Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 13. 2. 2015 17:14

myslím, že by se chtělo trochu zamyslet nad tím, jaký význam má slovo bonus
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 13. 2. 2015 17:24

Akciový Klokan: ano při domluvě, jenže pochybuji o tom, že tato dohoda lze sjednat i dnes a komukoliv.. Takže široko-daleko nejvýhodnější účet je pro pár vyvolených..:-) A darovanému koni bohužel v tomto případě na zuby hledím, protože se jednalo o finanční bonus a většina z nás by si kdejaký bankovní produkt nezakládala, kdyby se za tím neschovával nějaký ten bonus.. Ani ty bys nevyužíval komplet konto, kdyby nebyl s bonusovou cenou za vedení ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 13. 2. 2015 17:35

To pleteš hrušky a jabka. Já mám bonus a ten produkt využívám. Ty chceš jen ten bonus. Nemám nic proti Patrikově "vyzobávání rozinek", ale toto už mě fakt připadá moc. Na druhou stranu tě chápu. Chceš co nejrychleji fasovat bonus, zrušit a čekat na novou rybu.
Jinak mám ve svém okolí asi 7 lidí s RB účtem a všichni komplet zdarma dostali. Možná jsme výjimka. Ano, já jsem ho před rokem a něco dostal na rok, teď na dva roky, kolega co s ním sedím v práci dostal "na doživotí". Neřeším bankomaty, neřeším vklad EUR v hotovosti na účet, neřeším multiměnovou kartu, neřeším dostupnost poboček, neřeším celkem pěkný mobilní IB, neřeším papírování a vyplňování kolonek o příjmech a zaměstnání u nabízených (předschválených) produktů..... až toto vše zase budou chtít zaplatit a nebude možná domluva tak to třeba zruším.
Doposud (asi poslední 4 roky) jsem jako hlavní účet měl GE Gratis, pomalu se přesouvám opět k RB.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 13. 2. 2015 18:26

Tak na domluvy bych právě nespoléhal u banky, která nadodrží ani psané podmínky. V duvnu nastoupí na post generálního ředitele nový člověk, tak to může být i konec všem domluvám... Jinak já mám veden Komplet sice v nějakém zvýhodněném režimu za 89 Kč poté, co mi skončí rok zdarma, ale ani tolik bych za něj nebyl ochoten dát.

Neříkám, že komplet konto je špatná nabídka, ale tyto všechny výhody mám zhruba napasované i na Citibank at Work, ale taky si z něho nesednu - prostě vždy se bohužel najde něco, kvůli čemu musím použít konkurenci, a to není výtka, pouze fakt.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 13. 2. 2015 20:38

Klokane nevidím rozdíl mezi mým chováním a Patrikovým :-)) prostě KK Easy je tak nezajímavý produkt, že se na nic než vybrání bonusu a zrušení, použít nedá :-)) Neberu ti, že jsi celou rakouskou kampeličkou ohromen, ale mě už 2x zklamala a mám na banku jiný názor..
Mimochodem bonus je zatím pouze v systémech, bude zaúčtován až s výpisem..pokud strčíte KK do ATM, tak se litr nikde neobjeví..Jinak ten jsem dneska vybral útratou v Globuse s následným vrácením zboží a pokud by se banka rozhodla bonus nepřipočíst, tak, ať nepočítají, že ho ze mě dostanou ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 13. 2. 2015 21:37

Asi si stále nerozumíme :-) Já nejsem ohromen, jen tvrdím že je to za podmínek nula za vedení kompletu širokodaleko nejvýhodnější účet. To já když jsem skutečně nad něčím ohromen tak reaguji úplně jinak :D
Jinak jsi z nabídky KK vybral skutečně tu nejméně zajímavou. Myslel jsem, že se bavíme aspoň o Style KK.
To že se k bonusu dostaneš až s vyúčtováním, to je asi normal.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 14. 2. 2015 01:51

KK Style jsem měl minule, ta za něco opravdu stála :-) Rád jsem jí využíval mimo ČR, kdy kurzy byly nejlepší a jestli vracela tenkrát 1% nebo 2% nehrálo zase takovou roli.. Dneska ani ta Style díky zhoršení kurzů není nic moc a Ge nabízí mnohem lepší bonusy za využívání KK.. Aktuálně od září využívám 5% při tankování a v supermarketech a 6% v Globuse..Když se vrátíme k tomu vyzobávání bonusů, ani jednou jsem neměl potřebu obrat GE o celé pětikilo za měsíc, ale nakupuji pouze co potřebuji ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod S-Tony 14. 2. 2015 07:48

Jinak jsem k RB utekl před 4 měsíc na nabídku ekonto zdarma.
Účet aktivně používám. A opravdu jsem za 4 měsíce neplatil ani korunu na poplatcích. A to využívám všechny možné typy operací. Trvalé platby, inkasa, kreditní kartu se Sphere (kterou samozřejmě na konci měsíce dorovnávám), výběry kde chci u konkurenčních bankomatů, on-line bankovnictví.
No pokud tuto nabídku "zdarma" zruší, tak jdu samozřejmě jinam, kde to zdarma bude pořád.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 14. 2. 2015 07:48

Jinak jsem k RB utekl před 4 měsíc na nabídku ekonto zdarma.
Účet aktivně používám. A opravdu jsem za 4 měsíce neplatil ani korunu na poplatcích. A to využívám všechny možné typy operací. Trvalé platby, inkasa, kreditní kartu se Sphere (kterou samozřejmě na konci měsíce dorovnávám), výběry kde chci u konkurenčních bankomatů, on-line bankovnictví.
No pokud tuto nabídku "zdarma" zruší, tak jdu samozřejmě jinam, kde to zdarma bude pořád.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fikyyCZ 23. 2. 2015 19:25

za jak dlouho vam v ib naskocil predschvaleny kontokorent od zalozeni? kreditka?
Drive jsem tu byl pod nickem Fikyyy
fikyyCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 23. 2. 2015 20:27

To jejich prehistorické IB i něco takového umožňuje jako předschválené nabídky?
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 23. 2. 2015 20:53

ano umožňuje dokonce je to hned vidět na úvodní obrazovce
předschválené nabídky chodí i do mobilního IB, které považuji za nejlepší vůbec
víceméně začátkem každého měsíce zpětně, u RB se pro bonitu počítá zejména obrat na účtu
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 23. 2. 2015 21:16

Hm, mně RB tuším asi dvakrát poslala nabídku na spotřebák akorát dopisem na kvalitním křídovém papíru gramáže 150 g/m2, když jsem měl jenom kreditku Style, ale to zrovna nebylo nic zajímavého, úroková sazba směšná (vysoká) - snad i tou dobou na jejich webu na kalkulačce vycházela nižší. A nyní jsem do IB ani smartbankingu nabídku žádnou ještě nedostal - to mám sice eKonto ještě jen od listopadu, neplánoval jsem ho využívat vůbec, takže zůstatek mám minimální, ale několik desítek tisíc tam za měsíc proteče (splácím třeba odsud KK Cetelem, protože taky mají účty v RB)...

Jinak dnes jsem opět při jiné příležitosti reklamoval nepřipsání bonusu na KK, takže nyní by se k tomu už snad aspoň měli vyjádřit, jsem zvědavý, kdy bonus přijde.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 23. 2. 2015 21:47

já neříkám, že ty nabídky jsou zajímavé, ale chodí :D
stačí zavolat bankéři a nabídne o polovinu zajímavější percentuelní nabídku
jak je to konkrétně s KK nevím, měl jsem dřív KK než účet, ale záleží na obratu
ke Stylu Ti ani jinak než na papíru příjít nemohla když k ní není IB
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 23. 2. 2015 23:32

Tak já nabídky k životu ani nepotřebuji - tehdy opravdu se nemuseli ani podbízet a ušetřili by na tisku a poštovném (a místo toho mohli raději někumu neúčtovat poplatek za jejich služby). I když si nedovedu představit, že když standardní sazba je třeba u jejich spotřebáku 10,9 % p.a., že by bankéř z toho vykouzlil třeba 5,9 % p.a....

Jinak docela přemýšlím nad aktuálním promo spotřebákem s bonusem u něhož říkají, že bude naposled - vlastně na pobočce jsem měl i takový neoficiální propočet, u něhož by navýšení za 5 let u 250 tisíc Kč dělalo cca. 17 tisíc Kč po odečtení bonusu s využitím slevy za kodex mobility, což mi nepřijde úplně nezajímavé (to se vrátí i za 2 roky pokud bych to šoupnul k Sberbank CZ na Spoření na budoucnost na 10 let), ale uvidím v průběhu března, zatím mám u RB stejně nevyřešených pár věcí, jako ten bonus na kreditce a pod., takže uvidím, jak budu spokojen s vyřízením.
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka