Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 20. 3. 2021 15:24

No asi kdo si počká, ten se (možná) dočká :D , nechávám tomu volný průběh, sám se nikde aktivně hlásit nebudu. Maximálně ING účet v srpnu, nebo kdy zanikne a účet v RB mít nebudu. Pro mě je to víceméně i test, zda Equa zrušit rovnou hned teď, nebo to nechat být a projít procesem pohlcení :-)
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 20. 3. 2021 15:32

Já si s ING počkám taky a v nejhorším to nechám vyhnít. Equu jsem tento týden zrušil, to jde aspoň jednoduše (zavolat, pošlou formulář, podesat, hotovo).
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod sniper76 21. 3. 2021 07:09

Tak já s RB nikdy nic neměl a tento týden jsem to přes mobil založil. Přišel mi mail s odkazem, nafotil jsem občanku a řidičák a trvalo to celé 5-10min. Nikdo z RB mi nevolal. Převod peněz z ing začátkem dubna.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 3. 2021 09:30

Ale oni ti tu ING výhodu musejí u založeného RB účtu přece nastavit, nebude automaticky u všech nově založených. Proto pokud jsi je "obešel" tím, že jsi spěchal a založil si Chytrý účet už teď sám, aniž bys od RB byl po udělení ING souhlasu kontaktován, tak raději sám kontaktuj RB infolinku, ať ti ten nově založený účet do ING akce/odměny přiřadí. Jinak bys ho klidně mohl mít bez 1% úroku i bez 500 Kč odměny.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod sniper76 21. 3. 2021 12:05

Znovu:
Dostal jsem mail od RB s výzvou k dokončení převodu z ING.
Dokončení převodu znamená založení účtu. K tomu doklady.
V Mailu výslovně zmiňují 500 Kč a 1% na rok.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 3. 2021 15:41

Pak ok, z tvé zprávy to nebylo jasné (mail s odkazem jsi mohl myslet v procesu tvého zakládání účtu nezávislého na ING, ne tu výzvu z RB cílenou na klienty ING). Zde je totiž dost horlivých, co to chtěli řešit brzy (před výzvou z RB) a ti by mohli pak mít zbytečné komplikace.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Já Osobně 22. 3. 2021 11:45

DrumSession píše:...ber bonus litr jako nový kiloš přes ušetřeno a půllitr za převoz (v nejhorším se "nekvalifikuješ" na podpis při předčasném převodu), k tomu std. úročení...

:hm Pochopil jsem to správně, že můžu inkasovat 1000 od Ušetřeno (přes ně se musí založit účet jen telefonicky? Mají dvě možnosti, ale pak píšou o telefonu...) a poté v RB požádat o propojení akce ING s tímhle novým účtem a inkasovat 500 a úrok 1% na peníze převedené z ING?
Já Osobně
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Linda z Rb 22. 3. 2021 14:39

Dobrý den všem,
zaznamenali jsme některé nejasnosti a Vaše dotazy. Rádi odpovíme.

1. V případě, že máte u RB účet, budou se Vám úročit všechny vklady poslané z ING do 31.8.2021 nabídnutou sazbou.

Příklad: Jestliže si pošlete z ING 100.000,- Kč ve čtyřech platbách na účet v RB, bude se Vám úročit částka 100.000,- Kč. Jestliže si poté např. 20.000,- Kč vyberete, bude se úročit aktuální zůstatek tedy 80.000,- Kč. V případě, že Vám pak přijdou peníze z jiné banky zase na BU u RB, úročíme Vám zpět plnou částku ale jen do výše příchozích plateb z ING. Tedy jestliže máte na účtu 80.000,- Kč a přijde Vám 50.000,- Kč z jiné banky, budeme Vám úročit částku 100.000,- Kč.

2. Nabídku bonusu 500,- uvidíte jak v IB tak i v SPB.

3. Po připsání peněz na běžný účet u RB je 1% p.a. vidět v detailu účtu. V případě, že máte převedenou vyšší částku než 300.000,-, využíváte tedy i úročení 0,2% p.a., uvidíte v detailu účtu průměr úročení.

Hezký den. Linka z Raiffeisenbank
Linda z Rb
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Kamča 22. 3. 2021 14:56

A jak to bude s úročením , pokud zatím u RB účet nemám? Na facebooku jsem dostala zprávu z banky, že se bude úročit zůstatek do 300 tis. bez ohledu na to, odkud bude poslán.
Kamča
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tatoch 22. 3. 2021 15:09

aniž by mi někdo z RB volal nebo psal ohledně přechodu z ING tak mi dnes přišla SMSka...

Vazeny kliente, bonus 500 Kc k Vasim usporam je pripraven k vyzvednuti
v mobilnim nebo internetovem bankovnictvi. Vase Raiffeisenbank
.

tak jsem ho vyzvednul... :-) a tím pádem tam asi můžu už poslat peníze z ING a nečekat na mail nebo telefon z RB.... tedy předpokládám
tatoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sabai 22. 3. 2021 16:22

Už jsem také obdržel bonus 500 Kč, ale na běžném účtu v RB mi pořád v detailu účtu svítí kreditní úrok 0 %. Je to proto, že jsem z ING zatím jsem převedl jen pár haléřů k otestování? Bude sazba 1 % zobrazena, až z ING převedu 300 tisíc? Nebo mám čekat, až se tam objeví 1 % a pak teprve peníze převést?
sabai
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 3. 2021 21:54

@sabai:
V RB (na spořícím účtu, kde jsem využil před nějakou dobou akci na úrok 3%) to vždy zobrazovalo reálný úrok, aktualizovaný typicky přes noc (možná někdy i rychleji) vždy přesně pro daný zůstatek, a zde na běžném to nejspíš zobrazují stejně.
Tedy pokud jsi (příklad) na RB běžném účtu už měl 1000 Kč a z ING jsi tam převedl jen 5 Kč, pak se nediv že tam svítí úrok nula, protože úročeno sazbou 1% je jen těch 5 Kč z celkového zůstatku 1005 Kč, což po zaokrouhlení je 0%.
Až budeš mít na BÚ z ING třeba těch 300000 Kč jak píšeš a mimo ING tam dřív bylo (jako příklad) třeba 1000 Kč, tak už úrok bude 1% z 300 tisíc při stavu účtu 301 tisíc, tedy 0,997% z celku, což po zaokrouhlení systém zobrazí jako 1%. No a když bys tam měl na tom BÚ víc peněz co nejsou z ING, tak to bude úměrně tomu ukazovat pod 1%. Vycházím tedy ze situace, že to bude u BÚ zobrazovat úrok stejně jako u SÚ (tedy dynamicky, skutečný úrok dle aktuálního zůstatku a limitů úročení).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 23. 3. 2021 11:45

Já Osobně píše:(...účet jen telefonicky? Mají dvě možnosti, ale pak píšou o telefonu...)

OT - Nejvrpe vylpiníš koktaní újade a asi za 20-30 min sami zalovají a zybekt je na dolepěnění po tlf. Ohne guarantee.
Sípše se poviďuji, porč ot neveudlela pířo od zojdre Minda z Rb PIVo užitelka ?
Tde eště jak ten limit s malou částkou na x-krát posláni?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 23. 3. 2021 13:27

Buben bumbal? :D
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 23. 3. 2021 13:40

Ráno? Neblázni, ani náhodou... 8-D
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka