Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Linda z Rb 7. 3. 2022 13:16

Dobrý den všem mým přátelům i nepřátelům �
mám radost, jak to tady žije, i když bych si to představovala raději s pozitivnějsí atmoškou. A tak Vám sem tedy taky něco přispěji. Omlouvám se, že mi ověřování informací trvalo trochu déle, ale na správnosti informací si snažím zakládat. Bohužel i tesař se někdy utne.

Jak fungují sazby na SU TOP:
-Je jen pro klienty z ING. Sazba 2,6% p.a. do 300.000,- je bez podmínek. Ta tam prostě je.
-Akce +1% začíná 1.3.2022. Klient během března provede 3 transakce kartou a na začátku dubna se systém koukne na předchozí měsíc tedy březen, jestli je splněný. Jestli je splněný, začnou se denní zůstatky v dubnu úročit +1%. V červenci se pak předchozí měsíce vyhodnotí a úroky připíší na účet.

Takže si sypu popel na hlavu za nepřesnost, kterou jsem obdržela při shánění odpovědí na Vaše otázky a pak zde zveřejnila („když splníte platby v březnu budou se úročit březnové zůstatky“). Není tomu tak, ten systém musí nejdříve zjistit, jestli jste splnili (takže musí počkat do dubna), a pak může začít něco úročit. Proto se úročí dubnové zůstatky. Díky splnění transakcí v dubnu se budou úročit zůstatky v květnu a tak dále… Za nepřesnost se Vám moc omlouvám.
Doufám, že jsem objasnila úročení SU TOP +1% již srozumitelně.
Mějte hezký den, Linda z Raiffeisenbank
Linda z Rb
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Klient ps 7. 3. 2022 13:46

...
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 7. 3. 2022 13:48

Děkujeme Lindo za odpověď, i když není moc přívětivá. Jelikož bonusový úrok platí ve výsledku až od 1.4. a nikoliv od 1.3., tak se nevyplatí mít v březnu peníze na SU TOP.

Když má Lindo někdo SU XL i SU TOP, platí ta poznámka v pravidlech akce SU XL, že "Bonusové úročení dle této Akce nelze kombinovat s jiným úrokovým bonusem dostupným v rámci dalších probíhajících reklamních akcí.", takže nelze získat bonusový úrok ke SU TOP a zároveň i ke SU XL?
Naposledy upravil Milos dne 7. 3. 2022 14:02, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 7. 3. 2022 13:58

Linda z Rb píše:Klient během března provede 3 transakce kartou a na začátku dubna se systém koukne na předchozí měsíc tedy březen, jestli je splněný. Jestli je splněný, začnou se denní zůstatky v dubnu úročit +1%. V červenci se pak předchozí měsíce vyhodnotí a úroky připíší na účet.
Dobrý den, jste si opravdu jistá, že to 1% navíc je až od dubna? Tato věta z vašich podmínek říká něco jiného:
Od 1. 3. 2022 získáte navíc ke Zvýhodněnému úročení bonus 1 % na Spořicím účtu TOP se zůstatkem do 300 000 Kč za každý den kalendářního měsíce, ve kterém:
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 7. 3. 2022 14:01

odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil :-D
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 7. 3. 2022 14:12

Myslím, že tato diskuse už nikam nevede :-)
Dokud říká jedna část podmínek ne a druhá ano, nelze se dobrat správného řešení ani kdyby se všichni na hlavu stavěli.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DoubleSix 7. 3. 2022 14:16

To je tak, když necháš bankéře a právníky napsat jednoduchý text. I dítě v první třídě by to dokázalo napsat srozumitelněji.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 7. 3. 2022 14:17

Měl bych takový konstruktivní návrh pro Lindu: nechcete se na ty ojeby s podmínkami radši vys***? Fakt vám to nejde a je to akorát trapné.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Gordon_F 7. 3. 2022 14:32

@LolPhirae: Buď mým tiskovým mluvčím! :-)
Ale na druhou stranu, je to švanda číst si zdejší diskuzi. Svěřit peníze tomuto ústavu viditelně vyžaduje trpět nějakou formou masochizmu. ;-)
Gordon_F
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 3. 2022 14:41

@Gordon_F: Tobě to přijde jako švanda, mě spíš jako tragikomedie :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ROlda78 7. 3. 2022 14:50

tragické jsou hlavně jejich akvizice,
pro kmen. klienty to není špatná banka
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 7. 3. 2022 14:58

MIlos: Tragikomedie mi přijde jako pěknej žánr, hlavně když to mohu sledovat jako víceméně nezúčastněný pozorovatel. :D

ROlda78: Není ani pro kmenové klienty. Dříve nebo později naštvou každého, stačí jen počkat. :) Není špatná pro relativně smířené (jsem smířený s tím, že je to bordelbanka, ale neskutečně mě štve, že takto může bankovní trh vypadat) a připravené klienty.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod cipisekcz 7. 3. 2022 15:11

Nevite nekdo jestli mohu na pokladne RB vlozit i 1,- euro-ve mince do sve menove slozky?
cipisekcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ROlda78 7. 3. 2022 15:25

nejsem si jistý, ale mám pocit, že berou jen bankovky
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 7. 3. 2022 15:26

Nejsem právník, ale dovedu si tvrdit, že česky umím.

Podmínky pro Zvýhodněné úročení jsem splnil/a, jak získám bonus 1 %?
Od 1. 3. 2022 získáte navíc ke Zvýhodněnému úročení bonus 1 % na Spořicím účtu TOP se zůstatkem do 300 000 Kč za každý
den kalendářního měsíce, ve kterém:
- v předcházejícím měsíci alespoň třikrát zaplatíte v kamenném nebo online obchodě platební kartou vydanou
k Vašemu běžnému účtu, jehož číslo je uvedeno ve Smlouvě o spořicím účtu, a dojde k zaúčtování těchto plateb,
- v měsíci, kdy dochází k připsání bonusu u nás máte vedený Spořicí účet TOP (dále jen „Podmínky“).

Tohle jasně říká, že 1% navíc je od 1.3 a podmínky (3 platby kartou) musím splnit v únoru.
Jakékoliv jiné vysvětlení ze strany RB povede ke stížnosti směrem k FA a ČNB.
Raifka to mohla myslet jak chce, důležité je, jak je to napsáno.

Nebo jinak, je tu nějaký učitel češtiny, který by vyvrátil to, co jsem právě napsal?

Lindo, vůbec vám vaši situaci nezávidím. Váš zaměstnavatel vás tady na fóru přivedl do velice prekérní situace.
DoubleSix
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka