Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mikka1 11. 10. 2016 18:04

drkarel píše:Ano. V zásadě i výběrech. Ty víš, že to někde je napsáno?

Ve vyberech i odchozich platbach problem je, jedna se o penize ditete a banky maji urcity limit, ktery nikde nepisi a je na jejich vykladu.
A nekde (treba CS) jsou omezeny i prijmy. A na limity karet jsou taky skoupi.
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 10. 2016 19:57

Díky, Fio mne nezajímá. :-) Jde mi konkrétně o bordelbanku RB. Já se nedivím, že limity jsou. Naopak jsem to tušil a hned při zakládání jsem se ptal a odpověď byla negativní - žádná omezení. A teď už měsíc hledají odpověď na odborném pracovišti. :-) Jaké jsou, to nikdo moc neví, hovoří se o 25000,-/týden, ale ještě možná záleží na věku dítěte - nad a pod 15 let. Osobně se mi u starší dcery (nad 15) podařilo 25k vybrat na pokladně, 25k odeslat při autorizaci mnou, 25k při autorizaci dcerou + vybrat limit kartou. (Taky nikdo neví, jak se můžou měnit limity na kartě - na pobočce to nejde, v IB taky ne.) Žádný zákon jim podle mne nic přesně nenakazuje. Jedná se nejspíš o nový občanský zákoník, který nejspíš obecně hovoří o "běžných výdajích" nebo tak něco a jednotlivé banky si určili nějaký svůj význam ve výši desítek tisíc (řekněme kolem 30k). Ale všude jinde to bylo někde napsáno a bez problémů sděleno. A podle mně by to někde napsáno být mělo (v propagačních materiálech a ve smlouvě či podmínkách).

Navíc je také zajímavé, že mezi vlastními účty ze spořáku na BÚ šlo více než 140k, ale zpátky už ne.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Mikka1 11. 10. 2016 20:14

Presna cisla obvykle nikde nejsou a banky a jejich ruzni pracovnici uvadi ruzna, KB i CS nejcasteji 10 000, tak se ani nedivim, ze vic nez 75 000 se jim zdalo moc a nevi co dal...
Zato se divim, proc na uctech deti mas tolik penez a jak chces oduvodnit jejich vyuziti ve prospech ditete. Kdyz jim to vysvetlis, tak ti ty penize uvolni, neni prece rozhodujici vyse, ale ucel, treba poslat to na stavebko ditete problem nebude :-) ale to asi nechces. Oni maj proste obavu, ze ty penize chces detem sebrat a musi tomu branit. A probrali se dost pozde IMHO.
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 10. 2016 20:22

Mikka, prosím, nepleť se do našeho hospodaření s penězi. V KB jsem limity bez problémů zjistil. Ono máš také povinnost s nimi dobře hospodařit, k čemuž prostě potřebuješ ty peníze převádět. A proč bych nechtěl stavebko? To, samozřejmě, mají. Ono asi žiješ ještě v době, kdy byl potřeba souhlas opatrovnického soudu, že? Ale ani to by nebyl problém. Jsi vůbec rodič? Ve prospěch dítěte využiji daleko více peněz. A banky tu rozhodně nejsou od toho, aby mne hlídali, a nemají k tomu žádné povolení. Věřím, že u soudu bych ty jejich limity roztrhal. Ony si jen alibisticky hlídají vlastní prdeI. (Žaloba ze strany bývalých dětí.)

Ale hlavně jsi vůbec nepochopila problém - Nejde mi o to, že limity existují. Řekněme, že to je v zásadě i v pořádku. Jde o to, že RB jako jediná (co jsem využil) limity nemá nikde uvedeny a nikdo je jistě neví, ačkoliv jsou zjevně nastaveny.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Mikka1 11. 10. 2016 20:50

Nechtela jsem se te nijak dotknout, jen vysvetlit...
Jestli jsi mi schopen dat odkaz na limity detskeho uctu KB, prosim udelej to... mam jinou informaci ohledne limitu od pracovnika banky a z telefonu. Dekuji.
Opatrovnicky soud s tim nema co delat, to ze penize na uctech deti jsou jejich platilo i predtim, nez stavebni sporitelny zacaly souhlasy soudu vyzadovat (u rozvedenych je vyzadovaly vzdy) a totez platilo a plati pro jakekoliv ucty, jen to nikdo moc neresil.
Se stavebkem jsem to myslela tak, ze banka by nejspis nemela problem tam poslat jakoukoliv castku, kdyby bylo na jmeno ditete, coz je podle me v poradku. Takze celkem chapu, ze banka nema explicitni limit, ale monitoruje vetsi pohyby.

-- 11. 10. 2016 20:53 --

fremantle píše:Klidně bych to zkusil už po tom půl roce, vždyť co - když nenabídnou (ale nemyslím, že si to budou porovnávat s přesnými daty, do kdy máš vedení zdarma, kdoví), tak to zkusíš na konci roku...

Dekuji, zkusim, treba se konecne toho uctu dockam :-) mne se ty jeho parametry moc libi, jen platit za to 130 mes. se mi nechce.
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 10. 2016 21:23

Dobrý. Nic mi už hlavně nevysvětluj. Myslím, že se v tom dostatečně orientuji. Banka nerozlišuje účet příjemce, limity jsou nastaveny natvrdo. Spíš to vypadá, že nechápeš nic, ale to je už jedno. Hlavně to už neřeš.
KB nepoužíváme již delší dobu, takže si to nepamatuji, ale neměl jsem s výběrem žádný problém, ale taky tam nebylo víc, než 30 tisíc. Maximální limity karty měli jasně uvedeny už v popisu produktu (nejspíš 4k týdně).

-- 11. 10. 2016 21:37 --

Btw, vše je důsledkem § 461 OZ:
§ 461
(1) Spravuje-li zákonný zástupce nebo opatrovník jmění zastoupeného, náleží mu běžná správa takového jmění. Nejedná-li se o běžnou záležitost, vyžaduje se k naložení se jměním zastoupeného schválení soudu.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Mikka1 11. 10. 2016 23:56

Volila bych jina slova.
Na mou otazku jsi neodpovedel - mela KB nekde napsane limity pro vybery a jine transakce?
Ano na karte maji max. 4000 tyden a to ti bankomat da. Ale kolik vydaji na pobocce, to uz jsem nikde nenasla. Ani u jine banky jsem ten limit nenasla. Tim netvrdim, ze neexistuji. Jen ze mi limity neprijdou logicke a az tak moc bych si s temi ucty nezahravala. Takze asi tak...
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 10. 2016 07:21

Tak Ty si vol, co chceš a koho chceš a tuto volbu nechte, madam, laskavě i mně.
Kartové ano, transakční jsem věděl, takže je buď museli mít někde napsané, nebo mi je někdo sdělil (to je pravděpodobnější). Dobře, je možné, že nevěděli přesně, ale konto stejně nebylo využitelné pro víc než 30 tisíc, takže mi jejich nepřesná informace stačila. Jednoduše jsem dopředu věděl, jak mohu s prostředky na dětských kontech naložit, až se mi např. nebudou zdát úroky. Totéž jsem věděl u ČSOB, UCB a GE (ale všude bylo rámcově jen 25-30k). Jinde jsem s dětskými/studentskými konty do styku nepřišel.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod x-bat 12. 10. 2016 08:37

Tak mi, jakožto "koupenému" zákazníkovi Raifky (z Citibank), přišla poštou nabídka na Rychlou půjčku - 400tis., délka splácení 10 let, vyřízení do 24h, úrok 15,9%, splatná částka 801tis.
To je u této banky v dnešní době standard? :D Jsem to ověřil z jejich kalkulátorem na webu a rozumím, co pro RB znamená "úroková sazba od 7,9%".
x-bat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 12. 10. 2016 11:02

x-bat : no nevím zda je to u "této" banky standard :-) ale řekl bych, že je to standard u všech bank. Prakticky každý měsíc dostávám předschválené půjčky od KB, RB, AB, EQUA,... pokaždé je tam jiná sazba a pokaždé nedosahuje toho, co se prezentuje "již od"

drkarel : v klidu, ona ti chce jen pomoci :D
Jinak já když jsem zakládal účet student u RB pro syna, tak jsem byl na maximální limity pro karty a spol. upozorněn a následně dotázán zda je chci snížit a případně na jakou částku. U tvého zakládání účtu jsem nebyl, takže se k tomu dál nejde vyjádřit. :D
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 10. 2016 11:51

Jo, do hrobu. :D Měla by svoji snahu napřít jiným směrem, potřebných je spousta. :-)

Tak to je zajímavý, protože jsem ten problém řešil při zakládání, pak teď na jiné pobočce, všichni volali někam a nic jsem se nedozvěděl a teď mi to už přes měsíc nejsou schopni odpovědět ani po mailu. Tak nevím, asi bych je měl upozornit na onu (Tvou) pracovnici, která je zřejmě jediná, kdo to ví. :-)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 12. 10. 2016 12:03

drkarel : jo jo, všichni to dělají špatně :D
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 12. 10. 2016 17:24

Přišla vám také nabídka na eKonto Smart s možností volby čísla ?
K tomu nabízí ZDARMA sjednání a vedení účtu, ZDARMA výběry z bankomatů všech bank ČR, ZDARMA neomezený počet tuzemských el. plateb. při aktivním využívání. Taky koukám, že někdo má dispozici databázi Citi klientů s telefonem, už mi volala naháněčka (kdbyby byla alespoň nahá) na změnu zdr.poj. před koncem roku.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod osobne2 12. 10. 2016 17:28

Ne me nic nenabidli.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod DrumSession 12. 10. 2016 17:35

...při aktivním využívání - jinak je to bratru za 99,- CZK/měsíčně.
Poslali mi dopis.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka