Účet v Nemecku

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod alfas123 18. 4. 2020 12:54

Mali by ste niekto nejaké tipy ohľadom slušnej banky, kde si založiť účet pokiaľ možno bez poplatkov, ako to býva zvykom v CR?
Na škodu by nebolo ani jej účasť v SCT Inst
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod meme1255 18. 4. 2020 15:00

Proč v Německu? Kvůli čemu, co je od něj třeba?
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomas999 18. 4. 2020 15:44

N26?
Tomas999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 18. 4. 2020 16:22

Čo som pozeral, tak N26 nedáva EC karty, alebo sa mýlim?
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Delitzsch 18. 4. 2020 16:39

N26 poskytuje kartu Mastercard Debit. Klienti v Německu, Rakousku a Holandsku si mohou dodatečně požádat o Maestro, která ale nepodporuje německý národní systém Girocard (původní EC).
Je třeba zvážit, jestli skutečně potřebujete kartu fungující v systému Girocard. Většina obchodníků podporuje již MC/VISA. Girocard je potřeba už jen v nejmenších obchodech, trafikách, kioskách, barech, ve veřejné dopravě apod.
Jinak v Německu kromě čistě internetových bank není obvyklé mít účet bez poplatků...
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 18. 4. 2020 17:00

Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod yolo69 3. 9. 2023 08:24

Ahoj, mate ucet ci zkusenost s nemeckymi bankami?

-- 3. 9. 2023 09:31 --

Osobne mam dobrou dlouhodobou zkusenost s ING DiBa. Nedavno jsem si zalozil ucet u DKB (kvuli sporeni).
yolo69
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .void 3. 9. 2023 08:34

Nemusíš mít u obou bank německou adresu?
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yolo69 3. 9. 2023 08:39

Myslim, ze ano. Take jsem musel pouzit nemecko cislo a poslat snad i vyplatni pasku.
yolo69
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .void 3. 9. 2023 09:28

Pokud na takový účet běžně Čech bez pobytu v Německu nedosáhne (a to ani kdyby lhal, jak v případě N26), tak tady moc odpovědí nedostaneš.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 9. 2023 09:51

vstřcná k Čechům je VR Bank Zittau. Ale není zadarmo
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod doonio 3. 9. 2023 14:23

.void píše:Pokud na takový účet běžně Čech bez pobytu v Německu nedosáhne (a to ani kdyby lhal, jak v případě N26), tak tady moc odpovědí nedostaneš.

Asi tak, používám N26, a nemůžu si ji vynachválit, ale vyloženě pro čechy s CZ adresou to není realizovatelné.
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frelichl 3. 9. 2023 23:28

https://www.ostsaechsische-sparkasse-dr ... stref=hnav

3.9 eur mesicne vcetne Maestro karty, melo by to jit zalozit i ceskou adresou
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P_H_ 4. 9. 2023 17:13

Poplatek za vedení online účtu (tedy s vysokými poplatky nejen za operace na pobočce, ale i na samoobslužném terminálu), tak dejme tomu, ale zpoplatněné push notifikace? Podobně v propočtu 12 korun za okamžitý převod v IB.
Holt v Česku nemáme důvod si stěžovat na poplatkovou politiku. Kéž by byl takový konkurenční tlak i v jiných odvětvích :)
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod .void 4. 9. 2023 17:34

Ani v Německu to není až tak špatné, jen musíš jít do normální banky jako je třeba Commerzbank nebo ING DiBa, a ne Sparkasse.
.void
Mírně pokročilý