinky domluví.

Občas to z úcty k ostatním platícím nedám a raději vytáhnu mobil.

Fitbit Sense 2
Tyto už mají Google Peněženku, ale dostanu do ní jen 8 karet. Chovají se jako Fitbit Pay. Při nasazení zadám PIN a pak už jej po mně nechtějí až do odepnutí z ruky, nebo po 24 hodinách. Velmi spolehlivé a pohodlné.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 3. 2024 21:41

Já mám Garminy Vivoactive 3 a tam taky stačí zadat PIN po nasazení jednou, ale musím na hodinkách v menu, což je dlouhý stisk tlačítka, vybrat symbol karty a pak případně vybrat kartu. A pak kroutit ruku k terminálu. Takže většinou platím mobilem.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod taylor729 27. 3. 2024 23:00

Taky jsem si všiml před necelými dvěmi týdny, že je potřeba odemknout na každou platbu. Nejdřív jsem myslel že je to nějaká dočasná anomálie, ale vypadá to jako trvalá změna. Dokonce se mi stalo že i při předem odemknutém telefonu to chce platbu potvrdit otiskem prstu.
Docela otrava, hlavně jsem narazil na terminal, který misto aby čekal na druhé přiložení po potvrzení otiskem, to vzdal a platbu zrušil.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 3. 2024 23:15

Jo, když dělám řadu drobných plateb po sobě na skenerové kase v Kauflandu (5x Air, 3x UCB...) tak to chce i při otevřeném Pay potvrzení otiskem po pár platbách.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod hannys85 28. 3. 2024 09:20

Kdyby jen při zamčeném telefonu, tak se to dá. Za poslední týden to po mě při platbě kartou chtělo i při odečeném telefonu a přímo i u spuštěné aplikace google pay s nastavenou kartou několikrát platbu potvrdit (byly to platby za cca 100-300 Kč). Takže dost dobrá zdržovačka u terminálu :grr:
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 28. 3. 2024 11:02

dalich píše:A co máte za hodinky?

Původně jsem to nechtěl psát, se svými Apple Watch jsem off-topic v této diskuzi. Ta jednodenní výdrž hodinek byla věc, kterou jsem dlouho musel strpět, no s novým modelem Ultra už je to výrazně lepší a jsem za to rád. Práce s kartami je tu výborná, aby ne, když Apple inkasuje tučné poplatky od bank.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 31. 3. 2024 02:41

Zedna1 píše:Zmena: nyni bude pri platbe pres Google Pay vzdy (i pro male castky) vyzadovano odemceni telefonu (otisk/PIN):
https://www.chip.cz/platite-s-telefonem ... e-prekvapi

V tomto clanku je k tomu o trochu vic detailu:
https://mobilmania.zive.cz/clanky/neni- ... fault.aspx
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod myšpulín 31. 3. 2024 07:36

Zajímavé, já třeba v Tescu telefonem skenuji zboží, pokud chci i uplatnit nějaké kupóny musím k samoobslužné pokladně a platím kartou, telefon mám tak odemčený x minut.
myšpulín
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka