Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Linda z Rb 18. 2. 2022 12:48

Zedna1 píše:Lindo jeste prosime o vyjasneni situace kolem sporiciho uctu XL, nyni 2.5% do 150t, od 1.3. pry 3%, ale mozna jen pro oslovene klienty?
Diky

Dobrý den,
ano dobrá otázka, díky :-) . Od 1.3.2022 dochází ke zvýšení úrokové sazby na Spořicím účtu XL na 3% p.a. (2,9% bonusová sazba + 0,1% základní sazba) do 150 000 Kč. Je to pro všechny, tzn. klienty bez spořicího účtu XL i s již založeným spořicím účtem XL. Sazba je podmíněna aktivitou. Aktivitu na běžném účtu vyhodnocujeme vždy za předchozí měsíc, např. v únoru plníte aktivitu na běžném účtu, na konci března Vám bude připsán bonusový úrok. Přejeme hezký den, Linda z Raiffeisenbank
Linda z Rb
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod MirekM. 18. 2. 2022 13:36

Tedy Air bank náš vzor. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 18. 2. 2022 13:57

Já bych na jejich místě ještě přihodil 0,1 %, když zákazník v daný měsíc zastříhá ušima.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 18. 2. 2022 15:14

Jde eKonto Komplet přehodit na Prémiový účet přes infolinku, nebo kvůli tomu člověk musí na pobočku? A jak moc u něj vnucují to poradenství?
anonymni

Odeslat příspěvekod jjrr 18. 2. 2022 16:08

Já musel na pobočku.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod losalamos 20. 2. 2022 15:54

Některé banky v tomto období posílají výpis / přehled poplatků za rok 2021 za jednotlivé účty.
Jak je to u RB? Nic takového se mi v RB pro běžný a spořící účet nedaří najít. (např. pro Equa mám staženo)
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Linda z Rb 21. 2. 2022 14:34

Dobrý den,
u nás samozřejmě také vyhotovujeme výpis poplatků. Naleznete ho ve Vašem bankovnictví na horní liště vedle pošty - položka „Dokumenty“ - rozkliknete a vlevo položka „produktové". Nebo v mobilní aplikaci na spodní liště - dopisní obálka - "Dokumenty". Hezký den, Linda z Raiffeisenbank
Linda z Rb
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod davsopl 21. 2. 2022 20:39

Potvrzuji, že výpis poplatků za minulý rok již v IB mám. :-)

-- 21. 2. 2022 21:29 --

@Linda z Rb: Velkou nevýhodu u RB oproti konkurenci MMB (Moneta) vidím u on-line směnárny. Ne jen, že máte tuto směnárnu měsíčně oproti konkurenci zpoplatněnou, ale jsou v RB zpoplatněné i účty EUR/USD pokud jsou využívány v rámci Chytrého účtu. Tudíž v rámci Chytrého konta jsou EUR/USD účty a směnárna nepoužitené. Leda mít “vyšší level” účtu nebo použít konkurenci.
P.S.: Navíc ty kurzy jsou u MMB teda mnohem lepší. Vesměs to vychází levněji i než “TOP” směnárny v Praze. Něco s tím udělejte. Stačilo by alespoň u Chytrého účtu neúčtovat poplatky za EUR/USD účet.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod losalamos 22. 2. 2022 09:16

@Linda - díky, je to tam. Možná byste mohli mailem poslat upozornění, že byl výpis generován a kde se dá najít. Nebo bankovnictví nějak jinak zpřehlednit. Jste jedna z mála bank, kde jsem musel vznést tento dotaz. Léta přibývají, orientační schopnost ubývá.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 22. 2. 2022 09:40

:-) radši ať SPAMují méně než více
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod losalamos 22. 2. 2022 11:22

S tím se nedá, než souhlasit. Když píšou o každé blbině, jak splnit podmínky na XL účtu, abychom dosáhli na bonusový úrok na spořáku, nebo jaké máme báječné slevy při nákupu v e-shopu XY, tak by mohli dát info třeba o tom výpisu poplatků.

Samozřejmě.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 2. 2022 13:39

Upřímně, vás ty výpisy poplatků zajímají? Co konkrétně v nich, ty samé nuly? :D. Aspoň já tedy mám u bankovních účtů všude poplatky nulové, takže jen jednou jsem takový výpis otevřel, abych viděl sérii nul, od té doby taková upozornění na z mého pohledu zbytečné výpisy hned mažu. Zvlášť v dnešní době, kdy zpoplatnění účtů a základních operací při online obsluze si snad už nedovolí žádná banka.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Linda z Rb 22. 2. 2022 15:08

Dobrý den,
děkujeme za zpětnou vazbu.
@losalamos
Zaslání výpisu poplatků je povinností banky ze zákona. To, že přijde, všichni víme. Kdo se na něj těší, ten si ho najde nebo se zeptá. Víte, když se řekne poplatek, většinou to vyvolá nějaký negativní pocit. A to i když je to vlastně platba za službu. Chápeme to, každý šetří, kde může vy, já, všichni. Emailů dnes chodí mraky. Jsme zahlceni emaily, proto když víme, že víte, neposíláme nic. Informujeme, jen když víme, že nevíte.

@davsopl
Neříkáme, že jsme bankou bez poplatků. Jsou však poplatky a poplatky. Se směnárnou je spojeno tolik procesů, které je třeba provést, udělat, zabezpečit. Cizí měna také znamená riziko. To vše je promítnuto zákazníkovy, který chce využívat cizí měnu na účtu, do méně než 68,- Kč za měsíc. Koukla sem se do ceníku. Když vezmu Chytrý účet – Vedení 0,- + cizoměnová složka 29,- + směnárna 39,- - lepší kurz. Každý účet má někde + a někde -. A to nemluvím jen o RB (koukla jsem se do ceníku i jinde :-) ). Jde o srovnání priorit. Co potřebujete, aby účet uměl. Chytrý účet je super už teď. Vytunit ho cizoměnovými složkami zdarma, byl by nepřekonatelný. :-)
Hezký den, Linda z Raiffeisenbank
Linda z Rb
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod DoubleSix 22. 2. 2022 15:14

davsopl píše:@Linda z Rb: Velkou nevýhodu u RB oproti konkurenci MMB (Moneta) vidím u on-line směnárny. Ne jen, že máte tuto směnárnu měsíčně oproti konkurenci zpoplatněnou, ale jsou v RB zpoplatněné i účty EUR/USD pokud jsou využívány v rámci Chytrého účtu. Tudíž v rámci Chytrého konta jsou EUR/USD účty a směnárna nepoužitené. Leda mít “vyšší level” účtu nebo použít konkurenci.
P.S.: Navíc ty kurzy jsou u MMB teda mnohem lepší. Vesměs to vychází levněji i než “TOP” směnárny v Praze. Něco s tím udělejte. Stačilo by alespoň u Chytrého účtu neúčtovat poplatky za EUR/USD účet.
Tady bych se přidal. Kurzová politika u RB je hrozná (pro klienty, na druhou stranu pro RB výnosná). Ty kurzy, co používáte při platbě kartou v cizích měnách + poplatek za konverzi, činí vaše karty nepoužitelnými v zahraničí. Jste banka v ČR s absolutně nejhoršími kurzy.
Zkuste to zaimplementovat do vašich reklam v televizi: "Nejhorší kurz při platbě kartou v zahraničí?" "Samozřejmě" :D
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lenka_2 22. 2. 2022 16:39

Právě mi přišla nabídka na odměnu 1000 Kč za 3 platby debetkou. Jen pro exklienty ING.
https://klient.rb.cz/pub/cc?_ri_=X0Gzc2 ... kkmd9g6crg
Lenka_2
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka