Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2022 11:42

gaabi píše:Asi to chápu špatně, ale bonus z HITu uvidíte poprvé při splnění podmínek až 30.6. Je to tak?

Kdo plnil podmínky už v dubnu, tak bonusový úrok z HITu uvidí (získá) už 31.5. Kdo v dubnu podmínky neplnil a začne plnit teprve v květnu, tak ať peníze na účet HIT pošle až 1.6.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 16. 5. 2022 12:00

Měl bych některé dotazy ohledně toho SÚ HIT PLUS na ty co se v tom vyznají lépe než já.
1. Má založení toho HIT PLUS nějaký vliv na úročení 1% na BÚ CHYTRÝ účet který mám jako exING klient? V podmínkách nic ohledně toho nevidím, že by se tím rušil ten úrok 1% na BÚ ktetrý tam stále mám. Jinak žáden jiný SÚ u RB jsem prozatím neměl a nemám.
2. Podmínkou pro bonusový úrok na účtu HIT PLUS jsou podle tabulky pro BÚ CHYTRÝ účet v pravidlech stanovený 3 transakce debetní / kreditní kartou. Můžou to být i převody do jiných bank tak jak tu někteří píšou i když v těch pravidlech o tom nic nevidím?
3. Splní se podmínku pro bonusový úrok i 50 000 Kč příchozími platbami (počítány
jsou dvě nejvyšší příchozí transakce) tak jak to vidím v té tabulce v pravidlech?
4. Má význam na ten HIT PLUS už nyní v květnu zasílat nějaké větší peníze pokud podmínku pro bonusový úrok jsem v dubnu nesplnil? Jde ni o to jestli bych za květen dostal ten bonusový úrok.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2022 12:14

1. Žádný vliv to nemá, o úrok 1% na BÚ nepřijdeš.
2. Ve spojení s Chytrým BÚ je podmínka aktivity 3 platby kartou. Platební převody se týkají jiných BÚ.
3. Nesplní, viz. bod 2.
4. Nemá to význam. Bonusový úrok za květen nedostaneš, takže tam peníze pošli až 1.června.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 16. 5. 2022 12:54

Milos:
Děkují za odpovědi. K tomu bodu 3. vidím v pravidlech v té tabulce "50 000 Kč příchozí platby (počítány
jsou dvě nejvyšší příchozí transakce)" a připadá mi to, že by to mělo platit jako jedná z podmínek i pro BÚ CHYTRÝ účet. To by pak místo plateb kartou asi mohlo stačit si na ten CHYTRÝ účet poslat z jiné banky alespoň těch 50 000 Kč a ty pak ještě ten samý den poslat OP zpět a bylo by splněné ale asi to budou mít myšlené jinak.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod __Pavel 16. 5. 2022 13:09

To by mě zajímalo, jestli je platba kreditkami RBMall, RBLife počítána jako plnění podmínek aktivity.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jenda_s 16. 5. 2022 13:13

taky jsem to řešil, protože kreditkama zaplatím mraky plateb, ale pak jsme to vzdal a každý měsíc zaplatím 3x1kč debetkou a hotovo jak pro top, tak nově i pro hit :-)
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2022 13:13

@__Pavel: U spořicího účtu HIT PLUS se pro splnění aktivity počítají tři platby debetkou nebo kreditkou, u spořicího účtu TOP se počítají jen platby debetkou.
@vlazy: Těch 50.000Kč příchozí platby se týká jen PRÉMIOVÉHO účtu, ty máš CHYTRÝ účet.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod __Pavel 16. 5. 2022 13:25

@jenda_s
Když já už nechci každý měsíc 3x1Kč Skylink, ty podmínky mají být jednoznačné. Těm současným tak už chybí jen věta, že se do plnění aktivity nepočítají platby Curve, Revolut, Richee, Twisto, Seznam peněženka ap. ;)
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gaabi 16. 5. 2022 13:29

Milos píše:
gaabi píše:Asi to chápu špatně, ale bonus z HITu uvidíte poprvé při splnění podmínek až 30.6. Je to tak?

Kdo plnil podmínky už v dubnu, tak bonusový úrok z HITu uvidí (získá) už 31.5. Kdo v dubnu podmínky neplnil a začne plnit teprve v květnu, tak ať peníze na účet HIT pošle až 1.6.

Děkuji Miloši. Ale opravdu jsi si jistý tím, že šla splnit podmínka v dubnu, když ode dneška platí ta akce?
Nikde v tom nemohu najít případný soulad/nesoulad plnění podmínek pro TOP i HIT. Tzv. v případě Chytrého účtu - povinnost 3x platba kartou nebo 6x platba kartou?
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2022 13:34

@__Pavel:: Já myslím, že druh karty jednoznačně uvedený je. V podmínkách spořicího účtu HIT PLUS ve spojení s Chytým BÚ je uvedeno "3 transakce debetní/kreditní kartou". U spořicího účtu TOP je uvedeno "třikrát zaplatíte platební kartou vydanou k běžnému účtu jehož číslo je uvedeno ve smlouvě o spořicím účtu", což kreditní karta není.

@gaabi: Stejně nelogické podmínky se nám zdály, když RB přišla se spořicím účtem TOP. To jsme všichni také řešili, jestli se aktvita musí plnit ve stejném měsíci nebo předchozím měsíci. Bylo nám sděleno, že se kontroluje předchozí měsíc.
Ten spořicí účet HIT PLUS je vlastně přímý nástupce spořicího účtu XL, který už existuje několik měsíců. Takže spousta lidí už má dubnovou aktivitu splněnou.
Jestli máš Chytrý BÚ a k němu SÚ TOP a HIT, tak stačí 3 platby kartou, není potřeba 6 plateb kartou. Už to tu taky dříve padlo v souvislosti se SÚ TOP a XL.

Dlouho zde nebyla Linda, mohla by nám všechno toto jednoznačně uvést ;-)
Naposledy upravil Milos dne 16. 5. 2022 13:52, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod __Pavel 16. 5. 2022 13:51

Já tedy myslím, že pro plnění podmínek aktivity není druh kreditní karty u spořícího účtu HIT PLUS ve spojení s Chytrým BÚ jednoznačný.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2022 13:57

__Pavel: Jo takhle jsi to myslel :idea: Já myslel, že řešíš jen otázku kreditek a debetek a tebe zajímaly konkrétní dvě kreditky. Řekl bych, že v tomto ohledu RB konkrétní typ KK nerozlišuje, takže když zaplatíš KK RB Mall nebo RB Life, tak podmínku aktivity pro HIT PLUS splníš.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod gaabi 16. 5. 2022 14:03

Milos píše:@gaabi: Stejně nelogické podmínky se nám zdály, když RB přišla se spořicím účtem TOP. To jsme všichni také řešili, jestli se aktvita musí plnit ve stejném měsíci nebo předchozím měsíci. Bylo nám sděleno, že se kontroluje předchozí měsíc.
Ten spořicí účet HIT PLUS je vlastně přímý nástupce spořicího účtu XL, který už existuje několik měsíců. Takže spousta lidí už má dubnovou aktivitu splněnou.
Jestli máš Chytrý BÚ a k němu SÚ TOP a HIT, tak stačí 3 platby kartou, není potřeba 6 plateb kartou. Už to tu taky dříve padlo v souvislosti se SÚ TOP a XL.

Dlouho zde nebyla Linda, mohla by nám všechno toto jednoznačně uvést ;-)

No, právě. Ty podmínky jsou opět nejednoznačné jako ostatně to ani jinak RB neumí. Ikdyž tady je to alespoň jasně už napsané, že se zřejmě jedná o ten předchozí měsíc, což v těch původních, když začínal TOP nebylo.
Z jakého zůstatku se tedy vypočítá ten bonusový úrok na HITu, pokud jsem v dubnu splnila (pro TOP)? Zůstatky od 16.5. - 31.5. ?

Hlavně né Lindu :) - ta by to zase 3x odsouhlasila a pak odvolala. Ty to myslím tady děláš daleko lépe než ona.
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 16. 5. 2022 14:32

Aby to bylo 6 plateb pro splnění TOP i HIT muselo by tam byt napsané, ze nelze kombinovat s podmínkami a výhodami té druhé akce (u HIT TOP a u TOP HIT).
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2022 14:43

gaabi píše:Z jakého zůstatku se tedy vypočítá ten bonusový úrok na HITu, pokud jsem v dubnu splnila (pro TOP)? Zůstatky od 16.5. - 31.5. ?

Přesně tak, základní i bonusový úrok se ti bude počítat ze zůstatků od 16.5. do 31.5. Při zůstatku 250.000Kč by celkové úroky za květnových 16 dnů měly být 493Kč (před zdaněním).
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka