@Miloš a @Rop:
Došlo trochu k nedorozumění a omlouvám se. Oba máte jistě pravdu, že dnes už to placení Google zpřísnil, já ale nenapsal to hlavní - a sice, že mám vypnuté automatické aktualizace aplikací od doby, co mě jedna nepovedená aktualizace pěkně vypekla (někdy je prostě lepší s novými aktualizacemi nespěchat). Je to už více jak dva roky, nevím přesně, co Google vydal aktualizaci své appky Google klávesnice, a to tak "šikovnou", že kdykoliv při pokusu o vyvolání klávesnice pak její appka padala

a nešlo tak nic napsat. Sice to Google do jednoho dne opravil, ale postihlo to tehdy dost značek mobilů na světě, které měly automatické aktualizace zapnuté (cca den byly tyto mobily nepoužitelné na psaní).
Takže pokud píšete, že už od září tato novinka je, je vidět, že jsem ruční aktualizace už dlouho nedělal

. Ale nevadí mi, že to pak bude jak píšete, protože snímač otisku prstů mám přímo v tom bočním tlačítku, takže u mě rozdíl mezi rozsvícením a odemčením je celkem malý (důsledné přiložení toho správného prstu).