Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod P1x3lo 4. 6. 2022 17:20

Však píše: "Hit jsem zakládal v květnu".

Já zakládal HIT společně s BÚ taky v květnu a bonusový úrok připočten a žádnou aktivitu jsem nevykonal. :)
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamča26 4. 6. 2022 17:42

Já jsem běžný účet už měla, HIT jsem založila v květnu, ale protože jsem neměla platby kartou v dubnu, ale až v květnu, tak bonusový úrok nemám. Uplatnila jsem reklamaci, ale neúspěšně. Prý rozlišují, kdy byl běžný účet založen. Podle toho, co tady čtu to tak vždy není. Tak nevím, kdo tam ten bonusový úrok připisuje.
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 4. 6. 2022 17:59

P1x3lo píše:Však píše: "Hit jsem zakládal v květnu".

Já zakládal HIT společně s BÚ taky v květnu a bonusový úrok připočten a žádnou aktivitu jsem nevykonal. :)

Vím, že @davsopl zakládal SÚ HIT v květnu, vedle toho ale psal, že BÚ už měl založený dávno. Takže to je trošku jiný případ, než ten tvůj. A aktivita se plní/kontroluje na běžném účtu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod P1x3lo 5. 6. 2022 07:01

Aha, to jsem omlouvám to jsem blbě pochopil.. V tomto případě to jiný postup.
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod elfin 5. 6. 2022 09:57

RB nemá možnost nastavit si zvlášť limit na inter.platby, pouze společný limit pro převody? Nebo jsem to jen nenašel?
elfin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 6. 2022 16:51

Internetové platby lze pouze povolovat a zakazovat, limity u nich samostatně nastavovat nejde.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod P1x3lo 5. 6. 2022 19:19

+ nejde nastavit denní limit, ale jen týdenní což je škoda.. :(
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod davsopl 5. 6. 2022 19:47

Milos píše:
davsopl píše:Hit jsem zakládal v květnu, splněn obrat, bonusový úrok připočten. Co jsem to tak počítal, tak ta suma sedí, jelikož část května jsem byl na jiném úroku.

Když píšeš "splněn obrat", tím myslíš splnění aktivity? A aktivitu jsi splnil až v květnu nebo už v dubnu? Jaký máš typ BÚ?

Ahoj. Sorry, myslel jsem aktivitu na BÚ (3x platba kartou). Typ účtu mám klasický Chytrý účet. Platby kartou na tom účtu provádím dost často. Takže jsem měl splněno asi od března do teď stále. Hit jsem zakládal v květnu. Takže pokud by brali moji předchozí aktivitu plateb kartou za duben, tak byla splněna.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod davsopl 5. 6. 2022 21:01

elfin píše:RB nemá možnost nastavit si zvlášť limit na inter.platby, pouze společný limit pro převody? Nebo jsem to jen nenašel?

Jak píše @Milos lze zapnout nebo vypnout internetové platby. A děje se to okamžitě. V tomto vidím velkou výhodu oproti třeba Monetě. Tam člověk musí nejdříve nastavit částku, povolit internetové platby a stejně to nefunguje. Jelikož mají snad na změnu 24 hodin. Většinou je to do hodiny, ale je to otravné. Už jsem takto párkrát narazil s platbou. A pokud potřebujete rychle zaplatit vlak, tak jste jak se říká v … Tohle je velká výhoda RB. Prostě potřebuješ zaplatit, tak odemkneš, nepoužíváš kartu, zamkneš.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 6. 6. 2022 00:58

Já bych to považoval z bezpečnostních důvodů spíše za nevýhodu. Takto lze pro internetové platby povolit nebo zakázat celý obsah účtu a ne pouze potřebnou částku pro zaplacení. Ono to nastavování limitů na kartě má plnit určitou bezpečnostní ochranu, ale takto je ta ochrana dost omezená. Nastavení částky pro toho kdo dává přednost bezpečnosti není žáden omezující problém. Samozřejmě za předpokladu, že vše funguje tak jak by mělo a pokud možno okamžitě.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod M.P. 6. 6. 2022 07:09

davsopl píše:
elfin píše:RB nemá možnost nastavit si zvlášť limit na inter.platby, pouze společný limit pro převody? Nebo jsem to jen nenašel?

Jak píše @Milos lze zapnout nebo vypnout internetové platby. A děje se to okamžitě. V tomto vidím velkou výhodu oproti třeba Monetě. Tam člověk musí nejdříve nastavit částku, povolit internetové platby a stejně to nefunguje. Jelikož mají snad na změnu 24 hodin. Většinou je to do hodiny, ale je to otravné. Už jsem takto párkrát narazil s platbou. A pokud potřebujete rychle zaplatit vlak, tak jste jak se říká v … Tohle je velká výhoda RB. Prostě potřebuješ zaplatit, tak odemkneš, nepoužíváš kartu, zamkneš.

Stejně to má i ČSOB ale dá se to přechcat tím že u té Monety provedeš tu změnu a potom se odhlásíš z IB/SB a po znovupřihlášení už ta změna funguje takže nemusíš čekat tu hodinu. Mám to odzkoušené.
M.P.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod davsopl 6. 6. 2022 07:59

Právě, že mě nefungovalo ani to odhlášení/přihlášení, jak píšeš. Ale bylo to cca 6 měs. zpět. Možná už to teď zlepšili.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 6. 6. 2022 09:03

Pŕijde mi nová karta, zapnu internetové platby a 3DS, nastavím všude maximální možné nejvyšší limity a už na to nikdy nešahám. Tohle vypínání plateb a snižování limitů je jen pro paranoiky.
:D
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod elfin 6. 6. 2022 09:34

@jjrr-..a zapínat 3DS není pro paranoika? :)
elfin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 6. 2022 09:38

@elfin:
Bez toho povolení 3DS (uvedení čísla mobilu pro SMS kódy, případně ověřování appkou) by přece ve většině (nejen) českých eshopů online vůbec nezaplatil! To je fakt otázka nastavení platebních bran eshopů (většina českých to má a bez 3DS si prostě neškrtneš), ne paranoia klienta :)
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka