od minarjo 30. 8. 2021 09:29
Musím dát za pravdu @qwertz375 v tom, že konkrétní problémy je třeba rozhodně zaslat bance, ať jde o jakoukoliv! Zde na fóru o nich můžeme diskutovat proto, aby bylo jasné zda jsou ojedinělé či častější, ale určitě ne proto, aby dle info odsud to banka mohla opravit.
Sám mám z posledních pár let zkušenosti tři: jednu chybu jsem hlásil podpoře ČSOB (chyba v IB Poštovní spořitelny po jedné z aktualizací), druhou Air Bank (tam se to týkalo chyby v appce) a třetí Sberbank (několik chyb zobrazení v nové verzi jejich IB i appky). A opravdu mě v tu chvíli nezajímalo, zda danou chybu má 0,01 nebo 100% uživatelů daného online kanálu. Ve všech případech na základě mého hlášení se screenshoty, mou identifikací, časy atd. byla chyba napravena. Prostě je třeba to hlásit, jinak nikdo nemůže počítat, že se korekce chyby dočká. Fakt jakákoliv banka nemůže tušit, že se v IB/SB něco někomu někdy zobrazuje špatně, nebo se neaktivuje třeba ten režim okamžitých plateb atd. (nejde o chybové hlášení, jen se neaktualizuje formulář příkazu k úhradě na základě kódu banky), zvlášť když to může zlobit jen u pár instalací dané appky, na konkrétním telefonu či modelu telefonu. Banka může vědět jen to, když by někde vyskočila klientovi chybová hláška třeba při pokusu o přihlášení či odeslání nějakého formuláře. Ale když jen appka neaktualizuje na základě kódu banky formulář tak, aby byl pro okamžité platby, tak to není chyba globální, ale jen místně lokální v danou chvíli u klienta. Mně se to třeba u RB nestalo snad nikdy. Ale pokud by se to stalo, nemám problém screeny a popis problému bance zaslat a AŽ PAK o tom diskutovat zde na fóru, zda je to jen u mě nebo někdy i u jiných. Nesouhlasím ani s tím co dál píše @frelichl, že by banky pro hlášení chyb neměly komunikační kanály. Většina má email na technický helpdesk přímo v kontaktech na webu či přímo v appce, pokud by ne, tak stačí poslat na obecný e-mail banky a oni to technickému předají.