od zuva22 22. 3. 2022 13:18
I sankce jsou nastaveny tak, aby měly co největší dopad na Rusko a minimální dopad na nás. Proto si myslím, že tady je na místě velká opatrnost. Jedna věc dotlačit k morální zodpovědnosti firmu s čokoládovýma tyčinkama, s kterou když to otřese, tak si tady hold čokoládu nekoupím nebo koupím 5x tak drahou. Ale jít po bankovním sektoru je jako dělat si zemětřesení pod vlastníma nohama. Já pochybuji, že tam mají banky teď pohodičku a v klidu si jedou svoje. Oni teď taky bojují s Putinovou válkou. Jako my pomáháme ženám a dětem z Ukrajiny, jiní posílají zbraně nebo uvalují sankce, jiní malují obrazy v modrožlutých barvách nebo zpívají za Ukrajinu. Já jsem taky celým svým srdcem bojovník za Ukrajinu, ale právě proto myslím na to, aby moje činy nenahrávaly tomu --- Putinovi a jeho destabilizaci Evropy. Protože to se teď děje. A to, že budou hackeri bojovat nebo i my bojkotovat rakouskou banku či jinou banku s EVROPSKÝMI kořeny, která si nic z toho, co Putin dělá, nevymyslela, která teď ze všech sil (a to jsem si jistá) zajišťuje svou bezpečnost, zodpovědnost ke svým zaměstnancům, zodpovědnost vůči klientům (velkým nadnárodním firmám, co teď díky tomu možná mohou taky pomáhat Ukrajině nebo svým stylem bojovat), zajišťuje bezpečnost dat a jiných osobních informací, zajišťuje možná odchod, ale tak, aby tam nenechala Putinovi ani cent, tak jestli chcete těmto dělat zemětřesení, tak pomáháte na špatné straně barikády. Banka není Vuitton, posbírám kabelky, zamknu sklad a jdu. Nevěřím, že by nějaká evropská banka chtěla být spojovaná s Putinovou válkou. Proto jim dejme čas, stůjme pevně na nohou a ukažme prstem na každého proruského hysterika, který by chtěl otřásat naší rovnováhou.