Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 1. 9. 2021 14:28

Ta vysvětlující SMS mi před chvilkou taky přišla. Je to od RB solidní, že se ke své chybě takto postavili, všem "klikačům" bonus vyplatili podruhé a ve výsledku vše formou SMS i vysvětlili.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 1. 9. 2021 14:30

Tak sms právě přišla také, takže nic nestrhnou zpět jako omyl :-D . Z pohledu klienta to RB vyřešila maximálně proklientsky a postavila se k tomu (byť po nějaké době a frfňání dotčených) čelem. To je docela pozitivní překvapení, které ve zdejších bankovních vodách nebývá zvykem :-)
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 9. 2021 15:36

Také mi ta SMS přišla, ale tu klamavou informaci, že to měla být SMS s vyzvou k vyzvednuti bonusu za přechod z ING si mohli odpustit když tam o přechodu z ING nebyla ani zmínka a nebylo známé za co nám ten bonus nabídli. Je tak vidět jací lidí v RB pracují když rozesílají SMSky a ani příliš nepřemýšlejí nad tím co za nesmysly do nich píšou.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 9. 2021 16:47

Jak už jsem psal, ten text nabídky byl navlas stejný jako když to bylo tehdy za přesun ING konta, tam také o tom ING v textu nabídky nebylo zmínka. Ale všeobecně se to vědělo, protože jinou odměnu RB v té době na běžný účet nenabízela, stejně jako dnes. Takže ano, nebylo tam ING konto zmíněno, ale pro shodnost nabídek a avizování o odměnách pro bývalé ING klienty na webu RB se to dalo tušit.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod mlrs 1. 9. 2021 17:32

tez jsem pozitivne prekvapeny s petikilem na uctu podruhe :-D
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DRSG 1. 9. 2021 18:05

Lindo, šlo by zařídit další omyl jako tehdy s 3 % na SÚ i pro stávající klienty, nejen nové ;-) bych to opět uvítal :-D
vivat Raiffeisen!
DRSG
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 9. 2021 18:54

minarjo:
Mohl by ses už přestat vyjadřovat k té záležitostí ohledně toho bonusu, protože ta tvoje neustála obhajoba RB je už docela dost trapná. Jestli ten text té SMS byl stejný nebo ne není důležité. Důležité je to, že tam nebylo uvedené nic o tom za co ten bonus je a proto si klienti kteří tu SMS dostali mohli o tom myslet cokoliv za co to možná je. V té první SMS se to dalo domyslet protože klienti kteří převedli peníze z ING konta ten bonus očekávali. Nyní když to klienti dostali podruhé tak žáden bonus neočekávali a mohli si myslet, že to je za cokoliv, ale nemuselo jich napadnout, že by to mohl být podruhé zaslaný bonus za převod peněz z ING když ten už jednou dostali.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 9. 2021 20:45

vlazy píše:minarjo:
Mohl by ses už přestat vyjadřovat k té záležitosti...ta tvoje neustála obhajoba RB...

Ne nemohl, protože naštěstí jsme na svobodném fóru a ne třeba v komunistické internetovou cenzurou prorostlé Číně :D. Někdo má tendenci vše stále dokola kritizovat a neuznat nikdy ani trošku chybu (či nižší prozíravost) u sebe, někdo je zase chápavější, a to napříč bankami (fakt ne jenom u RB). Vyváženost je myslím všude žádoucí, jinak by z jakéhokoliv fóra byla kritikou prorostlá žumpa.
Tedy závěrem: je fajn že to RB takto vyřešila a fakt zde tolik nešlo o to, zda v textu nabídky je uvedena nějaká souvislost s ING. Šlo zkrátka o nabídku překvapující, protože o ní nepsali na webu ani jinde, proto třeba mě osobně znejistila a jako možnou chybu jsem to i zde zkraje referoval. To je vše, žádná obhajoba, jen selský rozum (že koláče nepadají samy od sebe z nebe a tedy ani žádná banka nenabídne jen tak nový bonus, aniž by to marketingově uchopila na webu či v jiné reklamě).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod saabik 1. 9. 2021 22:46

vlazy píše:minarjo:
Mohl by ses už přestat vyjadřovat k té záležitostí ohledně toho bonusu, protože ta tvoje neustála obhajoba RB je už docela dost trapná. Jestli ten text té SMS byl stejný nebo ne není důležité. Důležité je to, že tam nebylo uvedené nic o tom za co ten bonus je a proto si klienti kteří tu SMS dostali mohli o tom myslet cokoliv za co to možná je. V té první SMS se to dalo domyslet protože klienti kteří převedli peníze z ING konta ten bonus očekávali. Nyní když to klienti dostali podruhé tak žáden bonus neočekávali a mohli si myslet, že to je za cokoliv, ale nemuselo jich napadnout, že by to mohl být podruhé zaslaný bonus za převod peněz z ING když ten už jednou dostali.

V rámci objektivity je ale nutno podotknout, že tvoje rejpání do RB vyžadovalo určitou reakci. Tvoje úvahy v podmiňovacím způsobu na předchozí stránce působí trochu dětinsky, i Rop se ozval. ;-)
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod sabai 1. 9. 2021 23:06

Oceňuji, že se k tomu RB postavila takto.
Teď se ještě pochlapit s úročením na spořáku (minimálně trumfnout aspoň Expobank) i za cenu nutnosti příchozí platby na účet + 3 platby kartou :-)
sabai
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 9. 2021 23:59

minarjo:
Když už píšeš o tom kritizování a kritikou prorostlé žumpě tak by jsi se mohl zamyslet sám nad sebou jak jsi kritizoval ty kterým se nelíbilo to jak se k té záležitosti ohledně toho bonusu ze začátku stavěla RB a nepřispívat plněním té žumpy. Když chceš po někom aby uznal nějakou chybu tak by jsi měl především ty uznat svoji chybu jak jsi to celé komentoval a kritizoval některé ostatní. Když je něco kritikyhodné tak nevidím důvod proč by se tu kritiku nemohlo zde napsat bez ohledu na to jestli se to tobě líbí nebo ne. Můžeš RB klidně v záležitosti toho bonusu obhajovat jak chceš, ale stejně to neobhájíš, protože to je neobhajitelné.
Ano je dobře, že RB to nakonec takto vyřešila, ale není příliš dobré jak se k tomu ze začátku stavěla.

saabik:
Rejpalo tu do RB více lidí, ale co je na tom až tolik špatného když k tomu rejpání je důvod. To, že se to tobě a některým nelíbí nepovažuji za dostatečný důvod aby tu k tomu nemohl kdokoliv napsat svůj názor a aby tu někteří jedinci rozhodovali o čem se tu k danému tématu může psát a o čem by nemělo.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Zedna1 2. 9. 2021 01:12

Raiffeisenbank spouští bankovní identitu. Nabízí ji už šest společností, další se přidají
https://www.zive.cz/clanky/raiffeisenba ... fault.aspx

Raiffeisenbank je šestou finanční institucí, která klientům nabídne bankovní identitu, a tedy možnost využívat online služby veřejné správy bez jakýchkoli dalších prostředků.
Novinku bude během září banka spouštět postupně všem, kteří používají RB klíč a někdy v minulosti navštívili pobočku a prokázali tam totožnost (to je podmínka u všech bank). Výjimkou jsou cizinci dlouhodobě žijící v Česku, ti se k bankovní identitě dostanou až od února 2022, kdy budou moci získat elektronicky čitelný osobní doklad (pobytové povolení).

Bankovní identitu už nabízí také Air Bank, Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka a Moneta. Podporu dále přislíbily Equa bank, Fio banka, mBank a UniCredit Bank.

...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xls 2. 9. 2021 07:06

Taky nemohli dát na zem účet 1 procentní úročení, ale musí vymýšlet další nesmyslné podmínky. Já to využít chtěl, dokonce jsem tam na začátku srpna převedl 200 tisíc, ale pak klesl ČEZ, takže jsem je hned utratil. Tam to udělalo za pár týdnů skoro 10 procent, poslat to zpátky mi už přišlo zbytečný. Takže to nezbývá než zrušit.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 2. 9. 2021 07:29

vlazy: prosím nastuduj si význam slova Filipika. To je přesně to co tu předvádíš. Popisuješ některé věci možná i oprávněně, ale vyjádřuješ to však nepatřičnými výrazovými prostředky i konci. Zkus se prosím trochu nad tím zamyslet. Dík.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod y2key 2. 9. 2021 09:28

Už bych tu Lindu nehejtil. Bonus připsali opětovně a myslím, že to i z nějaké části určitě byla její zásluha na základ řevu, co se tady na fóru objevil. Sledoval jsem sociální sítě a tam se to vůbec neřešilo. Takže myslím, že kdyby nebylo tady takové pozdvižení, tak by to RB v tichosti přešla.
y2key
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka